Lenkene merket med * i dette innlegget er reklame (affiliate). Du kan stole på at jeg aldri vil anbefale noe jeg ikke selv har testet og synes er bra.

Har du sett andre som har avsnitt i teksten på Instagram, forsøkt selv og så klødd deg i hodet fordi det ikke virker hos deg? I stedet for mellomrom, så henger hele teksten sammen i ett avsnitt.

Det er jo til å bli smågal av, ikke sant?

Det er ikke Instagram som har en privat boikott av dine avsnitt. Det er bare det at du ikke gjør det helt riktig.

Det er heldigvis enkelt å fikse!

Men først, bør du ha avsnitt i teksten?

Ja. Å ha slike mellomrom mellom avsnittene dine er lurt. I alle fall hvis du skriver lengre tekster.

Det bryter opp teksten, og gjør at det er mye enklere å lese. Vi blir overveldet hvis det er en lang tekst uten noe mellomrom, det kalles pusterom. Vi trenger pusterom når vi leser.

Avsnitt på lengre tekster vil resultere i at flere leser teksten din, og du vil få mer engasjement fordi flere leser den.

Hvorfor får du det ikke til?

Den enkle grunnen til at det ikke går når du forsøker å gjøre det, er at du har mellomrom på slutten av ordet eller setningen.

Når du skriver en tekst på Instagram, legger telefonen din ofte automatisk til et mellomrom etter punktum, spørsmåltegn og de andre tegnene du avslutter setningen med. Eller du gjør det selv, uten å tenke over det.

Det mellomrommet ødelegger, og gjør at selv om du tar linjeskift og ny tom linje, så blir det ikke tom linje allikevel. Teksten i neste avsnitt hopper opp.

For å få avsnitt må du altså unngå det mellomrommet på slutten av setningen du skriver.

Løsningen? ta bort mellomrommet

Når du skriver tekst til bildet ditt, kan du selv sørge for at det ikke er et mellomrom etter det siste tegnet på linjen. Hvis mobilen din ikke lager mellomrommet, kan du bare trykke linjeskift to ganger og så skrive videre.

Som du ser på denne videoen legger jeg ikke til et mellomrom på slutten av setningen. Like etter punktum trykker jeg linjeskift to ganger og skriver videre. Da får du mellomrom når du publiserer.

 

Men hvis den legger til et mellomrom, så kan du skrive det du skal si i avsnittet, og når du har skrevet punktum trykker du på tilbakeknappen slik at den tar det bort og du står like bak punktumet.

Så trykker du linjeskift to ganger, og så skriver du videre.

I denne videoen ser du at jeg skriver mellomrom på slutten av setningen. Så trykker jeg på tilbakeknappen, og tar bort mellomrommet, før jeg tar linjeskift. Når jeg publiserer innlegget ser du at det blir avsnitt.

Skriv tekstene på PC-en

En annen måte du kan unngå at det kommer mellomrom på, er å planlegge innholdet via et planleggingsprogram og skrive tekstene på PC-en.

Det er denne måten jeg gjør det på.

Jeg bruker og anbefaler et verktøy som heter Planoly*. Det er gull! Å forhåndsplanlegge vil ikke bare gjøre at du skriver bedre innhold og kan senke skuldrene, men det gjør også at du kan skrive tekstene på PC-en, hvis du vil.

Der legges det ikke automatisk til et mellomrom når du skriver, og det er enkelt å få til avsnitt.

Hver søndag setter jeg meg ned og planlegger og skriver innholdet til sosiale medier for uken som kommer, og jeg bruker Planoly* til Instagram.

Les mer: Hvordan jeg planlegger innhold på sosiale medier

Der skriver jeg inn teksten, legger til emneknagger og legger det inn til den datoen og klokkeslettet jeg vil at det skal publiseres på.

Det er så enkelt og raskt, jeg digger det!

Skill med emoji eller tegn

Det er ikke bare tomrom som kan lage avsnitt. En annen måte du kan skille tekstene dine på, er å dele dem med tegn som tankestrek, punktum eller emoji.

Denne metoden er veldig populær, og det er mange som bruker slike tegn.

Husk at det samme gjelder om du bruker tegn eller emoji. Du må fortsatt passe på at du ikke har mellomrom etter tegnet du skriver, så du må fortsatt ta tilbake-knappen før du trykker linjeskift hvis det er mellomrom.

Emojier inneholder automatisk et mellomrom, så du er nødt til å fjerne det mellomrommet før du tar linjeskift.

Jeg setter ofte et punktum bak en emoji bare for å være sikker på at det ikke kommer med et mellomrom.

OBS: Uansett hvilken metode du velger å bruke, så er det én ting du må huske på. Hvis du ikke har fått til avsnitt når du publiserer innlegget, så går det ikke an å fikse det i ettertid. Selv om du redigerer innlegget, tar bort mellomrommet og gjør alt riktig, vil teksten fortsatt hoppe opp.

Hvilken metode velger du?

Author: Blogg Bedre

Jeg lærer ambisiøse bloggere som deg hvordan du kan bygge en suksessfull blogg som kan hjelpe deg til å leve det livet du ønsker. På Blogg Bedre får du tips, råd, sjekklister, verktøy, hjelpemidler og masse annet som hjelper deg til å bygge en suksessfull blogg.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

4 thoughts on “Slik lager du avsnitt i teksten på Instagram

 1. Helt genialt tusen takk ❤️

  Posted on 14. august 2019 at 08:09
  1. Bare hyggelig, glad for at det var til hjelp 😊

   Posted on 14. august 2019 at 10:35
 2. Ahhhh takk!! Jeg bruker emoji mellom linjene men der er bare fordi jeg ikke fikk til å hoppe linje! Haha!

  Posted on 20. september 2019 at 00:31
  1. Hehe, bare hyggelig 😀

   Posted on 20. september 2019 at 05:12