Noe av det første jeg gjorde da jeg startet Blogg Bedre i 2016, var å opprette en Facebookgruppe. Jeg visste at jeg ønsket et møtested for bloggere, hvor vi kunne støtte, oppmuntre og hjelpe hverandre. Gruppen fikk navnet Ambisiøse bloggere.

Det krever mye tid og energi å drive en slik gruppe, i alle fall hvis den bli slik man ønsker. Men det jeg har gjort har fungert veldig bra, og jeg er utrolig stolt av og glad i gruppen min.

Vi er i skrivende stund snart 700 medlemmer, og både folkene og miljøet er helt nydelig. Det er høyt under taket, man kan spørre om hjelp og råd, og de andre medlemmene svarer som regel både godt og nyttig. Gruppen har blitt akkurat så fin som jeg ønsket.

Les mer: Facebookside eller Facebookgruppe, hva er riktig for deg?

Men det er langt ifra tilfeldig at den har blitt så god. Det har vært veldig bevisst arbeid fra meg for å forme den og få den slik.

Det har vært prøving og feiling i løpet av de snart to årene jeg har drevet gruppen. Og jeg har lært mye om hva som skal til for å faktisk få en suksessfull Facebookgruppe som folk ønsker å være med i.

Jeg vil selvfølgelig dele med deg, slik at du også kan få en gruppe som medlemmene er glade i, og elsker å være i.

Her er mine tips til hvordan du kan få en suksessfull Facebookgruppe:

1. Ha regler, og bruk dem

Jeg vil på det sterkeste anbefale at du setter opp noen regler for gruppen din. Det bidrar til at medlemmene vet hva som er lov og ikke, og skaper mindre forvirring. Det bidrar til en bedre gruppe, både fordi den blir slik du ønsker, og medlemmene vet hva de får.

Mitt beste tips er å være tydelig. Ikke vær redd for å være for streng, det er nødvendig. Vil du ikke at gruppen skal flyte over med promo for medlemmenes egne blogger, så si at det ikke er lov til å dele innlegg for bloggen. Noen vil sikkert synes det er irriterende, men da kan de bli med i en annen gruppe hvor det er lov. Det finnes mange av dem.

Det finnes ingen fasit for hvilke regler du skal ha, det avhenger av hva du vil med gruppen. Jeg har regler for min Facebookgruppe Ambisiøse bloggere, du kan lese dem her. Bruk dem gjerne som inspirasjon 😊

Det er også viktig at du håndhever reglene. Ellers mister de verdi. Hvis noen bryter en regel, kan du gi dem en advarsel før du fjerner dem fra gruppen. Jeg har heldigvis ikke måtte fjerne så mange medlemmer, men jeg har måtte stenge ute noen.

2. Vær aktiv, i alle fall i starten

Det er viktig at du som gruppe-eier er aktiv, særlig hvis gruppen er ny og det ikke er så mange medlemmer. Det kommer ikke til å være masse engasjement hvis ikke du engasjerer deg. I starten når noen sier noe eller stiller et spørsmål, må du hoppe inn og svare.

I begynnelsen da jeg lagde min gruppe, brukte jeg flere timer hver dag i gruppen. Jeg svarte på spørsmål og deltok i diskusjoner, for å skape mer engasjement.

Etter hvert som gruppen vokser, kan du tre litt tilbake. Du kan begrense hvor mye du selv deltar når de andre medlemmene blir flere og aktive, og har diskusjoner seg selv i mellom.

Bare vær obs på at ikke gruppen spiser all tiden din. Det er fort å bli dratt inn og ville svare på spørsmål hele tiden. Jeg merket at det skapte stressfølelse for meg, og jeg måtte derfor innføre noen Facebookregler.

Les mer: 3 enkle regler som ga meg mye mindre stress 

3. Ha daglige tråder

Dette er det aller beste tipset for å få opp og vedlikeholde engasjementet! Ha daglige innlegg hvor du stiller spørsmål eller ber om medlemmenes tips, mening eller innspill.

Jeg har flere forskjellige tråder, som jeg roterer mellom. Fordi jeg ikke tillater at medlemmene deler blogginnlegg til vanlig, har jeg en tråd hvor de kan dele innlegg annenhver fredag.

Hvilke tråder du skal ha, er helt opp til deg! Jeg har fått innspill fra medlemmene i gruppen på mange av trådene, og et par av dem kom jeg på etter å ha sett hvordan de bruker gruppen. For eksempel innførte jeg skravlesøndag fordi jeg la merke til at det var mange som ville dele litt hverdagslige innlegg.

Jeg har laget egne bilder for dem, og forhåndsplanlegger dem i Buffer slik at de går ut hver dag uten at jeg trenger å tenke på det.

Les mer: 5 verktøy som effektiviserer ditt arbeid med sosiale medier

Her er tre av mine faste tråder:

4. Sett gruppens innstillinger til lukket

Det finnes tre type personverninnstillinger for grupper: åpen, lukket og hemmelig.

Åpen betyr at alle kan søke den opp og be om å bli medlem. Alle kan også se det som postes. Du må ikke være medlem for å se innholdet.

Lukket betyr at den kan søkes opp, og alle kan be om å bli medlem. Men innholdet er privat. Du må være medlem i gruppen for å se det som postes der.

Hemmelig betyr at den ikke er søkbar, og hvem som helst kan ikke spørre om å bli medlem. De må inviteres inn. Innholdet er kun synlig for medlemmene.

Jeg anbefaler at du velger lukket. Det vil føre til mer engasjement. Folk kvier seg for å skrive noe når det er en åpen gruppe og alle kan se innholdet.

5. Still spørsmål til dem som vil bli med

Dette har ingen påvirkning på selve gruppen, men jeg vil anbefale at du stiller spørsmål til alle som ber om å få bli medlem. Inne i gruppeinnstillingene kan du skrive inn tre spørsmål. Det finnes mange måter å bruke disse på. Du kan be folk bekrefte at de ikke skal dele egne innlegg, eller si ja til at de må følge reglene.

Jeg stiller spørsmål om hvor de hørte om gruppen min, hva de ønsker å lære mer om, og hva de eventuelt vil ta et onlinekurs om.

Bare husk at Facebook enn så lenge ikke lagrer disse svarene. Du må enten ta skjermdump eller føre svarene inn i et excelark.

6. Hold en positiv tone

Det er selvfølgelig opp til deg og ditt innhold, hvordan gruppen skal være. Men jeg vil anbefale at du oppfordrer til og ber om en positiv og respektfull tone. Jeg er medlem i mange grupper, og i et par av dem er det en ganske nedlatende holdning. Det er ikke noe hyggelig å lese slike svar, og det gjør også at man kvier seg for å spørre om noe.

Krev at medlemmene svarer høflig og hyggelig, ellers kan de forlate gruppen eller la være å svare. Det vil gi et mye bedre miljø.

Du må selvfølgelig gå foran med godt eksempel. Svar høflig og saklig. Selv om du synes det noen spør om er enkelt eller tåpelig, eller du er uenig med en påstand.

7. Husk å promotere den

Du får ikke medlemmer hvis ikke du forteller om gruppen din! Legg inn lenke til den på bloggen, nevn den i nyhetsbrev, fortell om den når du snakker med folk, fortell om den på Facebooksiden din og på Instagram. Spre ordet!

Har du også en hjelpsom gruppe med godt engasjement og god stemning, vil du oppleve at andre medlemmer hjelper deg til å dele den. De vil tipse om den og de vil invitere venner til å bli med.

Du kan bli med i min gruppe Ambisiøse bloggere her!

Jeg håper du fant noen gode tips som hjelper deg! Har du en Facebookgruppe? Del gjerne lenke til den i kommentarfeltet!

Author: Blogg Bedre

Jeg lærer ambisiøse bloggere som deg hvordan du kan bygge en suksessfull blogg som kan hjelpe deg til å leve det livet du ønsker. På Blogg Bedre får du tips, råd, sjekklister, verktøy, hjelpemidler og masse annet som hjelper deg til å bygge en suksessfull blogg.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

11 thoughts on “Mine 7 beste tips til hvordan du kan drive en suksessfull Facebookgruppe

 1. Gruppa di er den fineste og den mest ålreite gruppa på facebook. Masse å lære, masse positive mennesker, masse kunnskap og det beste er at ingen spørsmål er for dumme for noen. Jeg føler at jeg har fått masse ut av dette, og alt begynte for meg fordi du likte et av instagrambildene mine. Og jeg ble nysjerrig!
  Føler også at jeg har fått mange gode venner i gruppa!
  (ble mye føling her nå men… )

  Klem fra Mette

  Posted on 25. april 2018 at 21:15
  1. Tusen takk, så utrolig koselig at du synes det, Mette! ❤️️⭐️ Klem

   Posted on 28. april 2018 at 11:13
 2. Nyttige råd som alltid. Hadde en del av dette i mine tildels nye grupper, men skal ta en titt for forbedring😊 Jeg har grupper for hver blogg Reisetips og Hagetips i tilegg har jeg grupper for reiser i Norge og Frankrike

  Posted on 25. april 2018 at 22:41
  1. Tusen takk, Mette! ❤️️⭐️

   Posted on 28. april 2018 at 11:14
 3. Finner alltid noe å forbedre av å følge deg. Har lært usigelig mye av deg. Har grupper for begge bloggene mine: Hagetips og Reisetips i tilleg til tips spes for Norge og Frankrike

  Posted on 25. april 2018 at 22:47
 4. Tusen takk for masse inspirasjon og hjelp! dette hjalp meg mye til inspirasjon til min team gruppe jeg skal lage til! tuusen takk <3

  Posted on 24. mars 2019 at 20:55
  1. Så stas å høre, Emily! Jeg håper du får en kjempebra gruppe, det kan være en effektiv og fin måte å kommunisere med folk på 😊 Masse lykke til!

   Posted on 25. mars 2019 at 04:57
 5. https://m.facebook.com/groups/293493774700080?tsid=0.6490659963766866&source=result

  Tusen takk for fin inspirasjon. Mange bra tips her. Ha en fin dag. Mvh Marlen

  Posted on 27. mai 2019 at 22:59
  1. Tusen takk! Glad for at jeg kan hjelpe 😊 Riktig fin dag til deg også!

   Posted on 28. mai 2019 at 05:47
 6. Veldig fin FB gruppe du har. Nylig blitt medlem hos deg. Takk for tipsene du deler her. Har gjort mye av dette i min gruppe på FB, men alltid muligheter for å justere. Takk for alt du Deler av din kunnskap. Jeg har en FB gruppe for høysensitive her er link til min gruppe: https://www.facebook.com/groups/386141068485455/

  Posted on 31. mai 2020 at 09:05
  1. Bare hyggelig, jeg er veldig glad for at du synes det er nyttig og vil lære 😊 Lykke til videre!

   Posted on 1. juni 2020 at 03:21