Det er jo drømmen å si opp og begynne å jobbe for meg selv. Det er noe jeg og helt sikkert også du har drømt om lenge.

Og nå har jeg endelig gjort det. Det er jo HELT sykt å si, og tenke på. Herregud, jeg har sagt opp for å drive min egen bedrift. Hadde du sagt det til meg for 3 år siden, hadde jeg ledd. Da var det faktisk ikke en plan. Det var nok en drøm sånn langt bak i hodet, men ikke noe jeg faktisk trodde kom til å skje.

Men nå skjer det.

Les mer: Jeg har sagt opp jobben!

Det betyr mange endringer. Det betyr at egentlig hele hverdagen min forandrer seg. Jeg får en helt annen frihet nå enn jeg har hatt før. Jeg gleder meg enormt til å komme i gang, og til hvordan det kommer til å forandre livet mitt.

Å jobbe for meg selv kommer til å føre til både store og små forbedringer, og her har jeg forsøkt å oppsummere noen av de tingene jeg gleder meg til.

Her er 7 ting jeg gleder meg til ved å jobbe for meg selv:

1. Å ikke stille vekkerklokka

Dette punktet trenger vel egentlig ikke mer forklaring 😂 Å kunne sove til jeg våkner er definitivt en luksus jeg ser frem til. Det betyr selvfølgelig ikke at jeg kan sove til langt på dag, men det gjør jeg ikke uansett. Jeg pleier stort sett å våkne 8-9, noen ganger tidligere.

Men noen ganger sover jeg dårlig, får ikke sove eller våkner på natta, og det å kunne ta hensyn til det blir helt fantastisk. Å ikke måtte stå opp kl 7 og dra på jobb selv om jeg har hatt en kjempedårlig natt. I stedet kan jeg sove et par timer ekstra og ta det med ro.

2. Å kunne trene midt på dagen

Jeg skal ærlig innrømme at jeg ikke elsker å trene. Jeg er ikke den typen som hopper ut av senga og gleder meg til å dra på trening. Jeg prøver å trene jevnlig, men det er/har vært vanskelig med fulltidsjobb og bloggingen. Ofte er jeg så utslitt på kvelden at jeg ikke orker å dra.

Det gleder jeg meg til endrer seg. Jeg merker nemlig i helgene og på fridager at det er enklere å komme seg på trening. Det har gått opp for meg at jeg liker å trene på formiddagen, da har jeg overskudd og energi, og faktisk litt lyst. Når klokken bikker 18 og jeg har spist middag og satt meg på sofaen, derimot…

3. Å bare ha én jobb

Jeg vet at det blir mye jobbing når man jobber for seg selv, men jeg gleder meg til å bare ha én jobb. Både fordi da kan jeg gjøre mer og bedre arbeid med bloggen, jeg kan fokusere på en jobb, og jeg kan jobbe litt mindre. Nå har jeg jobbet 37,5 timer på fulltidsjobben min, og så jobbet alt fra 20-40 timer i uken med bloggen.

Jeg vet at det vil være mye jobbing, men ikke 70-80-timersuker.

4. Å jobbe med det jeg brenner for

Mye av det jeg jobbet med i fulltidsjobben var både gøy, lærerikt og givende. Men det er ikke det samme som å jobbe for seg selv og det jeg virkelig brenner for. Det var mye sosiale medier og nyhetsbrev i fulltidsjobben, men med et annet fokus og en annen vinkel. Det er ikke det samme når man fokuserer på det fra et annet perspektiv.

Jeg gleder meg til å kunne bruke all tid på det jeg virkelig elsker og brenner for. Å hjelpe dere!

5. Å selv avgjøre hva som er viktig og ikke

Denne er faktisk ganske viktig for meg. Jeg gleder meg til at jeg kan selv bestemme hva som er viktig og ikke. Hva som skal fokuseres på og ikke. Hva som skal gjøres og hva som må vente. Og hvordan ting gjøres.

Jeg har ikke noe imot å ha en sjef, sånn generelt. Men det er ofte mange andre ting som påvirker hva man gjør når man jobber for en bedrift. Det kan være politiske føringer, interne krav som må møtes, eller andre hensyn som må tas. Sånne ting kan styre hva og hvordan man gjør ting, og føre til at man ikke kan gjøre det slik man egentlig vil.

Nå bestemmer JEG 😃

6. Å kunne gjøre ærender midt på dagen

Denne ble veldig tydelig for meg da jeg skulle bestille frisørtime for en stund siden. Frisøren min Malene er veldig populær, så jeg må alltid bestille langt frem i tid. Da jeg var der før sommerferien skulle jeg bestille time til august, og hun lurte på når det passet. Jeg så i kalenderen min, og tenkte «hva pleier å skje i august? Da er det fortsatt sommertid, så da er jeg ferdig 14.30 på jobb». Jeg sto og forsøkte å finne en dag hvor jeg visste at det ikke skjedde andre ting som krasjet.

Plutselig gikk det opp for meg at HALLO, da jobber jeg for meg selv! Jeg kan dra når jeg vil! Så jeg bestilte time klokken 10 på formiddagen 😃

Jeg er så vant til at dagen er fullbooket fra 8-16, og at ingenting kan skje midt på dagen. Men nå bestemmer jeg, og da gjør jeg det jeg vil, når jeg vil. Hihi!

7. Å kunne ha fri kvelder og helger

Jeg vil nok ikke kunne innføre dette helt i starten, det vil garantert bli både kveldsjobbing og helgejobbing i begynnelsen. Men det er uten tvil både et mål og et krav til meg selv, at jeg ikke skal jobbe kvelder og helger etter hvert.

Jeg må finne ut litt hvordan jeg skal løse det med tanke på tidsforskjellen fra Norge til Thailand, men det kommer til å ordne seg.

Jeg tror og håper at de aller fleste endringene kommer til å være av den fine typen, som de jeg har snakket om over. Men jeg er veldig klar over at det også vil være ting som ikke er så bra. Problemer som dukker opp. Ting som er vanskelige. Det blir ingen dans på roser.

Men jeg er forberedt. Jeg har tenkt en god del på dette, og forsøkt å danne meg et bilde av hvordan det vil bli. Hvilke ting som forandrer seg, og hvordan jeg skal gjøre ting. Jeg tror det er viktig å i alle fall ha tenkt på det, sånn at man er klar over det.

Her er 4 ting jeg synes er skumle eller gruer meg litt til ved å starte for meg selv.

1. Å være 100 % ansvarlig selv

Altså HJELP 😱 Jeg er nå helt ansvarlig for min egen inntekt. Det er så sprøtt at det er til å få mareritt av. Jeg angrer ikke et sekund, og det er dette jeg vil. Men det er ingen tvil om at jeg føler et stort press og ansvar.

Jeg tror og håper at det vil føles bedre og tryggere når jeg faktisk kommer i gang. Får lansert kurset, satt opp inntekter og begynner å se at det går an. Det vil selvfølgelig alltid være et stort ansvar, men det føles nok mindre tyngende når jeg ser at det går.

2. Å føre regnskap 😵

«Journalister og tall 😂» er en fast spøk i redaksjoner. Og det er ikke uten grunn. De aller fleste journalister er elendige på tall. Meg selv definitivt inkludert. Jeg får til grunnleggende regnskap med ut og inn, men når du først begynner å sette deg inn i disse tingene skjønner du hvor nøye og detaljert det faktisk er.

Jeg var ikke klar over at ting må føres på kontotyper (hva slags utgift er det? Er det med eller uten moms? Er det utland eller innland?), og at man må føre hvor inntekten kommer fra (bankkonto? Kredittkort? Paypal?). Det må stemme på øret, og man må gjøre avstemminger og alt mulig rart jeg aldri har hørt om.

Jeg har ført mitt eget regnskap i Fiken nå i starten, men nå som jeg går over til å jobbe fulltid med Blogg Bedre, kommer jeg til å bruke regnskapsfører. Det er bare ikke verdt min hodebry å forsøke å klare dette selv. Jeg er stor fan av å se på tidskostnader også, ikke bare rene kostnader. Og det vil ta meg altfor mye tid og krefter å gjøre selv. Derfor betaler jeg for det.

3. Å outsource

Jeg er kontrollfreak, og jeg er ikke redd for å innrømme det. Derfor kommer dette til å bli vanskelig for meg. Men jeg VET at jeg er helt nødt til å sette ut noen oppgaver om ikke altfor lenge. Jeg kommer til å bruke en VA (virtuell assistent) til å gjøre noen oppgaver for meg.

Det kommer til å være ekstremt viktig å finne en som har samme syn på ting som meg selv, slik at hvis de driver kundeservice for meg, så svarer de slik jeg ville svart. Hvis du kjenner eller bruker en virtuell assistent du er fornøyd med, send meg gjerne en mail og tips om dem!

4. Å ikke jobbe døgnet rundt

Det kommer nok til å bli en utfordring å lage en slags arbeidshverdag. Og det MÅ jeg gjøre. Jeg må få kontroll på hvor mye jeg jobber, og når. Ellers kommer jeg til å gå rett i kjelleren om en stund.

Det blir enormt mye arbeid å drive min egen business. Og det kommer til å være lett å bare sitte og jobbe og jobbe. Det vil alltid være en oppgave som venter.

Jeg er helt nødt til å bli komfortabel med og lære at det er OK. Noen ting kan vente, og noen ting bare må vente. Jeg må finne en rutine for å ha en slutt på arbeidsdagen, sånn at jeg ikke er på jobb døgnet rundt.

Men jeg tror og håper at alt dette kommer til å å gå fint, i alle fall etter hvert når jeg får kommet ordentlig i gang. Når jeg får litt rutiner og fått testet det ut litt.

Uansett hvordan det går, så gleder jeg meg veldig. Det kommer til å bli en spennende reise, hvor jeg lærer mye! Jeg kan knapt vente med å komme i gang ❤

Har du noen tips til meg? Jeg tar gjerne imot!

Author: Blogg Bedre

Jeg lærer ambisiøse bloggere som deg hvordan du kan bygge en suksessfull blogg som kan hjelpe deg til å leve det livet du ønsker. På Blogg Bedre får du tips, råd, sjekklister, verktøy, hjelpemidler og masse annet som hjelper deg til å bygge en suksessfull blogg.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

2 thoughts on “11 ting jeg gleder og gruer meg til nå som jeg skal jobbe for meg selv

 1. Fantastisk! Jeg tror du kommer til å naile dette helt fint. Det handler vel om planlegging, gjennomføre det som er tenkt og ikke utsette ting egentlig.
  Jeg tror kanskje ha faste dager for diverse «kjedelige men nødvendige oppgaver» kan være lurt. Som for eks hver onsdag skal du samle sammen økonomiting og jobbe med det en times tid? Bare et forslag

  🙂

  Posted on 6. juni 2018 at 11:37
  1. Ja, det er nok et godt råd Mette! Tusen takk ❤️️

   Posted on 6. juni 2018 at 14:40