For et par uker siden arrangerte jeg en gratis bloggjennomgang i den private Facebookgruppen min. Jeg la ut et innlegg hvor alle medlemmer kunne kommentere med sin blogg, og så ville jeg gå igjennom de 30 første som kommenterte og gi tilbakemeldinger. De kunne enten be om tilbakemelding på en spesifikk ting, eller bloggen generelt.

Jeg satt i 4 timer og gikk igjennom blogger og kom med forslag til forbedringer, og det var ikke bare gøy, men også veldig interessant!

Jeg oppdaget nemlig ganske fort at det var noen ting som gikk igjen på veldig mange av bloggene jeg var inne på.

Det var mange av dem som enten gjorde de samme feilene, eller manglet de samme tingene. Altså at det manglet elementer på bloggen, som jeg mener bør være der.

Fordi jeg endte opp med å gi samme tilbakemelding og tips til forbedring til så mange i gruppen, vil jeg tro at disse tipsene vil være nyttige for mange andre også. Derfor har jeg laget et blogginnlegg som tar for seg disse enkle endringene, slik at du også kan fikse dem, hvis du gjør dem på din blogg 😊

PS: Det vil komme en ny runde bloggjennomgang etter hvert, så bli gjerne med i gruppen min!

Her er 6 enkle endringer du kan fikse eller gjøre for å få en bedre blogg:

1. Ha kort bio i høyrespalten på bloggen

Mange vegrer seg litt for å vise frem bilde av seg selv på bloggen, men jeg vil anbefale at du gjør det. Det gir leserne et mer personlig forhold til bloggen. Vi liker å se hvem vi «snakker med».

Men uansett om du velger å ha bilde eller ikke, så bør du i alle fall ha en kort bio i høyrespalten. Med det mener jeg en kort tekst som forteller hvem du er, og hva leserne får på bloggen. Husk at mange av dem som kommer inn, har aldri besøkt deg før. De vet ikke automatisk hva du blogger om. Og gidder ikke bruke lang tid på å finne ut av det heller.

Vi er utålmodige, og vi gidder rett og slett ikke å lese 4-5 innlegg for å se hva det er du blogger om.

Skriv en kort, beskrivende tekst i høyrespalten, så får de svaret på 3 sekunder.

2. Ha «mest leste innlegg», ikke «siste innlegg» i høyrespalten

Det er lurt å utnytte plassen i høyrespalten så godt som mulig, og det er veldig mange som er flinke til å legge bokser og widgets der. Men, det er ikke hipp som happ hva du legger der.

Det var mange som hadde valgt å ha «siste innlegg» i høyrespalten, men det er bedre å vise frem de mest populære eller mest leste innleggene.

Grunnen til det er så enkel som at de siste innleggene får de jo automatisk når de scroller seg nedover forsiden på bloggen din. De ligger der og venter. De mest leste eller populære innleggene kan være gamle innlegg fra langt tilbake, som ligger godt gjemt i arkivet.

Ved å vise frem mest leste eller populære, vil du sende mer trafikk til gamle innlegg som leserne ikke automatisk ville ha oppdaget.

3. Ikke vis stikkord og arkiv

Dette har jeg snakket om før, i brandingserien jeg lagde. Men det er noe jeg stadig ser på blogger, så derfor nevner jeg det igjen.

Ikke vis stikkord og arkiv i høyrespalten. De gir veldig lite verdi til leserne, og fungerer mer som forstyrrende elementer.

Når du lager blogginnlegg, må du bruke stikkord. Men de er mest for intern bruk, de er ikke der for at leserne skal bruke dem aktivt til å finne innlegg. Jeg vet at det er noen få som klikker på dem og liker dem, men det er såpass lite brukt, at det ikke er verdt det.

Det samme gjelder arkivet. Det er ingen som sier «hmm, jeg lurer på hva hun skrev om i april 2015? La meg gå til arkivet og se». Hvis noen lurer på om du har skrevet om noe spesielt, så bruker de søkefeltet. Ikke arkivet.

4. Bruk kategorier, og bruk dem ordentlig

I stedet for å bruke tagger til å gruppere det du skriver om og gjøre slik at leserne kan klikke seg inn til det de vil ha, så skal du bruke kategorier. Disse er laget for å vises i høyrespalten og guide leserne.

Lag 4-8 kategorier, og lag så gjerne underkategorier hvis du ønsker det. Om du er matblogger, kan du for eksempel ha glutenfritt som egen kategori, og så kaker, brød og middag som underkategorier. Eller frokost, lunsj og middag som kategorier, og sunt, raskt og avansert som underkategorier. For eksempel. Du må ikke ha underkategorier, men om du trenger å sortere og gruppere innholdet mer, så er det en god løsning.

Kategorier skal være temaene du blogger om, slik at leserne kan velge det de ønsker å lese mer om. Tenk igjennom hvilke forskjellige typer tema du skriver om, og se om ikke de kan fungere som kategorier.

Legg kategoriene godt synlig langt oppe i høyrespalten.

5. Vis utdrag, ikke hele blogginnlegget på forsiden

Jeg anbefalte også veldig mange av bloggerne å sette malen på bloggen til å vise et utdrag av blogginnlegget, og ikke hele blogginnlegget på forsiden.

Hvis du viser hele blogginnlegget, kan det fort bli veldig langt for leserne å scrolle. Hvis de ikke er interessert i det øverste innlegget, tar det lang tid før de kommer til neste og kan se om det er interessant. Da øker sjansen for at de klikker seg bort før de får sett noe mer.

Velg at malen viser tittel, bilde og et kort utdrag av innlegget. Da får du en knapp eller lenke som sier «les mer» eller noe lignende, og så kan leserne klikke seg inn og lese hele hvis de ønsker.

6. Ha søkefeltet langt oppe i høyrespalten

Søkefeltet er faktisk veldig mye brukt, så jeg vil anbefale deg å ha det lett tilgjengelig. Legg det langt oppe, sånn at det er noe av det første leserne ser når de kommer inn.

Hvordan gikk det, fant du noe du kan forbedre på din blogg?

Author: Blogg Bedre

Jeg lærer ambisiøse bloggere som deg hvordan du kan bygge en suksessfull blogg som kan hjelpe deg til å leve det livet du ønsker. På Blogg Bedre får du tips, råd, sjekklister, verktøy, hjelpemidler og masse annet som hjelper deg til å bygge en suksessfull blogg.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

8 thoughts on “6 enkle endringer du kan gjøre for å få en bedre blogg

 1. Kjempefine tips! Jeg har notert ned flere 🙂

  Posted on 13. mars 2018 at 12:33
  1. Så gøy å høre, Kjersti! Tusen takk, og veldig glad for at jeg kan være til hjelp 😘

   Posted on 13. mars 2018 at 15:56
 2. Jeg bruker arkivet mye selv for å sjekke om jeg kan bruke tidligere innlegg osv. Kan jeg se det et annet sted hvis jeg fjerner det fra forsiden?

  Posted on 13. mars 2018 at 22:34
  1. Ja, du kan bare søke etter det i søkefeltet 😊 Eller du kan se i arkivet ditt inne i WP, der alle innlegg du har publisert ligger. Der kan du også søke.

   Posted on 14. mars 2018 at 10:39
 3. Hvilke koder er det man bruker for å endre siste innlegg til populære innlegg? Har aldri hørt om en egen kode for det.

  Posted on 14. mars 2018 at 19:04
  1. Det spørs hvilken bloggplattform du bruker, jeg vet dessverre ikke hvordan du gjør det på blogg.no siden jeg ikke bruker det. I WordPress bytter du hvilken widget som skal ligge i høyrespalten. Når du går til utseende -> tilpass, så kan du fjerne widgeten som viser siste innlegg, og legge inn widgeten som viser mest populære. Hvis du er/blir medlem i min private Facebookgruppe, kan du spørre der, der er det sikkert noen som kan svare deg!

   Posted on 15. mars 2018 at 10:01
 4. Tusen takk for supre tips. Fikk tre punkter på «to do»-lista mi etter å ha lest dette innlegget.

  Posted on 28. november 2018 at 10:44
  1. Åh, så kult Lise! Fortell gjerne hva du har lyst til å gjøre, hvis ikke det er hemmelig foreløpig da 😉

   Posted on 28. november 2018 at 14:05