Du har kanskje sett og hørt om blogg- og strategikurset mitt Skrivemaskinen, og lurer på om det er noe for deg? Jeg vet at det er en stor investering å kjøpe et kurs, og at du derfor sannsynligvis sitter med noen spørsmål som du trenger svar på før du føler deg klar til å bli med.

Det forstår jeg veldig godt! Derfor vil jeg forsøke å svare på de spørsmålene her.

Mitt håp er at hvis du ønsker å lære å skrive bedre tekster så skal ikke disse tingene holde deg tilbake, fordi det trenger de ikke.

Hva er Skrivemaskinen?

Skrivemaskinen er et kurs som hjelper deg å gå fra frustrert og stresset til trygg og glad når du skriver.

Kurset tar for seg alt fra målgruppe og hvem leserne dine er, til hvordan du finner og skriver innhold de vil ha. I kurset ser vi også på titler, kommaregler og andre skrivetekniske ting. Du får mange tips og strategier for å skrive tekster som engasjerer leserne dine, og gjør at du skriver tekster som de digger.

Jeg VET at blogg- og strategikurset mitt vil hjelpe deg hvis du blir med. Mitt mål er å hjelpe deg til å få mer selvtillit og trygghet når du skriver. Det er hele grunnen til at jeg satt i måned etter måned og lagde Skrivemaskinen.

Jeg har lagt ned enormt mye tid og arbeid i å lage et kurs som hjelper å lette på frustrasjonen du kjenner når du skriver, fordi du ikke vet hvordan du skriver gode tekster eller hvordan strukturen i et blogginnlegg er.

Derfor ønsker jeg å svare på disse spørsmålene, slik at du kan føle deg trygg på å bli med i Skrivemaskinen og oppleve å få tilbake skrivegleden.

Her er tre vanlige bekymringer mange har før de blir med i Skrivemaskinen.

1. Kurset er dyrt

Først må jeg bare si at jeg har full forståelse for at noen ikke har mulighet til å betale 4997 kroner for et kurs. Det er null problem. Har du ikke råd, så skal du ikke ta deg råd ved hjelp av kredittkort eller slike ting. End of story.

Hvis du har råd, men synes det er en litt høy sum, så vil jeg gjerne snakke litt om det og foreslå noen løsninger.

Prisen speiler innholdet og kvaliteten

Hovedgrunnen til at kurset koster 5000 kroner, er at jeg har brukt enormt mye tid på å lage det. Jeg vil ikke selge noe som ikke er ekstremt gjennomarbeidet og så nyttig som mulig for deg. Derfor tok det meg cirka ett år å lage kurset. I tillegg gjør jeg fortsatt stadig forbedringer og oppdateringer.

Jeg har hatt spørreundersøkelser, gjort analyser, gjort research og hatt betatestere for å sørge for at kurset er nøyaktig det du trenger.

Velg delbetaling

Jeg skjønner at ikke alle kan betale 4997 kroner bare sånn *knipser med fingrene*. Derfor tilbyr jeg delbetaling. Hvis det er vanskelig for deg å betale hele summen i ett, kan du velge å betale 1800 kroner i tre måneder.

Totalsummen blir da litt høyere. Det er nødvendig fordi det er en del arbeid å følge opp delbetalinger. Det er alltid noen betalinger som feiler fordi det ikke er dekning, kortet er utløpt og slike ting. Da må jeg bruke en del tid på å sende eposter og følge opp betalingen. Men jeg ønsker helt klart å tilby delbetalinger, fordi jeg forstår godt at mange har behov for det.

Bruk kurset som belønning

Jeg er stor fan av å ha en gulrot i enden av en lang liste med mål eller oppgaver. Kanskje kurset kan være din gulrot?

Legg en plan for hvordan du skal oppnå målet ditt, og sett gjerne av et lite beløp for hvert delmål du når på veien. Da har du plutselig spart opp det du trenger for å kjøpe Skrivemaskinen.

Spar opp pengene

Hvis du vet at du vil kjøpe kurset, men ikke har pengene på konto, kan du opprette din egen spareplan. Sett av penger til å investere i kurset når det lanseres neste gang.

Du kan for eksempel opprette en egen bankkonto i nettbanken der du setter inn et månedlig beløp. Det finnes også tjenester som mikrospar du kan sette opp i nettbanken, hvor det automatisk overføres en sum til sparekontoen din hver gang du bruker bankkortet ditt.

Det koster penger å tjene penger

Vil du leve av bloggen, og at den skal genere en inntekt? Det er en uunngåelig sannhet at for å tjene penger må man investere penger. Det er veldig vanskelig å bygge opp en bedrift uten å selv gjøre noen investeringer.

Jeg har også investert mange tusen kroner i å bygge opp Blogg Bedre, og lever etter den regelen. Jeg har for eksempel selv brukt rundt 13.000 kroner på kurs. I tillegg betaler jeg nesten 900 kroner i måneden bare for kursplattformen Skrivemaskinen ligger på. Det er en investering jeg har valgt å ta, fordi jeg vil bruke den beste plattformen som gir den beste opplevelsen for studentene.

Og studentene synes kurset er verdt investeringen:

– Før jeg kjøpte kurset lurte jeg på om det ville være verdt prisen. Hadde det noe å lære meg? Jeg kan jo skrive, jeg… Bekymringene var ubegrunnet. Jeg har lært mye. Så langt har kurset vært verdt hver krone. Har du som mål å tjene penger på bloggen? Da vil du fort tjene inn disse kronene, sier Ann Katrin Johansen, en av studentene i Skrivemaskinen.

Bruk tiden din bedre

Det mest effektive og beste for deg og bloggen din, er at du bruker tiden og kreftene dine på det du er god på og vil jobbe med, og lar meg hjelpe deg med det du trenger og ønsker å lære mer om.

Du kan alltids google deg fram til tips og råd, men det vil ta deg tid. Tid som du i stedet kan bruke på å skrive blogginnlegg, snakke med leserne og bygge opp bloggen din. I tillegg har jeg samlet all informasjonen i en logisk rekkefølge og struktur som gjør det så enkelt som mulig for deg. Det har ikke Google.

Jeg har jobbet som journalist i over 16 år, og i Skrivemaskinen får du alle de tipsene og strategiene jeg har lært meg underveis. Det finner du ikke på Google.

Dette er også noe jeg lever etter selv, og det er grunnen til at jeg betaler en regnskapsfører i stedet for å forsøke å sette meg inn i alle reglene og regnskapsføring selv.

2. Jeg har ikke tid til å ta kurset

Jeg vet at du er travel, og at du kanskje tenker at det ikke er noe poeng i å kjøpe kurset fordi du ikke rekker å jobbe med det uansett. Jeg forstår følelsen, jeg har også en mye lengre liste med oppgaver enn døgnet tillater.

Men hvis du prioriterer kurset i en periode, vil det faktisk hjelpe deg til å spare tid på sikt.

Jobb mer effektivt

Tingene du lærer i kurset vil faktisk bidra til at du sparer tid. Du vil slippe å sitte i timevis foran PC-en i et forsøk på å skrive det blogginnlegget du har planlagt. I stedet vil skriveprosessen forenkles, og ved å følge den oppskriften du får i kurset vil det gå mye raskere og enklere.

I tillegg får du også helt konkrete tips som vil hjelpe deg til å spare tid på arbeidet med både sosiale medier og bloggingen.

Å bruke tid på å ta kurset er en investering i fremtidens tidsbruk.

Du har god tid, du mister ikke tilgangen

Det er ingen hast. Du kan ta kurset i ditt eget tempo, fordi jeg har ingen grense for hvor lenge du har kurset. Du mister ikke tilgang om ett år. Du har tilgang til kurset så lenge kurset eksisterer.

Da kan du selv sette opp en tidsplan som passer for deg, og jobbe deg igjennom i ditt eget tempo. Ingen av oss har lik hverdag, og man må tilpasse tiden. Det er det flere av studentene som har gjort, og det fungerer veldig bra for dem.

Å skape en god blogg krever tidsbruk

Hvis du ønsker å få en god blogg som leses av mange, er det rett og slett sånn at du må bruke litt tid på å lære mer og utvikle deg. Å jobbe med kurset er ikke tid du kaster bort, det er en investering i deg selv og bloggen. Jeg garanterer at du vil lære ting som gjør deg og bloggen bedre. Det er viktig å utvikle seg og jobbe aktivt med forbedringer.

Særlig hvis du har som mål å leve av bloggen.

Planlegg jobbingen

Hvis du har travle dager og uker, kan du planlegge jobbingen med kurset. Det er ikke sånn at du må sitte i 7 timer når du først setter deg ned, du kan fint jobbe en time her og en time der i løpet av uken hvis det passer best for deg.

En teknikk som har fungert bra for flere av studentene i kurset, er å bolke jobbingen. Sette av tid på forhånd og jobbe aktivt med kurset i en bestemt tid.

– Jeg satt av en dag hver uke til å jobbe med kurset og det er jeg veldig glad for. Legg en plan for når du skal jobbe med kurset, og gjennomfør. Kanskje det betyr at bloggen ikke blir like hyppig publisert i den perioden du jobber med kurset, men det er SÅ verdt det for bloggen blir så mye bedre etterpå, sier Katinka Thors, student i Skrivemaskinen og travel alenemor til tre små.

3. Jeg har ikke en blogg

Et av de mest vanlige spørsmålene jeg får når jeg lanserer kurset, er fra folk som ikke har blogg som lurer på om kurset passer allikevel. Jeg forstår godt at du spør, siden jeg tross alt jobber mye med blogg og heter Blogg Bedre.

Men svaret er et høyt og tydelig JA.

Et kurs om å skrive bedre er like viktig for deg som jobber via sosiale medier, som for de som har blogg.

Du må skrive til målgruppen på sosiale medier også

Det er ikke bare på bloggen du vil se god effekt av å definere målgruppen din. Målgruppe er minst like viktig på sosiale medier. Kanskje nesten enda viktigere, fordi det er så tydelig skille mellom målgruppene på sosiale medier.

Når du jobber via sosiale medier, MÅ du vite hvem du skriver til. Hvilken kanal foretrekker de, for eksempel? Det hjelper jo ikke at du er på Snapchat, hvis ikke målgruppen din er der.

Du må også vite hva slags tekster og innhold de liker å lese, hva de trenger hjelp til, hvordan du kan hjelpe og hva slags bilder de liker. Det er bare noe av det du lærer i Skrivemaskinen.

– Før jeg kjøpte Skrivemaskinen lurte jeg på om det var noe for meg siden jeg ikke hadde en blogg. Ville jeg få noe ut av det? Siden jeg er i ubetalt permisjon må jeg vurdere nøye hva jeg bruker penger på. Etter å ha tatt kurset vil jeg si at det er verdt hver krone. Det er egentlig heller ikke så dyrt, sammenlignet med andre skrivekurs og hva man faktisk får igjen for det, sier Sigrid Hallanger, en av studentene mine.

Gode tekster gir flere følgere

Engasjement er nøkkelen til suksess på sosiale medier, og det er enda viktigere der enn på en blogg. Det er engasjement som gjør at kontoen din øker, at du får nye følgere og kunder.

Ved å vite hvordan du skriver gode tekster, og hva slags tekster målgruppen din vil ha, kan du sørge for at du skaper enda mer engasjement. I Skrivemaskinen lærer du mange helt konkrete tips for hvordan du kan skape det engasjementet.

– Jeg har ikke blogg, men jobber via Facebook og Instagram. Derfor var jeg bekymret for at kurset skulle være kun rettet mot dem med blogg. Men å lære å skrive engasjerende tekster som når ut til de jeg ønsker å tiltrekke meg er nyttig, også for meg. Det har jeg absolutt fått hjelp til å bli bedre på ved hjelp av Skrivemaskinen. Hvis en god tekst som treffer ditt publikum er viktig i din business, så er dette kurset for deg, sier Kari S. Haaland, en av studentene som ikke har blogg.

Det var de tre mest vanlige spørsmålene jeg får om blogg- og strategikurset Skrivemaskinen. Jeg håper det hjelper deg! Og hvis du lurer på noe annet, er det bare å legge igjen en kommentar eller sende meg en epost. Jeg svarer gjerne 😊

Author: Blogg Bedre

Jeg lærer ambisiøse bloggere som deg hvordan du kan bygge en suksessfull blogg som kan hjelpe deg til å leve det livet du ønsker. På Blogg Bedre får du tips, råd, sjekklister, verktøy, hjelpemidler og masse annet som hjelper deg til å bygge en suksessfull blogg.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.