Wow! Jeg kan egentlig ikke helt tro at jeg sitter her i desember  og skriver et innlegg som oppsummerer hvordag Blogg Bedre har gjort det i år, og mine mål for 2017!

Da året begynte, hadde jeg nemlig ikke en gang tenkt på å starte Blogg Bedre! Og nå sitter jeg altså her og oppsummerer året. Men det er ganske kult, da, ikke sant? 😄👊

Det er egentlig ganske typisk meg. Jeg har alltid vært en person som bare må gjennomføre ting NÅ, når jeg bestemmer meg for det. Noe som frustrerer samboeren min jevnlig, fordi han gjerne liker å tenke på det. I ukesvis! Da blir lille frøken “jammen jeg vil gjøre det nå!” av og til litt oppgitt 😂

Følte meg sikker på at det er et marked

Etter at ideen hadde ligget og godgjort seg i bakhodet i noen uker, begynte jeg å jobbe med bloggen i slutten av juni 2016. Jeg leide designer til å lage logo, jeg fant målgruppen min (deg!), jeg skrev ferdig noen innlegg, satte opp epostliste og opprettet profiler i sosiale medier. Blant annet. Cirka to måneder senere, 1. september 2016, var jeg endelig klar for lansering!

Det var både gøy og ganske skummelt å lansere, fordi jeg visste jo egentlig ikke hvordan bloggen kom til å bli mottatt. Jeg hadde selv stor tro på at det var et behov og marked, at folk hadde behov for hjelp og ville lære og bli bedre, men jeg visste jo egentlig ikke. Det kunne jo hende at du ikke likte stilen min, likte meg, likte måten jeg gjør ting på, hvordan bloggen ser ut eller andre ting. Men det vet man jo aldri, så man må jo bare satse og prøve.

Heldigvis hadde jeg rett. Det er absolutt et marked!

Jeg vil være åpen og ærlig

Da jeg begynte arbeidet med å definere bloggen og innholdet, satte jeg også noen verdier jeg skal drive bloggen etter. Det er viktig, fordi de verdiene hele tiden skal ligge i bunnen av alt jeg sier og gjør. To av verdiene jeg valgte, er åpen og ærlig.

Det er fordi jeg ønsker å dele alt med deg. Jeg vil at du skal lære så mye du kan av det jeg gjør, og det betyr at jeg vil ha en åpen og ærlig blogg.

Det er og vil være mange ting jeg gjør som ikke funker eller går så bra som jeg ønsker, og det kan du lære av. Jeg vil ikke late som ingenting, og fremstå som at alt jeg gjør er perfekt. For det kommer det aldri til å være! Det er alltid noe nytt å lære, særlig av feil og ting som ikke går som man håper.

Jeg vil i alle fall ikke være en av dem som gir deg dårlig samvittighet fordi det virker som om alt går som en drøm for meg, mens du sitter og lurer på hvorfor ingen kjøper kurset ditt, eller leser bloggen din. Og så er sannheten at jeg sitter og lurer på akkurat det samme! Sånn vil jeg ikke ha det. Da kan vi heller lure og furte sammen 😉

Og så vil det også være ting jeg gjør som funker knallbra. Som både når og kanskje overgår målene jeg har satt. Og det vil jeg også at du skal kunne utytte!

Jeg vil at all prøving og feiling jeg gjør, skal komme deg til nytte. Ved å hoppe over feilen, og bare få løsningene som funker, kan du forhåpentligvis oppleve suksess enda raskere!

Slik gikk det i 2016

Ettersom det bare er cirka 3 måneder siden lansering, er det begrenset hvor mye tall og statistikk jeg har å vise til ennå.  Jeg synes det var veldig vanskelig å sette mål i begynnelsen, særlig for den første måneden, fordi jeg jo ikke hadde noe som helst anelse om hvordan bloggen ville bli mottatt.

Derfor ble den første måneden rett og slett gjetting. Jeg ante ikke om det var 50, 500 eller 1500 som ville lese bloggen min! Men etter at september var over, var det litt enklere å sette målene for oktober. Da hadde jeg i alle fall en liten anelse. Som du kan se under, var det bare to av målene jeg ikke klarte. Og begge var ganske nærme.

mål og resultater september 2016:

Sidevisninger:   500 / 837
Brukere:              200 / 183

mål og resultater oktober 2016:

Sidevisninger:   1000 / 822
Brukere:              200 / 234

mål og resultater november 2016:

Sidevisninger:   1000 / 1555
Brukere:              300 / 453

mål og resultater desember 2016:

Sidevisninger:   1500 / 842
Brukere:              400 / 244

*Det er fortsatt noen dager igjen av måneden, tallene for desember gjelder til og med 25.12. Jeg er ikke overrasket over at målene ikke ble nådd i desember, ettersom det er nesten en uke i julen hvor folk knapt er på internett.

Andre mål:

I tillegg til trafikkmål for Blogg Bedre, har jeg også satt meg andre mål. Jeg har satt meg mål for hva jeg skal gjøre hver uke, og jeg  har også laget en mer langsiktig plan med ting jeg vil gjøre eller klare. Det vil si, jeg har laget to. En 6-månedersplan og en 12-månedersplan.

Nå er jeg bare halvveis i 6-månedersplanen, men jeg synes det er veldig gøy at jeg allerede kan krysse av flere av punktene. I tillegg har jeg også oppnådd flere ting jeg ikke en gang hadde på 6-månedersplanen!

Ukentlige mål:

 • Skrive et blogginnlegg i uken
 • Sende et nyhetsbrev i uken
 • Poste på Instagram hver dag
 • Poste i Facebookgruppen hver dag
 • Poste på Facebooksiden hver dag

Langsiktige mål:

 • Begynne å lære Facebookannonsering
 • Begynne å bruke affiliatelinker
 • Lage et større produkt å gi bort mot epost – et gratis epostkurs?
 • Legge inn lydfil i alle innlegg (lydversjon av bloggposten)
 • Sende én live-video i FB-gruppen

Oppnådd:

 • Begynne å bruke affiliate og tjent penger (tjene penger var ikke et mål ennå)
 • Fått klient og tjent penger (å ha klienter var ikke et mål ennå)
 • Skrevet et blogginnlegg i uken
 • Sendt nyhetsbrev en gang i uken
 • Postet på instagram hver dag
 • Postet i Facebookgruppen hver dag
 • Postet på Facebooksiden hver dag

Konklusjon:

Jeg er veldig fornøyd med at jeg har nådd nesten alle målene jeg har satt meg!

2016 har vært et spennende år, og jeg opplever at bloggen og innholdet har blitt godt mottatt. Tallene er selvfølgelig ikke skyhøye ennå, men det kommer. Det er noe av poenget med å ha en plan og sette seg mål. Å jobbe konkret mot noe, gjør at det er mer motiverende.

Det er ekstra gøy at to av tingene på 12-månedersplanen er oppnådd! Jeg hadde planer om å sette meg inn i affiliatelenker og hvem jeg ville være affiliate for, men jeg hadde ikke planlagt eller budsjettert for å faktisk selge noe og tjene noe på det ennå. Per dags dato har jeg fått 3 affiliatesalg på Siteground, noe som gir meg 120 Euro.

Et ganske stort mål på 12-månedersplanen er å vurdere å ta klienter, altså at jeg er konsulent for bloggere som vil betale for min hjelp. Jeg fikk en forespørsel om slik hjelp allerede før jeg hadde lansert, men den måtte jeg takke nei til, fordi det ikke var tid når jeg selv var midt i lanseringen. Men, nå har jeg fått en ny forespørsel, og den har jeg sagt ja til! Det er rebranding av en ganske stor blogg, noe jeg gleder meg til å ta fatt på!

Jeg har egentlig ikke planer om å starte med konsultasjoner ennå, og jeg er ikke er helt sikker på om jeg  faktisk vil gjøre det i det hele tatt. Men jeg takket ja til denne forespørselen fordi jeg aldri har gjort det før, og da er det vanskelig å si om det er noe jeg vil drive med. Så planen er at dette prosjektet skal gi meg en idé om hvordan det er, hvor mye det krever, og hvor mye det skal og bør koste.

Og med det er vi over på hvilke mål og planer jeg har for året som kommer!

Planer for 2017

Det er gøy å oppsummere og se hvordan det har gått, men det er vel så gøy å se på hva jeg vil gjøre til neste år! Det er både vanskelig og spennende, og jeg har forsøkt å være både realistisk men også optimistisk.

Fordi jeg bare er halvveis i 6-månedersplanen, er mange av de målene naturligvis med over til 2017. Det vil si at noen av disse målene har jeg planer om å nå før sommeren, og noen gjelder for hele året.

Mål for 2017:

 • Begynne å lære og bruke Facebookannonsering
 • Lage et større produkt å gi bort mot epost – et gratis epostkurs?
 • Legge inn lydfil i alle innlegg
 • Sende én live-video i FB-gruppen
 • Ha 1000 personer på epostlisten innen utgangen av året
 • Ha begynt å planlegge et kurs jeg kan selge
 • Avgjøre om jeg skal ha tjenester og være konsulent

Trafikk:

Det er vanskelig å fastsette trafikkmål for hele året. Det viktigste er at man ser fremgang hver måned, slik at det stadig vokser. Men det er uansett lurt å forsøke å sette seg noen tanker om trafikkveksten, så jeg har en generell plan om å øke med 500 sidevisninger i måneden. Da ender jeg på 7000 sidevisninger ved utgangen av året.

Akkurat nå aner jeg ikke om jeg klarer det, men det er i alle fall ikke helt uoverkommelig!

Konklusjon:

Jeg skal ærlig innrømme at et par av disse målene er ganske hårete, basert på hva jeg får til akkurat nå. Hvis jeg skal ha 1000 personer på epostlisten min om et år, må jeg få 82 nye adresser i måneden. Og foreløpig har jeg cirka  85 totalt, på tre måneder…

Men det er jo egentlig akkurat dette som er poenget med å sette seg mål. Du må være ambisiøs, og sette deg mål som kanskje virker litt umulige. Da får du incentiv til å jobbe mer og hardere, fordi du er helt nødt til det om du skal klare å nå målene dine.

Sammen med de noen av de andre planene jeg har, tror jeg at jeg kan klare å nå 1000. Ved å lage for eksempel et epostkurs, vil jeg forhåpentligvis få mange adresser. Men da må jeg lage et slikt kurs, fordi jeg ser jo at ved å bare fortsette slik jeg gjør nå, kommer jeg ikke til å nå målet. Jeg må gjøre noe mer, noe nytt, og noe bra.

Og akkurat der ligger drivkraften og verdien i å ha et mål.

Hva er dine mål for 2017?

Author: Blogg Bedre

Jeg lærer ambisiøse bloggere som deg hvordan du kan bygge en suksessfull blogg som kan hjelpe deg til å leve det livet du ønsker. På Blogg Bedre får du tips, råd, sjekklister, verktøy, hjelpemidler og masse annet som hjelper deg til å bygge en suksessfull blogg.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

3 thoughts on “Hva skjer med Blogg Bedre i 2017? (+ en oppsummering av 2016!)

 1. Mine mål for 2017 er å få opp nettsiden så den ser bra ut, poste ting der, prøve å finne ut om jeg kan ha en e-mail-lista (Vet ikke helt hva jeg eventuelt kunne sendt i mailen til folk når jeg driver med dikt og noveller osv), og å få noe publisert enten i bok eller blad, få opp visningene på youtubekanalene mine, lage mer blogginnlegg og gode videoer 😛 Nok å gjøre med andre ord… God jul, hilsen Hilde/Hildur 🙂

  Posted on 27. desember 2016 at 16:03
  1. Hei! Så bra at du har så mange mål! 😃👏Jeg vil anbefale deg å sette deg konkrete tidspunkter, ellers er det så lett at det sklir ut. Plutselig er det oktober og man har ikke gjort halvparten av det man hadde planer om. Pluss at man kan jo kke rekke alt på en gang, så å dele det litt opp kan være en god idé. Hvis du finner ut at du vil starte en epostliste, kan du jo for eksempel sende eksklusive dikt og noveller til dem? Eller du kan fortelle historien bak diktene og novellene? Hvordan de ble til, hva du tenkte på osv. Riktig god jul til deg også, og masse lykke til med bloggen din i 2017! 🙂

   Posted on 27. desember 2016 at 16:41
   1. Så sant, så sant! Skal prøve å sette litt tidspunkt for målene mine, iallefall de som går an å sette tidspunkt på 🙂

    Posted on 30. desember 2016 at 16:53