Har du hørt om konseptet med årets ord før?

Årets ord betyr rett og slett at du velger et ord som skal beskrive året ditt, og guide deg gjennom det.

Konseptet med årets ord er ikke nytt. Det er sikkert mange som har gjort noe liknende i mange år. Men det ble veldig populært da Ali Edwards begynte med det og fortalte om det på bloggen sin i 2006. Siden da har det blir stadig mer populært.

Jeg brukte det for første gang i fjor, og synes det er en spennende og nyttig idé.

Og siden jeg liker ideen veldig godt, og synes det er en lur måte å jobbe på, ville jeg hjelpe deg på vei til å velge ditt ord for 2018.

Hvordan et årets ord kan hjelpe deg

Formålet med årets ord, er å ha en guide, et overordnet fokus for året som kommer. Det skal hjelpe deg til å jobbe målrettet gjennom året. Det skal bidra til å holde deg fokusert, og skape det året du ønsker.

Du skal ha dette ordet med deg gjennom alt du gjør. Du lever med det. Du bruker det i hverdagen. Du lar det styre deg.

Årets ord kan hjelpe deg til å tørre mer. Det kan hjelpe deg til å si nei. Det kan hjelpe deg til å oppnå det du ønsker. Det kan hjelpe deg til å ta avgjørelser.

Hvordan du bruker årets ord

Når du har valgt et ord for 2018, så skal det guide alt du gjør det året.

Du kan for eksempel bruke ordet til å ta avgjørelser. Skal du si ja eller nei til en forespørsel? Da kan du se om forespørselen passer inn med årets ord. Hvis du for eksempel skal si mer nei, så kanskje den henvendelsen er noe du skal si nei til.

Eller kanskje du har tørre som årets ord, og får spørsmål om å holde kurs. Normalt ville du sagt nei fordi det er skummelt, men så sier du ja allikevel, fordi du skal tørre mer.

Eller kanskje du sier altfor mye ja, og trenger å roe ned litt. Kanskje årets ord er balanse. Har du sagt ja til mange ting i det siste? Kanskje du da trenger å skape balanse ved å si nei.

Det skal være en rettesnor. En hjelp. En guide.

Hvordan du velger årets ord

Det er viktig at du velger et ord du føler passer til deg. Hvilket ord som er riktig, er helt opp til deg. Det finnes ingen fasit. Det er ikke noe rett og galt. Hvilket ord du føler passer, vil variere fra år til år. Og det er også meningen.

Du skal velge et ord som passer til situasjonen du er i nå, og det du må gjøre i året som kommer. Noen ganger vil det være et aktivt ord, andre ganger et mer passivt ord. Begge deler er helt OK.

Du finner en liste med forslag til ord du kan bruke nederst i innlegget. Det finnes selvfølgelig en hel haug av andre ord du kan velge, så om ikke et av dem passer for deg, bruk dem som inspirasjon til å finne ditt ord!

Tips til å huske å bruke ordet

Når du har valgt ordet ditt, er det viktig at du faktisk bruker det. Det er veldig fort at man velger et ord i desember, og i februar er det glemt.

Det kan være en god idé å ha det synlig, slik at du blir minnet på det ofte. Du kan for eksempel lage et fint bilde med ordet ditt på canva.com, og så skrive det ut og ramme det inn. Heng det opp foran der du jobber, eller sett det på pulten ved siden av PC-en.

Om du vil gå litt mer i dybden, kan du for eksempel lage en collage med bilder som passer for ordet ditt, og det du vil oppnå. Du kan lage det fysisk av bilder fra magasiner hvis du foretrekker det, men du kan også laget et enkelt i canva. Finn bilder på Google eller Pinterest (eller gratis stock photos), putt dem inn i en collage, og ha det som bakgrunnsbilde på mobilen eller PC-en. Eller du kan henge det på veggen ved siden av årets ord.

Du kan også finne 12 sitater som passer til ordet ditt, og lage fine bilder i canva og ha et nytt sitat som bakgrunnsbilde for hver måned.

Har du en notatbok du bruker, kan du skrive det på coveret, eller første siden.

Poenget er at du må huske ordet jevnlig, slik at du faktisk bruker det.

Slik gikk det med mitt ord for 2017

Årets ord for 2017 for meg, var skape.

Da jeg satt i desember 2016 og tenkte på hva jeg ville at 2017 skulle være, så var det ordet skape som sto tydelig frem for meg. Jeg hadde nettopp startet Blogg Bedre, og jeg trengte å skape noe. Skape innhold, skape verdi, skape relasjoner med andre bloggere. Det føltes som et veldig viktig og riktig ord for 2017.

2017 ble et år med mye vekst, og skape passet og fungerte godt som årets ord. Jeg skapte mye. Jeg skapte rundt 50 blogginnlegg. Jeg skapte innhold på sosiale medier hver dag. Jeg skapte en Facebookgruppe full av nydelige mennesker. Jeg skapte nye vennskap. Jeg skapte en visjon for en ny hverdag hvor jeg jobber for meg selv. Blant annet.

Det var et kjempegøy år, med veldig mange utfordringer, spennende oppgaver og nye bekjentskaper.

Årets ord for 2018

For 2018 har jeg et litt annet behov. Årets ord for 2018 er fokus. Jeg skal fortsatt skape mye, men jeg merker at jeg trenger fokus i skapingen og alt jeg gjør.

Det er så fryktelig mange muligheter og ting man kan gjøre, og ikke alt kan skje på en gang. Jeg må derfor være flink til å fokusere på det jeg skal gjøre. Fokusere på planene jeg har lagt. Holde fokus på veien, og ikke la meg distrahere av alle nye og spennende ting som dukker opp på veien.

Shiny object syndome kaller de det i USA. Den norske varianten blir vel kanskje “det er ikke gull, alt som skinner”.

Selv om det hele tiden kommer nye plattformer, nye funksjoner og nye ting man bare “må” gjøre, så er det ikke alt man må gjøre. Jeg må velge ut de tingene jeg skal gjøre og fokusere på i 2018, og så holde meg til dem.

Jeg må ha fokus.

Eksempler du kan bruke til årets ord

Nå vil jeg at du skal sette deg ned og finne ditt ord for 2018. Tenk igjennom hva du ønsker av året. Hva trenger du?

Her er noen forslag til ord du kan bruke, hvis de passer til deg. Om ikke noen av disse passer, så kan du selvfølgelig finne på et helt annet ord! Det viktigste er at det er riktig for deg, akkurat nå.

Tillit. Målrettet. Glede. Tro. Balanse. Fokus. Vitalitet. Familie. Utfordring. Omfavne. Tilstedeværelse. Integritet. Håp. Generøsitet. Ja. Nei. Tilgivelse. Puste. Styrke. Magisk. Fred. Tøff. Kjærlighet. Fornøyd. Selvtillit. Trygghet. Balanse. Mot. Disiplin. Vokse. Tålmodighet. Fryktløshet. Utforske. Overflod. Mer.  Forenkle. Takknemlig. Ydmykhet. Pause. Kreativitet. Drømme. Be. Gi. Historier. Åpenhet. Sosial.

Har du valgt et årets ord for 2018? Fortell meg gjerne hva det er, og hvorfor du har valgt det!

Author: Blogg Bedre

Jeg lærer ambisiøse bloggere som deg hvordan du kan bygge en suksessfull blogg som kan hjelpe deg til å leve det livet du ønsker. På Blogg Bedre får du tips, råd, sjekklister, verktøy, hjelpemidler og masse annet som hjelper deg til å bygge en suksessfull blogg.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

16 thoughts on “Jeg har valgt årets ord for 2018 – har du valgt ditt?

 1. Mitt ord for 2018 var klart etter å ha lest overskriften – før jeg i det hele tatt hadde startet på resten av teksten: tørre. I 2018 skal jeg tørre å tro at jeg kan, tørre å stikke meg frem, tørre å ta kontakt med mennesker, tørre å oppsøke muligheter, tørre å begi meg ut i det ukjente.

  Takk for gode råd, som alltid ♥︎

  Posted on 12. desember 2017 at 16:09
  1. Oh, så kult! Det var veldig gøy å høre 😀 Det synes jeg var et fint ord, og veldig fine ting å huske på. Du KAN 💞 Gleder meg til å se hva 2018 bringer for deg!

   Posted on 12. desember 2017 at 21:01
 2. Mitt ord er fokus, akkurat som deg. Jeg har hatt et kreativt år i år, produsert mange produkter til nettbutikken. Nå trenger jeg samle trådene og lande noen av de 1000 ideene jeg har til nye produkter.

  I 2018 skal jeg holde fokus på mange områder, fokus på jobbtid, fokus på produktene jeg lager, fokus på hva bloggen skal handle m.m. Ettersom jeg også i år hadde ett ord, kreativitet, og i fjor, målrettet, har jeg allerede laget meg et print med mitt ord på, og det pryder også planleggeren min og kalenderen 🙂

  Tusen takk for gode råd og massevis av nyttig inspirasjon!

  Posted on 12. desember 2017 at 19:42
  1. Det høres ut som en kjent situasjon, hehe. Vi får hjelpe hverandre å holde fokus gjennom året! Det er ikke alltid så lett. Del gjerne bilde av printen din i Facebookgruppen, det hadde vært gøy å se! Og fin inspirasjon for de andre 😊 Masse lykke til i 2018, gleder meg til å se hva du finner på! 💞

   Posted on 12. desember 2017 at 21:02
 3. For et herlig innlegg! Jeg hørte om «årets ord» på en podcast for en stund siden, og tenkte da at jeg skulle velge meg et for 2018. Da jeg leste emnefeltet i e-posten fra deg, tenkte jeg umiddelbart på hva mitt ord skulle være.

  Mitt ord for 2018 er SKAPE. <3

  Veldig morsomt at det er samme som ditt for i år, spesielt siden jeg ligger ca. et år på "etterskudd". 😉

  Posted on 12. desember 2017 at 20:20
  1. Hihi, så gøy, tusen takk Rie! 😘 Veldig morsomt at du valgte skape. Det er et spennende ord å ha, jeg har storkost meg i år! Blir interessant å se om fokus føles naturlig som ord for deg om ett år, slik det gjør for meg. Masse lykke til, jeg tror 2018 blir et knallår! 💞👊

   Posted on 12. desember 2017 at 21:06
 4. Jeg hadde tørre i 2016, og nære i 2017.
  I 2018 er ordet mitt vill! (eller wild, for jeg liker enkelte ord bedre på engelsk) Det har jeg valgt fordi jeg trenger å fokuser litt mer på å finne meg selv igjen, og det vet jeg at jeg gjør i villmarka. I tillegg er vill et av brandingordene mine. Jeg skal være litt vill og røff 🙂

  Posted on 12. desember 2017 at 21:19
  1. Så gøy at du har brukt konseptet og valgt ord tidligere! Vill høres ut som et spennende ord 😊👌 Jeg tror det kan føre med seg gode og interessante opplevelser. Jeg håper 2018 blir et godt år for deg 😘

   Posted on 12. desember 2017 at 22:08
 5. Jeg sto mellom målrettet og fokus, men tenker at jeg er ganske målrettet. Jeg trenger å fokusere på bruk av tid samt rette fokuset inn på det nye og utrolig spennende jeg skal være med på, både i reisebloggen urbantoglandlig.no og hagebloggen furulunden.no i 2018. Ting jeg aldri har vært med på tidligere. Dessuten har jeg ny bloggplattform ang reise, så å fokusere blir viktig for meg i 2018.

  Posted on 14. desember 2017 at 11:44
  1. Høres lurt ut, Mette! Det er veldig spennende med nye ting, men det er også begrenset hva man kan rekke, så det er lurt å fokusere. Masse lykke til! 😊

   Posted on 14. desember 2017 at 19:48
 6. Mitt ord er balanse

  Jeg fløy på en vegg og vet at forandring må til for at jeg skal bli bra, ha det kjekt og stabilisere det å gi og få. Samtidig så vet jeg at forandring må til, – og balanse må jeg nok strebe etter. Og jeg ønsker å balansere noe nytt, samtidig som jeg er avhengig av at noe er trygt og stabilt.

  Lykke til med fokus som årets ord.

  Posted on 27. desember 2017 at 19:43
  1. Hei Nann Karin! Balanse var et fint ord, og det høres ut som et godt valg for deg. Jeg er veldig glad for at du har kommet dit at du ser hva du trenger å fokusere på og ha mer av, for å få det bedre. Disse veggene er særdeles lite stas å møte. Jeg ønsker deg masse lykke til med å få mer balanse, og et riktig godt år! 💞

   Posted on 28. desember 2017 at 10:18
 7. Jeg har valgt forandring. 2017 ble ikke helt det året jeg ønsket. Det ble mer som om jeg bare hang etter for halv pris og klarte ikke helt å henge med i svingene. Da ble det meste halvveis følte jeg. Og i år vil jeg endre på det. Være der når jeg må og være tilstede når jeg trenger. Gjøre ting gjennomført. Første lille skritt var å melde meg på gratiskurset hos deg for å få litt inspirasjon til bloggen og gjøre den bedre. Så får vi ta dag for dag.

  Posted on 1. januar 2018 at 17:24
  1. Så bra, Laila! Høres ut som du har en god følelse for hva du trenger i 2018 😊 Det er ikke noe god følelse, å føle at man ikke får gjort ting ordentlig, men bare slenger ut noe for å få ut noe. Jeg håper du finner god hjelp i kurset mitt, og støtte i Facebookgruppen når og om du måtte trenge det! 😊 Masse lykke til med året!

   Posted on 1. januar 2018 at 19:08
 8. Hei, synes det var morsomt å komme over dette blogginnlegget! Det var nemlig tema for mitt forrige blogginnlegg. Mitt ord for i fjor var frihet. Årets ord er vandre.

  Posted on 9. januar 2018 at 17:38
  1. Hei Cathrine! Så morsomt at du hadde samme tema nylig 😊👍 Det er så hjelpsomt å ha slike ord! Frihet høres nydelig ut. Kanskje det kan bli mitt til neste år? 😉 Veldig spennende med vandre! Masse lykke til med året ditt, jeg håper det blir godt og fremgangsrikt!

   Posted on 9. januar 2018 at 21:57