Noen elsker det, og synes det er det gøyeste som finnes. Andre hater det, og synes det er tåpelig og vanskelig. Uansett hvilken leir du tilhører, så er Instagram stories kommet for å bli, og noe du absolutt bør vurdere å bruke hvis ikke du allerede gjør det.

Instagram stories har eksistert i et par år nå, men det finnes ikke så mange guider til hvordan man skal bruke det. Tips og saker som forteller hva som er lurt å gjøre, og ikke. Det gjør at man sitter igjen med mange spørsmål, og få svar.

Jeg får ofte spørsmål om Instagram stories, og jeg ser at det er mange av de samme spørsmålene som går igjen. Vi lurer ofte på de samme tingene. Derfor har jeg samlet dem i dette innlegget, slik at du kan få svar på det du lurer på!

Her får du 10 kjappe spørsmål og svar om Instagram stories:

1. Hvordan kan jeg få dra opp-funksjonen?

Den blir tilgjengelig når du når 10.000 følgere. Den er dessverre ikke tilgjengelig for kontoer med færre enn det. I tillegg må du ha bedriftskonto, ikke privatkonto.

2. Er det noe poeng i å bruke instagram stories?

Ja. Stories fører til større engasjement. Instagram liker at du bruker stories, og vil derfor belønne deg med mer synlighet. Både på stories og for bildene dine. I tillegg engasjerer du følgerne dine på en annen måte, du gir dem et innblikk i hvem du er.

Stories kommer til å bli stadig viktigere på Instagram, og det ser du på Instagrams oppdateringer de siste par årene. Nesten alt har gjort stories mer fremtredende. De viser dem frem nye steder og gir stadig nye funksjoner. Stories forsvinner ikke med det første, for å si det sånn.

3. Hva slags innhold gjør det bra på stories?

Video er populært, men både når det gjelder video og bilder så bør du ha tekst, gjerne med farget bakgrunn. Det har vist seg at det øker engasjementet.

Behind the scenes fungerer bra. Skal du bake noe? Vis frem prosessen. Skal du ha en livesending på Facebook? Vis frem hvordan du har satt opp utstyret.

Vis frem en litt mer personlig side. Stories trenger ikke se like stylet ut, så del ting som ikke passer i feeden din.

Del også gjerne tips om nye innlegg i feeden, det er mange som ikke ser bildet ditt i sin feed. Ved å si at du har delt nytt bilde og kort info som frister dem til å gå inn og se, får du dem til å gå til profilen din. Det øker sjansen for at de får opp dine bilder i feeden senere.

Les mer: 10 måter du kan bruke Instagram stories på – og hvorfor du bør bruke det

4. Kan jeg forhåndsplanlegge instagram stories?

Ja. Ikke direkte i Instagram, men hvis du bruker eksterne tjenester som Planoly kan du det.

Les mer: Planloly VS Buffer – Hvilket verktøy er best for Instagram?

5. Må jeg bruke hashtags?

Du må ikke, men du bør, også i stories. Uten hashtags, vil innlegget ditt vises til følgerne dine, men ikke til nye personer. Hashtags i stories gir deg nye seere, og forhåpentligvis flere følgere. Det vil nok ikke gi hundrevis av nye følgere, men det skader jo ikke.

6. Er det lurt å bruke geotags?

Ja. Geotag er stedsnavnet du finner ved å velge stickers, og så «sted». Akkurat som for hashtags, gjør geotag at du dukker opp i feeden til det stedet, og nye personer vil se storien din.

Superhack: Liker du ikke å vise stedsnavnet, eller synes det ikke ser pent ut? Du kan minimere taggen til den er nesten usynlig og gjemme den på bildet, den teller allikevel!

7. Hvordan kan jeg legge til lengre videoer?

Grensen for video i Instagram stories er 15 sekunder. Det finnes tre løsninger for å lage lengre videoer.

 1. Lag flere klipp. Snakk i 15 sekunder, del, og snakk videre i et nytt klipp.
 2. Send som livesending i stedet, da kan du snakke lenger.
 3. Bruk en app til å dele opp videoen. Altså, spill inn en vanlig video med mobilen, bruk appen til å dele den opp i 15-sekundersklipp, og last opp. Den mest populære på Android heter Story cutter. Den virker på både lagrede og live-videoer. På iPhone er det CutStory som er anbefalt.

Det er bare livesending-alternativet som gir deg fysisk lengre video. Med tips 1 og 3 må du fortsatt laste opp 15-sekunderssnutter.

Oppdatering desember 2018:

Instagram ruller nå ut lengre videoer i stories, så etterhvert vil alle ha fått muligheten til å filme mer enn 15 sekunder rett i stories. Bare fortsett å filme, så vil sirkelen loope og begynne på nytt når den kommer til toppen. Del deler selv klippene opp i 15 sekunderssnutter, som du så kan redigere og legge på filter og tekst på før du publiserer.

8. Kan jeg dele Instagram stories til Facebook?

Ja. Det vil si, hvis din versjon av Instagram-appen har fått den funksjonen. Det rulles ut gradvis, slik oppdateringer alltid gjøres, og ikke alle har fått det ennå.

Hvis du har fått det, finner du funksjonen på innstillinger, og så i bunnen på historieinnstillinger. Scroll nedover, så ser du den. Jeg har ikke selv fått den ennå, så dette bildet har et av medlemmene i Facebookgruppen min vært så snill og ta for meg.

Om du velger å bruke den eller ikke, er opp til deg. Men jeg vil fraråde deg å gjøre det. Du bør dele eget innhold på de forskjellige kanalene. Det er irriterende for følgerne dine å få det samme innholdet flere steder, og det er ikke alt innhold som fungerer like bra på forskjellige kanaler.

Hvorfor skal de gidde å følge deg på både Facebook og Instagram, hvis de får det samme innholdet?

9. Må jeg ha bedriftsprofil på Instagram?

Du må ikke, men det har definitivt mange fordeler. Blant annet får du flere verdifulle funksjoner med bedriftsprofil.

Les mer: Bør du velge privatprofil eller bedriftsprofil på Instagram?

10. Hvor ofte bør jeg dele story?

Minst hver dag, gjerne flere ganger om dagen. Stories fungerer slik at når du deler noe, havner den lengre frem i rekken av stories vi ser. Så hvis det er noen timer siden sist du delte noe, kommer den lengre bak i rekken.

Dermed kan du gjerne dele noe på morgenen, midt på dagen, ettermiddagen og kvelden, for eksempel. På den måten flyttes du stadig fremover i rekken. At du er aktiv på stories vil også påvirke hvor ofte kontoen din vises generelt, også bildene du deler.

Følg meg gjerne på Instagram, du finner kontoen min her!

Har du noen flere spørsmål om Instagram stories?

Author: Blogg Bedre

Jeg lærer ambisiøse bloggere som deg hvordan du kan bygge en suksessfull blogg som kan hjelpe deg til å leve det livet du ønsker. På Blogg Bedre får du tips, råd, sjekklister, verktøy, hjelpemidler og masse annet som hjelper deg til å bygge en suksessfull blogg.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

2 thoughts on “10 kjappe spørsmål og svar om Instagram stories

 1. Takk for tips <3 Jeg elsker stories! Det eneste negative er at det ofte tar mye tid og fører til mye prokrastinering, multitasking og dårlig konsentrasjon. Synes stories er vanskelig å planlegge og må på en måte tas på sparket, midt mens jeg egentlig holder på med noe annet.

  Posted on 10. mai 2018 at 12:20
  1. Ja, det kan ta tid og fokus. Men det avhenger jo også av hvor mye tid og fokus man faktisk legger i det, også. Helt enig i at det ofte må gjøres mens man holder på med andre ting, fordi det er jo ofte den andre tingen man skal dele og snakke om. Men det går også an å ta et vanlig bilde og så dele det på stories etterpå, når man er ferdig. Man kan også redusere antallet stores litt, hvis det tar for mye tid. Det er ikke sånn at man må lage 15 stories hver dag, det kan bli for mye også. Du må finne en balanse som fungerer for deg og din hverdag!

   Posted on 10. mai 2018 at 18:09