Instagram har aldri vært den beste kanalen for å sende trafikk til bloggen. Det er ikke mulig å få aktive lenker i bildetekstene (altså at man kan klikke på dem), og i profilen har du kun én stakkarslig lenke du kan legge inn.

Men det er faktisk mulig å få flere lenker på Instagram, hvis du vil!

Det finnes to forskjellige måter du kan gjøre det på.

1. Bruk en ekstern tjeneste

Etterspørsel sørger for nye tjenester, og når folk ønsker flere lenker i profilen er det selvfølgelig noen som finner opp en måte å fikse det på. Derfor har det de siste årene dukket opp flere eksterne tjenester du kan registrere deg på og bruke.

Linktr.ee er den største og mest vanlige. Der lager du din egen lenke som da blir linktr.ee/dinblogg. Der kan du legge inn så mange lenker du vil.

Vil du lenke til mer enn én ting i profien på Instagram? Det går an! Her viser jeg hvordan du får flere lenker på Instagram.

De har en gratisversjon der du kan gjøre det mest grunnleggende, altså å legge inn en tittel og en lenke, og slå den av og på. Du får også enkel statistikk.

Hvis du betaler $6 i måneden for pro-versjonen får du tilgang til mye mer. Da kan du legge inn din egen branding, legge på bakgrunn, fremheve knapper og forhåndsplanlegge når en lenke skal legges ut. Blant annet.

Det har også dukket opp andre tjenester som gjør mer eller mindre det samme, for eksempel ContactInBio, ManyLink og HypeLink.

Når du har opprettet profil og lagt inn lenkene dine, bruker du hovedlenken (for eksempel linktr.ee/dinblogg) og legger den inn i profilen på Instagram.

2. Lag din egen side på bloggen

Denne metoden krever litt mer av deg, men det gir deg også mer tilbake. Hvis du klarer å lage en side på bloggen med disse lenkene i stedet for på en ekstern tjeneste, får nemlig du all trafikken i stedet for at du sender dem bort.

For å lage en slik side på din egen blogg, bør du ha en mal som likner på en landingsside som du kan velge.

Siden du sender dem til bør nemlig være fri for distraksjoner, og kun inneholde de lenkene du vil at folk skal klikke på. Det øker sjansen for at de klikker.

(Men, om du ikke har det er det ikke krise å bruke en helt vanlig side på bloggen din, altså. Det blir bare mindre effektivt og mindre pent enn om du har det.)

Da setter du den opp, gjerne med et bakgrunnsbilde. Så legger du inn titler, og lenker titlene til der du vil sende folk.

To varianter

Jeg blogger på wordpress.org, og jeg brukte lenge den for å lage siden min. Da brukte jeg en plugin som heter Angie Makes short codes for å legge inn disse lenkene. Da kunne jeg lage lenkene som en slik knapp, og legge inn små ikoner som gjorde at det ble en pil foran, slik at de skiller seg litt fra hverandre nedover.

Jeg bruker fortsatt samme oppsettet, men i stedet for at jeg har denne siden på bloggen, har jeg nå laget den i Kajabi.

Det er plattformen jeg bruker for kurset Skrivemaskinen og medlemsportalen Blogg til Business, og der kan jeg lage veldig fine sider på en enklere måte enn i WordPress.

Les mer: Verktøy du trenger for å lage og selge onlinekurs – stor guide!

Gi siden en URL som du liker, min heter bloggbedre.no/favoritter, og så bruker du den i lenken på Instagram.

Slik kan du få inn flere lenker på Instagram! Kommer du til å bruke dette?

Author: Blogg Bedre

Jeg lærer ambisiøse bloggere som deg hvordan du kan bygge en suksessfull blogg som kan hjelpe deg til å leve det livet du ønsker. På Blogg Bedre får du tips, råd, sjekklister, verktøy, hjelpemidler og masse annet som hjelper deg til å bygge en suksessfull blogg.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

2 thoughts on “Slik får du flere lenker på Instagram-profilen din

 1. Hei Lene!
  Takk for nyttige tips! Igjen:-)
  Jeg gikk inn på Linktr.ee og signed up. Men – jeg skrev på fullt navn Historiske Hus. Med det resultat at min link ble selvsagt helt feil! Har prøvd å slette hele kontoen og prøve på nytt, men den står fremdeles bare som hushistoriske istedenfor historiskehus! Linken skal jo være http://www.historiskehus.no
  Hjelp…??!!! kan du hjelpe meg?
  På forhånd takk:-)
  Victoria

  Posted on 16. januar 2019 at 16:28
  1. Hei Victoria! Bare slett den og opprett en ny 😊 Men du trenger ikke hele adressen, bare skriv historiskehus.

   «If you want to delete your Linktree altogether, follow these steps:

   Log in to Linktree with your previous Instagram account
   In the admin section of your old account, click on your profile pic in the bottom left of the screen.
   Click on ‘My Account’
   Scroll down and click ‘Delete Account'»

   Posted on 16. januar 2019 at 17:47