Grupperegler


Facebook-gruppen Ambisiøse bloggere med Blogg Bedre er et GRATIS tilbud. Formålet med gruppen er å knytte kontakter, spørre om hjelp og råd, få tips og tilbakemeldinger og støtte hverandre i hverdagen som blogger.

Gruppen vokster stadig, og det er veldig viktig for meg at gruppen er og forblir nyttig og hjelpsom. Derfor har jeg grupperegler, og derfor er det viktig at gruppereglene overholdes. De er der for å skape en gruppe med verdi og nytte.

Jeg anbefaler at du følger reglene for din egen del. Brudd på reglene vil føre til at innlegget ditt slettes, og du risikerer også å bli stengt ute fra gruppen.

Ved å være medlem i det jeg synes er en fantastisk gruppe, samtykker du til å følge disse reglene:

1: Ingen egenreklame

Det er ikke lov å reklamere for seg selv og sin blogg, bortsett fra i fredagens tråd «Fest-fredag».

Egenreklame inkluderer å dele innlegg til egne blogginnlegg, blogg og sosiale medier på veggen eller i kommentarer på innlegg.

Det er ikke lov å selge noe eller reklamere for egne kurs, freebies og epost-opt ins, programmer, webinarer, live-sendinger og lignende. Det er ikke lov å dele affiliate/sponsede lenker.

Slike innlegg blir slettet. Unntaket er fredagens «Fest-fredag»-innlegg postet av meg, hvor dette er tillatt.

Det er ikke lov å sende live i gruppen, det er kun administratorer som kan ha live-sendinger.

Det er også tillatt å dele lenke til et blogginnlegg hvis noen spør om noe og du har et blogginnlegg som konkret gir svar eller hjelp på det spørsmålet. Da er det for å hjelpe den personen, ikke promotere ditt eget innlegg.

Det er lov å dele navnet på din sosiale medier-profil hvis noen spør konkret etter det, for eksempel for å følge deg eller å kunne gi deg en tilbakemelding. Men KUN hvis noen ber om det.

2: Ikke vær et troll

Det er ikke lov å henge ut andre medlemmer, eller snakke stygt om andre bloggere. Det er greit å diskutere generelle problemstillinger, men ikke henge ut andre bloggere som gjør feil, glemmer å merke sponsede innlegg osv. Ser du noen som gjør det, så ta kontakt med vedkommende og minn ham/henne på det, det blir de nok glade for.

I denne gruppen er vi støttende. Ikke kom med spydige kommentarer eller vær frekk. Respekter andre medlemmer, respekter at andre kan ha forskjellige mening fra deg og at det er lov å være uenige.

Brudd på disse reglene vil føre til utestengelse.

3: Vær støttende

Formålet med denne gruppen er at man skal kunne be om hjelp og gi hjelp. Trenger du hjelp til noe, så spør! Vet du svaret på det noen spør om, så svar!

4: ikke kontakt administrator på privat melding

Har du spørsmål og trenger hjelp, ber jeg om at du stiller spørsmålet i gruppen, og ikke sender privat melding til meg på Facebook. Jeg eller noen andre svarer så fort vi har anledning.

Det er stor sjanse for at andre også lurer på det samme, og spørsmålet ditt vil derfor gi verdi for andre. I tillegg er innlegg i gruppen søkbare, så det er fint at det blir et arkiv med spørsmål og svar.

Har du konkrete forespørsler som må stilles til meg, og ikke i gruppen, ber jeg om at du sender meg en epost (lene@bloggbedre.no) eller kontakter meg via Facebooksiden min.

5. Ikke send privat melding til andre medlemmer

Det er ikke greit å sende privat melding med tilbud om hjelp eller betalte tjenester til andre medlemmer i gruppen, såfremt ikke personen har sagt ja eller bedt deg sende en privat melding først.

Kan du hjelpe, så hjelp åpent i gruppen først og fremst. Det gir stor verdi for andre også som lurer det samme, og det bidrar til et arkiv som folk kan søke i.

Hvis ikke du er enig med reglene i denne gruppen står du fritt til å forlate gruppen. Hvis du synes dette høres greit ut, så er du hjertelig velkommen!

La oss ha det hyggelig, sammen gjør vi hverandre bedre! 😊