Med et ferskt og ubrukt år foran oss, er det viktig å sørge for at vi bruker det riktig. Derfor velger jeg meg årets ord for 2020.

Hvis du er ny til konseptet årets ord, så er det bare å glede seg. Konseptet er nemlig like enkelt som det er genialt – jeg digger det!

Noen mener at konseptet ikke fungerer, fordi det å bare velge seg et ord ikke hjelper. Det er bare et ord. Det er bedre med et mantra.

Det vil nok variere fra person til person hvordan man bruker det, men for meg blir det egentlig to sider av samme sak. Årets ord blir et slags mantra.

Det handler om mer enn bare det ene ordet. Det handler om konseptet. Det handler om hva det ordet representerer. Det handler om hvordan jeg bruker ordet, og hva det betyr for meg.

Hvordan fungerer det?

Poenget er at du velger deg et ord som skal styre og guide deg igjennom året som kommer. Det ordet skal hjelpe deg. Både i hverdagen, men også i konkrete situasjoner. Det finnes absolutt ingen fasit for hvilket ord du skal velge, men du må velge noe som passer og føles riktig for deg.

Det må være et ord som har mening for deg. Ikke et tilfeldig ord. Det må passe med situasjonen din, og hva du trenger og ønsker å fokusere på.

Du finner en liste med forslag til ord du kan bruke nederst i innlegget fra 2017, så klikk deg gjerne inn og les det først.

For eksempel kan det være at du sier ja til for mye. Du gaper over for mye og er ikke flink til å si nei. Da kan ordet ditt være nei. Det skal da guide deg ved at når du får forespørsler om for eksempel et samarbeid eller å holde et foredrag, så skal du huske på ordet ditt og at det er viktig for deg, og bruke det til å bli flinkere til å si nei. Bruk ordet til å guide deg. Skal du faktisk si nei?

Eller hvis du ikke er så flink til å sette deg selv først av og til, og alltid havner bakerst i køen, kan egenomsorg være ditt ord. Da skal du ha fokus på det både i hverdagen, men også når du skal ta avgjørelser. Bruk ordet til å guide deg i avgjørelsen. Er denne avgjørelsen noe som bidrar til mer egenomsorg? Eller er det noe du egentlig ikke vil, men bare føler du må? Kanskje du da skal si nei, og sette egenomsorg først.

Tips for å huske å bruke ordet

For at det ikke bare skal bli et ord du velger og aldri bruker, vil jeg anbefale deg å sørge for at du minnes på det og ser det ofte.

Lag et skjermbilde til PC-en og mobilen med ordet ditt på, for eksempel. Da ser du det daglig, og det blir en del av hverdagen din. Du kan lage bilder enkelt og gratis på canva.com.

Skriv det også gjerne ut og heng det på veggen der du sitter og jobber, eller sett det i en ramme på pulten din.

Har du en notatbok du bruker, kan du skrive det på coveret, eller første siden slik at du ser det hver gang du tar opp boken.

Poenget er at du må huske ordet jevnlig, slik at du faktisk bruker det.

Slik gikk det med mitt ord for 2019

Dette er tredje året jeg har brukt dette konseptet.

I 2019 var ordet mitt «bygge».

Les mer her: Jeg har valgt årets ord for 2019 – hva blir ditt?

Jeg valgte det ordet, fordi jeg ville og trengte å bygge videre på det jeg fikk til i 2018. Jeg måtte ha et år med vekst, så jeg måtte sørge for at jeg fokuserte på det. Jeg ønsket blant annet å fokusere på å bygge relasjoner med potensielle studenter i blogg- og strategikurset kurset Skrivemaskinen.

Jeg ønsket også å bygge Blogg Bedre videre som min egen business jeg kan leve av.

Hvordan gikk det?

Det gikk veldig bra. Det ble mye bygging, for å si det mildt!

Jeg hadde stort fokus på relasjoner, og jeg har både bygget tettere relasjoner med studentene i Skrivemaskinen og følgerne på Instagram.

Jeg bygde også en helt ny medlemsportal, som jeg ikke hadde planer om da året begynte. Blogg til Business kom ut av det blå, men det ble en fantastisk ting for både meg og bloggen. Jeg har virkelig kost meg med å bygge den, og også å bygge relasjoner med medlemmene der.

Jeg er fornøyd med hvordan 2019 gikk, og at jeg holdt fokus på å bygge. Mye av det falt seg helt naturlig, så jeg hadde ikke like stort behov for å ty til ordet som jeg har hatt tidligere.

2019 ble et fantastisk år for Blogg Bedre, og du kan lese mer om det i den årlige oppsummeringen jeg lager.

Les mer: Slik var 2019 for Blogg Bedre

Årets ord for 2020

Så, når jeg legger et så fantastisk ord som 2019 bak meg og har så hårete mål for 2020, hvilket ord skal guide meg i året som kommer? Hva er årets ord for 2020?

Denne gangen kom ordet til meg helt naturlig, og jeg husker det veldig klart.

Jonas og jeg var ute og kjørte på scooteren i Bangkok. Jeg husker ikke nøyaktig hva vi skulle, men vi kjørte på den veien som heter Rama 4 inn mot sentrum. Det var ikke så mye kø, så vi freste av gårde, og plutselig falt det inn i hodet.

Årets ord for 2020 er balanse.

Jeg trenger mer balanse.

Det var veldig mye jobbing i 2019, og jeg merker at det ble mye til at vi satt inne i leiligheten og jobbet. Vi pleide å ha en utflukt hver mandag hvor vi dro på tur, på museum, til et tempel eller noe annet gøy, men det sluttet vi med etter hvert som året gikk. Det ble så mye å gjøre at også mandagene ble fulle arbeidsdager.

Jeg har ikke sittet like mye med bassenget, fordi jeg jobber mer effektivt nede på kontoret.

Vi har ikke vært så mye på stranden.

Det har vært 80 % jobb og 20 % fritid. Det kjenner jeg at ikke kan fortsette.

Derfor er årets ord for 2020 balanse.

Det kan bli for mye

Jeg må finne mer balanse i hverdagen generelt. Jeg må jobbe knallhardt for å nå det vanvittig hårete målet jeg har satt meg for 2020 (les om det i oppsummeringen for 2019), men jeg MÅ ha mer fritid og mer avkobling for å klare det.

Det er vanskelig. Dritvanskelig. Helt ærlig, så er det faktisk det vanskeligste av alt for meg.

Fordi jeg er flink til å jobbe. Og jeg elsker å drive med dette. Hvis jeg har en søndag hvor jeg har tenkt å ha fri, ender jeg ofte opp med å jobbe allikevel, rett og slett fordi jeg har lyst.

Det er jo veldig, veldig fint å ha en slik jobb som jeg liker så godt. Men det er ikke sunt i lengden. Det vet jeg.

Derfor må jeg rett og slett ha mer fokus på hverdagstrivsel. Om det så bare er å sitte ved bassenget på taket og jobbe i stedet for i leiligheten.

Jeg vet at det gir meg glede og det føles digg. Jeg må bare vende meg til tanken om at det er greit at jeg er mindre effektiv, fordi den gleden er enda viktigere.

Denne gangen tror jeg at jeg trenger mer fokus på ordet, mer hjelp fra ordet i løpet av året. Jeg trenger å se og bli minnet på ordet.

Jeg må innrømmet at jeg er veldig spent på om jeg klarer det, og samtidig klarer å nå de store målene jeg har satt meg.

Tiden vil vise! 2020 – jeg er klar.

Hva er årets ord for 2020 for deg?

Author: Blogg Bedre

Jeg lærer ambisiøse bloggere som deg hvordan du kan bygge en suksessfull blogg som kan hjelpe deg til å leve det livet du ønsker. På Blogg Bedre får du tips, råd, sjekklister, verktøy, hjelpemidler og masse annet som hjelper deg til å bygge en suksessfull blogg.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

4 thoughts on “Dette blir mitt årets ord for 2020 – hva blir ditt?

 1. Dette var litt morsomt da Lene, det er jo det samme ordet jeg har valgt for meg!
  Bare at jeg er ikke proff, som deg , men jeg trenger også balanse.
  Ikke for mye – ikke for lite!
  Kanskje du som profesjonell bør ha et sted i din umiddelbare nærhet som ikke du jobber på? Dette er kun en «hyggesone» – her jobber jeg ikke! For da vet du instinktivt at her – her skal jeg ikke jobbe, da begynner ikke jobbe fingrene å klø haha .. bare et lite forslag.
  min tanke med balanse var at jeg har en tendens til å gå «all in» i det jeg gjør noen ganger (ofte), og kanskje bør jeg slappe av litt mer og noen ganger bør jeg kanskje jobbe litt mer? At jeg bør våge og teste ut ideene mine, og kanskje ikke gi meg med en gang hvis jeg ikke får til med en gang! Det får bli min balanse …

  Posted on 7. januar 2020 at 19:44
  1. Ja, artig at det var samme ord! Men litt forskjellig hva vi legger i det, og betydningen av det for oss. Balanse har jo ikke noe med proff eller ikke å gjøre, jeg tror nok alle har perioder og områder de trenger mer balanse på 😊 Og tusen takk for tips! Leiligheten vår er ikke så stor, så det er ikke så mange steder å gå hehe. Og fingrene mine klør uansett, selv når jeg sitter på et fly 😂 Men jeg må øve på det, for det trengs. Og jeg er enig, du bør våge og teste ut ideene dine mer! Og ikke gi deg med en gang. Du har sååå mye å komme med, så ikke la frykt og janteloven stoppe deg 💕

   Posted on 8. januar 2020 at 04:51
 2. Jeg tror jeg skal ha «våge» som ord. Jeg skal våge å satse, våge å vise frem hva jeg kan, våge å gjøre mer av det jeg vil. Våge å ha troa på meg selv, at jeg er god nok og kan få det til. Er det et greit ord, tror du?

  Posted on 14. januar 2020 at 09:22
  1. Ja, det var et kjempefint ord! 😍 Det høres ut som et ord som kan drive deg fremover og hjelpe deg godt.

   Posted on 15. januar 2020 at 05:31