Jeg liker jo å tro at det jeg gjør er bra. At jeg gjør de riktige tingene. Jeg jobber hardt og står på, og gjør ting slik jeg liker det, og tror at du liker det. Jeg gjør jo det jeg tror gjør bloggen min bedre eller finere. Hvis ikke hadde jeg jo ikke gjort det, ikke sant?

Men hvis jeg skal være ærlig, så vet jeg jo egentlig at jeg ikke alltid vet best. Selv om jeg skulle ønske det, så er det noen ganger andre som vet bedre.

Noen ganger føler jeg for eksempel at jeg har funnet en knallbra tittel. Jeg sender den til lillesøsteren min som er lærer, og sier “Hei, er ikke denne tittelen bra, eller?”. Og så svarer hun “Jo, den er fin. Men jeg ville kanskje heller sagt bør i stedet for må?” Og så ser jeg jo med en gang hun sier det at hun har rett. Tittelen er bedre med bør i stedet for må. Så da blir det sånn.

Akkurat sånn er det med bloggen din også. Jeg er helt sikker på at du har gjort så godt du kan, ut i fra det du vet. Men noen ganger er det ting man ikke har tenkt over. Eller ting man rett og slett ikke vet eller kan. Og da er det bra at noen sier ifra, så man kan bli enda bedre, ikke sant?

Negative opplevelser

Jeg bruker mye av tiden min til å klikke meg rundt på blogger og nettsider. Jeg leser og følger mange blogger, Også i den vanlige jobben min som kommunikasjonsrådgiver er jeg mye på nett og finner informasjon.

Det jeg ser, er at det er noen ting som stadig går igjen. Ting som ikke er så bra, og som faktisk plager vettet av meg. Noen ganger er det trender som aldri burde vært en trend, og som man aldri burde kastet seg på. Andre ganger er det så enkelt som utvitenhet. Man vet ikke bedre.

Men uansett hva grunnen er, så er det så irriterende at jeg ikke orker å besøke siden. Jeg klikker meg bort så fort jeg klarer. Den negative brukeropplevelsen blir viktigere enn innholdet, og jeg bryr meg plutselig ikke så mye om hvorfor jeg faktisk klikket meg inn på innlegget i utgangspunktet. Jeg vil bare bort.

Sånn mister du lesere.

ikke ta det personlig

Det er ikke bare jeg som synes akkurat disse tingene er plagsomme. Mange av tingene jeg nevner i listen under, går stadig igjen når folk skal si hva som irriterer dem mest ved nettsider. Det finnes mange artikler om dette. HubSpot har for eksempel laget en artikkel med 17 grunner til at leserne hater siden din.

Derfor er det viktig at man faktisk tar disse tingene på alvor.

Dette ikke et angrep på enkeltpersoner eller enkeltblogger. Jeg sier dette fordi det er kjipt hvis du gjør noen av disse feilene. Da betyr det at du sannsynligvis mister lesere, helt unødvendig.

Jeg er fan av konstruktiv kritikk. Jeg liker å bli bedre, og da må man av og til ta inn over seg at man kan gjøre ting bedre. Jeg ville ikke gjort jobben min med denne bloggen hvis jeg ikke var ærlig, jeg håper jo at dere er her for å lære!

Så hvis du føler deg truffet av noen av punktene, ikke ta det personlig. Det er ikke et angrep på deg. Det er ment som en hjelp for å gjøre bloggen din enda bedre, og det betyr jo bare at du får noe bra ut av dette innlegget, og forhåpentligvis enda flere lesere ☺

Her er 9 grunner til at jeg raskt klikker meg bort fra bloggen din:

1. Titler som overselger eller lyver

Vi oversvømmes med clickbait-titler, særlig på Facebook. Det florerer med saker som har titler som overdriver, lurer deg eller er unødvendig oppsiktsvekkende eller provoserende. Jeg ser ukentlig at enkelte bloggere også bruker slike titler, og jeg blir irritert. Fordi jeg skjønner at det er en clickbait, og at den er skrevet ekstra provoserende for å få meg til å klikke. Veldig ofte gjør de at jeg aldri gidder å klikke meg inn en gang. Så ikke bare klikker jeg meg fort ut, jeg går aldri inn.

Noen ganger er de så finurlig skrevet at jeg faktisk klikker, fordi jeg tror det er en vanlig tittel. Hvis jeg da kommer inn på bloggen din og innlegget ikke inneholder det tittelen sier, da blir jeg gretten.

I tillegg finnes det folk som rett og slett overdriver og lyver, og det er akkurat like plagsomt. Hvis du sier noe, vær sikker på at det er sant. Du blir avslørt hvis ikke. Og hvis jeg skjønner at det du skriver er ulogisk og ikke kan stemme, kommer jeg aldri noen sinne til å lese et innlegg fra deg igjen.

2. Popups som kommer med en gang

Jeg synes popups er greit. Det vil si, jeg liker dem ikke, men jeg godtar dem. Jeg vet at de er veldig effektive, og forstår at andre bloggere bruker dem. Det kan godt hende jeg gjør det selv også, på sikt. Men man må bruke dem riktig.

Det jeg virkelig ikke liker, er når jeg klikker meg inn på et innlegg, og det kommer en popup over hele vinduet etter 2 sekunder. Der frister de med all verdens av freebies og nyhetsbrev, og det kan godt hende at det er bra innhold og at bloggeren er flink. Men det vet jeg jo ikke, fordi jeg har jo ikke rukket å se hva bloggen inneholder og om jeg liker det ennå! Jeg må jo få tid til å lese det jeg skulle lese!

Hvordan skal jeg kunne ta stilling til om jeg vil gi deg eposten min etter to sekunder på siden, uten at jeg har rukket å lese et ord av innholdet? I 10/10 tilfeller klikker jeg boksen bort, og sannsynligvis melder jeg meg ikke på etter at jeg har lest innlegget heller, fordi jeg ble irritert.

3. Bakgrunnsfarge på bloggen

Ja hvitt er trendy, og jeg vet at noen hater det. Hater det rene og upersonlige og sterile hvitt kan representere. Og det er ingenting i veien med å bruke mørke eller kraftige farger på bildene dine, på Instagram, på Pinterest eller på Facebook. Slå deg løs og dropp bruk alt annet enn hvitt!

Men vær så grei å ha hvit bakgrunnsfarge på bloggen. Eller i alle fall en lys og dus farge som likner på hvit, for eksempel lys grå. Både for din og min skyld. For det første ser bloggen nesten uten unntak gammeldags ut når den har farget bakgrunn. Husker du nettsider fra 90-tallet? Og for det andre er det veldig mye vanskeligere å lese hvit tekst på mørk bakgrunn. Det er fakta. Ikke bare noe jeg sier fordi jeg liker hvitt.

Da jeg jobbet på desken i et ukeblad, var det strenge regler for når vi kunne ha mørk bakgrunn og hvit tekst. Og det var enda strengere hvor lang den hvite teksten kunne være. De få gangene vi fikk lov til å ha mørk bakgrunn og hvit tekst, var det stort sett på notiser eller veldig korte saker. Da måtte teksten være bold, og så kort som mulig. Fordi det er tungt å lese. Men stort sett fikk vi ikke lov.

4. blogginnlegg som har «neste side»-knapp

Hallo! Hvorfor bruker man “neste side”-knapp på internett? Det er internett, det er bare å scrolle! Jeg fatter virkelig ikke dem som legger inn knapp i bunnen av et blogginnlegg hvor man må bla til neste side for å lese mer av innlegget. Jeg skjønner at det brukes fordi det gir flere klikk, men ikke noe sender meg fortere ut av innlegget enn det!

Heldigvis er det ikke mange norske bloggere som gjør dette, jeg har foreløpig ikke sett noen. Men jeg har klikket meg inn på flere amerikanske sider hvor de har hatt en slik knapp. Og det er like irriterende og teit hver eneste gang. Lov meg at du aldri legger inn en sånn knapp!

(PS: Det gjelder ikke forsiden, men i selve blogginnlegget. På forsiden er det fint å ha knapp i bunnen av siden. Forsiden blir fryktelig tung å laste hvis alle blogginnleggene dine vises på én side.)

5. Musikk og lyd som starter av seg selv

Åh herreGUD. Noe så grusomt! 😬 Dette er nok nettaviser og bedrifter mest skyldige i å gjøre, men autoplay med lyd burde vært forbudt. Helt seriøst.

Hvis “neste side”-knapp sender meg fort ut, sender lyd som starter av seg selv meg ut med lysets hastighet. VG har for eksempel en slik funksjon på VG Nyhetsdøgnet-siden. Der er det en annonse som begynner når siden laster, og jeg HATER den. Intenst. Vær så snill å aldri legge inn videoer eller noe annet med lyd som starter av seg selv.

Du må veldig gjerne ha video eller lydfil på bloggen din, det er helt topp. Det er mange som legger inn en liten hilsen på forsiden hvor de forteller om seg selv og bloggen, og det er bra. Men hvis det skal autospille må lyden være av som standard, eller du må sette slik at man må klikke på videoen for å starte den.

6. En vegg av tekst

Det gjør i utgangspunktet ikke noe at et innlegg er langt. Så lenge informasjonen er nyttig og relevant, må det gjerne være flere tusen ord. Det er greit.

Men da er du helt nødt til å gjøre teksten lesbar! Hvis jeg klikker meg inn og blir møtt av en vegg av tekst, orker jeg ikke lese. Jeg blir fullstendig overveldet, og vet ikke hvor jeg skal feste blikket. Og da klikker jeg meg ut.

Du må dele opp teksten, og gjøre den lesbar. Bruk avsnitt, mellomtitler og bilder. Et avsnitt bør gjerne ikke være mer enn 3-4 setninger. Ha relevante mellomtitler, sånn at jeg finner det avsnittet jeg synes er interessant. Ofte skumleser jeg nedover, og mellomtitler hjelper meg å avgjøre om jeg skal lese avsnittene eller ikke. Det gir deg også bedre SEO, så det er win-win!

Les mer om hva SEO er og hvorfor du må bry deg om det her!

7. Sider som laster sent

Jeg har sagt det før, og jeg kan gjerne si det igjen. Internett er utålmodig! Vi gir i gjennomsnittet en side 3 sekunder på å laste, før vi klikker oss ut. Mer gidder vi ikke! Det gjelder absolutt også meg, og jeg har mange ganger klikket meg bort fra en side fordi den bruker en evighet på å laste.

Sørg for at bloggen din ikke er for tung. Komprimer bildene dine, og kjør speedtest for å sjekke at den ikke er treg. Bruker du WordPress, kan noen plugins være så tunge at de tynger ned siden din. Du kan teste siden din på Pingdom.

Les mer om komprimering av bilder og andre verktøy jeg bruker på bloggen her!

8. Halve bloggen er annonser eller sponsede innlegg

Jeg forstår at man vil tjene penger, og jeg har ingen problemer med det. A girl’s gotta do what a girl’s gotta do. Helt greit! Men gjør det classy, og gjør det med måte.

Ikke less ned bloggen med annonser, slik at jeg nesten ikke finner innholdet. Noen sider har 10-15 annonser! Hvis annonsen i tillegg dekker innholdet eller gjør at jeg ikke får klikket på det? Hadet!

Sørg også for at annonsene ser bra ut, og at de ligger pent på bloggen. De bør følge bredder i malen og passe inn generelt med innholdet.

I tillegg plager det meg når mer eller mindre alle innleggene  er sponsede innlegg. Jeg klikker meg inn på det ene etter det andre, og alle er merket ads. Igjen, jeg skjønner at man vil tjene penger. Men lag noe eget, vanlig innhold i tillegg!

9. Siden er ikke mobilvennlig

Hvis ikke bloggen din er mobilvennlig, har du noe du må ta fatt i med en eneste gang! Ikke bare straffer Google deg for at den ikke er tilpasset mobil, men du mister mange lesere. Blant annet meg.

Hvis jeg klikker meg inn på et blogginnlegg som ikke er mobilvennlig, gidder jeg ikke en gang å prøve å lese det! Jeg klikker meg ut, 100% av gangene.

Hvis malen til bloggen din ikke er mobilvennlig, må du finne deg en ny mal så fort som mulig. Du kan sjekke om siden din er mobilvennlig hos Google.

Er du enig med meg? Er det flere ting som irriterer deg? Kommenter under!

Author: Blogg Bedre

Jeg lærer ambisiøse bloggere som deg hvordan du kan bygge en suksessfull blogg som kan hjelpe deg til å leve det livet du ønsker. På Blogg Bedre får du tips, råd, sjekklister, verktøy, hjelpemidler og masse annet som hjelper deg til å bygge en suksessfull blogg.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

4 thoughts on “9 grunner til at jeg raskt klikker meg bort fra bloggen din

 1. Jeg blir så glad hver gang det kommer mail fra deg med artikler med gode råd og tips. Jeg leser de med stor interesse og håper at jeg skal lære mer, og det har jeg gjort (Håper jeg haha).
  I går skrev jeg min første artikkel etter at jeg lærte meg litt mer om SEO og jeg håper at det skal hjelpe. Det er i hvert fall veldig spennende og gøy å være med her, jeg ser på bloggingen med helt andre øyne nå og for å være helt ærlig: Det er mer moro!
  Hilsen Mette 🙂

  Posted on 18. april 2017 at 21:27
  1. Hei Mette! Det er veldig gøy å høre, jeg blir så glad når du sier at du synes det er mer moro! Virkelig tusen takk for det! 😊 Jeg håper du lærer masse, det er målet mitt! Det blir spennende å se hvor stor effekt du merker av å ha fokus på SEO. Det er også et lurt tips å gå igjennom gamle artikler innimellom når du har tid og oppdatere dem med SEO. Ikke stress med det, men ta en nå og da når du rekker. Det vil også være med og hjelpe rankingen din. Masse lykke til! 😊

   Posted on 18. april 2017 at 21:47
 2. Jeg tror bloggen min kan laste sent, først og fremst på grunn av store bildefiler. Derfor skal jeg sjekke ut innlegget du linket til over med en eneste gang! Ellers tror jeg faktisk ikke at jeg synder så mye med hensyn til de åtte andre punktene. Men det er garantert andre ting jeg kan jobbe med! 🙂

  Posted on 18. mai 2018 at 11:40
  1. Så bra, Kjersti! Bra jobba 👏 Store bildefiler er veldig vanlig problem, så det kan godt hende at det kan forbedres og gjøre den litt raskere 😊

   Posted on 18. mai 2018 at 11:42