Lenkene merket med * i dette innlegget er reklame (affiliate). Du kan stole på at jeg aldri vil anbefale noe jeg ikke selv har testet og synes er bra.

Da jeg sluttet i den vanlige jobben for å satse på Blogg Bedre og drive for meg selv, var jeg forberedt på og klar over at det sannsynligvis ville bli mye jobbing. Det er ingen tvil om at det er mye arbeid å drive sin egen business. Noe annet ville vært veldig merkelig.

Men samtidig ante jeg ikke hva jeg gikk til. Sånn egentlig. Fordi 2019 var første fulle året jeg jobbet fulltid med Blogg Bedre.

Jeg startet Blogg Bedre i 2016, og hadde det som «jobb nr 2» ved siden av den vanlige fulltidsjobben helt fram til juni 2018. Jeg jobbet hver kveld, helg og ferie med Blogg Bedre, og det ble nok en god del 30-timersuker med bloggen.

Jeg jobbet fulltid med bloggen fra sommerferien 2018 og ut året, men den perioden var også stappet med andre ting. Det var sykdom i familien, jeg solgte leiligheten og måtte rydde og pakke bort alt vi eide, og vi flyttet til Thailand. Dermed var det også en litt amputert periode, selv om jeg teknisk sett jobbet fulltid allerede da.

Les mer: Hvordan det har vært å slutte i jobben, starte for meg selv og flytte til Thailand

Jeg brukte november og desember til å komme på plass i Bangkok og få i gang litt rutiner og systemer, og fra 1. januar 2019 følte jeg meg klar! Da følte jeg at jeg virkelig var i gang med å drive for meg selv, fordi nå var det et nytt år hvor jeg ikke hadde gjort noe annet.

25-timersmålet

Jeg har mange mål for hvorfor jeg ønsker å drive for meg selv. Å drive på med det jeg elsker, og å selv bestemme hva jeg skal gjøre er to av dem. Men å jobbe mindre er også et viktig mål for meg.

Drømmen har lenge vært 25-timersuke, og jeg husker min mastermindkompis Rie i Bedre Bedrift og jeg faktisk skrev det ned som et konkret mål lenge før vi sa opp jobbene for å satse. Vi ønsket begge å kunne slutte i jobben og jobbe 25-timersuke i vår egen business.

Da jeg var i vanlig fulltidsjobb og jobbet med Blogg Bedre på siden hadde jeg ofte 50-timersuker. Noen ganger også 60-timersuker. Å kunne jobbe 25 timer virket derfor som et stort og litt uoppnåelig mål, men noe som ville være utrolig deilig å klare på sikt.

Sporet timene jeg jobbet

Det første jeg gjorde da det sto 1. januar 2019 på kalenderen og jeg begynte arbeidsåret, var å spore timene jeg jobbet.

Det er jo sånn sett ikke livsviktig å vite hvor mye jeg jobber, det er jo ikke noe jeg registrerer eller sender inn noe sted. Men samtidig synes jeg at det er viktig. For min egen del. Fordi jeg vil passe på at det ikke blir for mye. Og jeg vil vite hvor mye det «koster meg» å gjøre de tingene jeg gjør.

For å kunne se hvor mye jeg faktisk jobber, er det helt nødvendig å bruke et verktøy. Anslag fungerer på ingen måte, fordi man mister ofte begrep på tiden når man sitter og jobber. Hvor mange ganger har du ikke tenkt «Jeg skal bare ta meg 5 min på Instagram», og så har det gått 45 minutter når du titter opp igjen?

Jeg bruker CLICKUP*

For å spore timene mine, brukte jeg planleggingsverktøyet ClickUp*. Det bruker jeg til alt jeg gjør, ikke bare timesporing. Jeg har egne lister med ideer til blogginnlegg, alt som skal gjøres for medlemsportalen Blogg til Business, lanseringer, livesendinger osv. Den har både listevisning og kalendervisning, og jeg hadde ikke klart meg uten dette verktøyet. ClickUp styrer rett og slett livet mitt.

Det finnes flere forskjellige apper og tjenester som lar deg spore timer, som helt sikkert også fungerer bra. Jeg valgte å bruke ClickUp* fordi jeg allerede bruker det som prosjektverkøy for resten av businessen. Da var det veldig praktisk å samle timene på samme sted.

Det er enkelt å registrere timene. Du kan enten gjøre det inne i ClickUp ved å trykke på oppgaven og så logg tid.

Hvor mye arbeid er det å drive sin egen business på fulltid? Så mange timer jobbet jeg i 2019

Eller du kan installere en Chrome-plugin og starte timeren rett i nettleseren. Det er det jeg pleier å gjøre.

Hvor mye arbeid er det å drive sin egen business på fulltid? Så mange timer jobbet jeg i 2019

Hvis du vil teste ClickUp* har de gratisversjon som er ganske omfattende, og timesporing er inkludert i gratisversjonen.

Jeg sporet uke, ikke oppgave

Det finnes mange måter man kan spore hvor mye tid man bruker.

I 2019 valgte jeg å spore på ukebasis fremfor oppgavebasis.

Det vil si at jeg lenket ikke timene til en spesifikk oppgave eller prosjekt. Jeg sporet per uke, uavhengig av oppgave.

Da fikk jeg en komplett oversikt over hvor mye jeg har jobbet hver uke i 2019, og kan se hvilke uker og perioder som var mer og mindre travle.

Det kan hjelpe meg når jeg legger planer for 2020, fordi jeg kan se hvor mange timer jeg brukte på en lanseringsuke for eksempel. Eller hvor mange timer jeg jobbet om sommeren og hvor mye fri jeg hadde.

Dette ble fasiten

Så hvor mye jobbet jeg? Hvor mye arbeid er det å drive sin egen business på fulltid?

Da året var slutt viste fasiten at jeg har jobbet 1245 timer i 2019.

Det sier deg sikkert ikke så mye, så jeg skal sette det inn i en sammenheng for deg.

Når man har 37,5 timers arbeidsuke og 5 ukers ferie, slik jeg hadde i den vanlige jobben, vil et årsverk utgjøre cirka 1695 timer. Det er ikke inkludert ferie, da har man 5 ukers ferie i tillegg. Det er altså 1695 rene arbeidstimer, 47 uker med jobb i året.

Hvis man tar med ferie, utgjør et årsverk cirka 1950 timer.

Jeg jobbet altså 1245 timer. Det vil si at jeg har jobbet mye mindre enn jeg gjorde i fulltidsjobben.

Hvis jeg deler de timene på 47 uker med jobb i året, blir det… 26,5 timer i uken.

Jeg er altså HALVANNEN time unna målet og drømmen om 25-timersuke!

Det er helt sykt, og IKKE noe jeg forventet i det hele tatt!

En liten presisering

Dette er jo veldig bra, og jeg er godt fornøyd med at jeg har klart å gjøre og gjennomføre så mye i 2019, samtidig som jeg jobbet mye mindre enn jeg gjorde i vanlig fulltidsjobb. Det er et stooort steg i riktig retning.

MEN. Det er én ting som er viktig å poengtere.

Når du jobber 37,5-timersuke i en vanlig jobb, sitter du ikke og jobber 100 % av tiden. I de 37,5 timene er det ofte inkludert at du har møter, du går og kjøper kaffe, mange har betalt lunsjtid, du går kanskje til og fra et eksternt møte eller du tar deg en luftetur.

Du sitter ikke og jobber 37,5 timer hver uke. Du er på jobb 37, 5 timer hver uke.

Det er en viktig forskjell.

Når jeg fører timer i ClickUp, er det timer jeg jobber. Jeg fører jo ikke at jeg sitter i sofaen og spiller Candy Crush i 10 minutter. Eller at Jonas og jeg drar ut og spiser lunsj. Jeg stopper timeren når jeg reiser meg fra PC-en og gjør andre ting.

Jeg har også jobbet og sporet timer i mer eller mindre alle helger året igjennom, mens en vanlig jobb ikke inkluderer helger.

Det betyr at selv om jeg har jobbet mange færre timer enn en vanlig fulltidsjobb på arket, så er nok ikke forskjellen så stor som det kan se ut.

Noen detaljer fra året

Så hvordan så året ut? Gjennomsnittet var altså 26,5 timer, men ukene varierte ganske mye etter både hva som skjedde og når på året det var.

Travleste uken: 52 timer

Uke 46, den første uken i november, ble uken hvor jeg jobbet mest. Da hadde jeg lansering for medlemsportalen Blogg til Business. Det var mange livesendinger, mange nye medlemmer å ta imot, og mye som skjedde.

Roligste uken: 5 timer

For første gang tok jeg nesten helt fri i jula. Uke 51, uken før julaften, ble den roligste uken med 5 timer jobbing. Uken etter, selve juleuken, fulgte tett med 6 timer jobbing. Det var skikkelig deilig å koble av, og jeg gjorde kun de tingene jeg måtte gjøre. Publisere nytt innhold i medlemsportalen til faste tider, for eksempel.

Målinger i 2020

Jeg kommer til å fortsette å måle alle timene jeg jobber. Men i år skal jeg gjøre det litt annerledes. I år vil jeg prøve å måle hver ting jeg jobber med. Ikke hver enkeltoppgave, men hvert tema.

Jeg vil se hvor mye tid jeg bruker på de store linjene, for eksempel Skrivemaskinen, Blogg til Business, sosiale medier, å skrive blogginnlegg og administrasjon.

Jeg er godt i gang med å spore timene på tema, og det blir spennende å se når dette året er omme hva jeg har brukt mest tid på! Det vil også være utrolig nyttig når jeg skal legge planer for 2021. Kanskje jeg ser områder jeg trenger å sette bort flere oppgaver på? Hvis jeg bruker for mye tid på administrering får jeg ikke laget innhold og gitt verdi til deg, for eksempel. Da er det bedre å sette det bort.

Slike ting vet man ikke hvis ikke man sporer, så dette blir utrolig nyttig.

Hvis ikke du sporer timer, vil jeg på det sterkeste anbefale deg å begynne! Du kan lære utrolig mye av det, og det kan hjelpe deg til å planlegge og jobbe bedre.

Test ClickUp* gratis her!

Author: Blogg Bedre

Jeg lærer ambisiøse bloggere som deg hvordan du kan bygge en suksessfull blogg som kan hjelpe deg til å leve det livet du ønsker. På Blogg Bedre får du tips, råd, sjekklister, verktøy, hjelpemidler og masse annet som hjelper deg til å bygge en suksessfull blogg.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

2 thoughts on “Hvor mye arbeid er det å drive sin egen business på fulltid? Så mange timer jobbet jeg i 2019

  1. Jeg begynte akkurat med dette nå 1.januar, har tenkt på det så lenge at det er lurt, nå fant jeg bare en mobilapp, jeg er jo vant til å stemple meg inn og ut på vanlig jobb, så nå gjør jeg så godt jeg kan med å huske å stemple inn og ut på frilansjobben også! Ikke minst er jeg interessert i f.eks. den tiden jeg bruker på sofaen med å lage en story på instagram, som ikke alltid blir telt med i det store og det hele, men fort tar over en time en lørdagsmorgen. Jeg jobber også innimellom med prosjekter hvor jeg fakturerer timer, da er det ennå viktigere 🙂

    Posted on 20. januar 2020 at 11:32
    1. Det er kjempelurt! 👏 Det er mye å lære om jobbingen vår og tiden vi bruker med å spore sånn. Særlig de «5 minuttene på Instagram», som ofte faktisk egentlig er 45… Haha! Det er så fort gjort. Det tok litt tid å huske å slå på timeren i starten, men nå gjør jeg det helt automatisk. Lykke til med føringen, blir interessant å se hvordan resultatet blir! 😊

      Posted on 20. januar 2020 at 13:23