Når jeg sier at jeg har sagt opp min faste jobb for å satse på bloggen og leve av den, får mange litt bakoversveis. Det er fortsatt veldig, veldig mange som ikke tror og skjønner at man faktisk kan få en inntekt av bloggingen. Og nei, man må ikke være rosablogger for å klare å tjene penger på bloggen.

Det finnes veldig mange måter å tjene penger på bloggen på, og jeg har tidligere nevnt seks forskjellige ting du kan gjøre.

Les mer: 6 måter du kan tjene penger på bloggen

Jeg skrev det innlegget i slutten av 2016, da jeg ikke hadde holdt på så lenge med bloggingen. Jeg lanserte Blogg Bedre 1. september 2016. Men allerede da visste jeg hva jeg skulle gjøre, hva planen min var.

En plan er halve løsningen

Det er ingen tvil om at jeg er kanskje litt over gjennomsnittet glad i lister og planlegging. Det gir meg ryddighet og struktur, og det gjør at jeg føler at ting er overkommelige. Når jeg får ting ned på arket, får jeg en oversikt og kan prioritere og ta bevisste valg.

Det samme gjelder det å planlegge for inntekten for Blogg Bedre.

Jeg har alltid hatt en bevissthet rundt hvordan jeg har tenkt å tjene penger, men nå som jeg har valgt å satse fulltid på bloggen, har jeg måtte bli enda mer detaljert.

Det er ikke sånn at det å si at jeg skal tjene penger automatisk fører til at jeg kommer til å tjene penger. Og det er ikke sikkert at det å ha en god plan er nok, en gang.

Men en god plan gjør det definitivt både enklere og mer realistisk.

Så her er min plan for hvordan jeg skal skape en inntekt og tjene penger på bloggen:

1. Selge onlinekurs

Onlinekurs skal bli hovedinntekten min. Jeg jobber nå på spreng for å gjøre ferdig kurset om skriving, som vil bli det første kurset jeg selger. Det blir et stort kurs, et såkalt signaturkurs.

Jeg kommer til å lansere et nytt signaturkurs om et par år cirka, men hva det skal handle om er ikke klart ennå. Jeg har en plan og et tema jeg har lyst til å lage kurs om, men jeg må se om det går og hvordan ting er om to år.

Jeg kommer også til å lage flere små og mer spesifikke kurs i løpet av de neste par årene.

Onlinekurs er en lur måte å jobbe på, fordi du kan hjelpe mange på en gang. Arbeidet er ikke avhengig av antall timer du bruker. Dermed kan du tjene gode penger uten å jobbe deg i hjel. Misforstå meg rett, det er mye arbeid å lage et kurs. Men når det først er laget, kan du hjelpe så mange du bare klarer via kurset, uten at du trenger å bruke flere timer på det. Inntekten er skalerbar.

2. Selge konsulenttjenester

Det tar litt tid å få i gang en inntekt fra et kurs, så i starten er jeg forberedt på at jeg også må selge litt konsulenttjenester. Jeg har tatt flere oppdrag tidligere, så jeg har fått testet det. Jeg har en plan og noen tanker rundt hva slags tjenester jeg skal tilby.

Det er ikke konsulenttjenester jeg ønsker å drive mest med, så det vil bli noe jeg gjør i starten og så faser ut etter hvert. Det er veldig hyggelig å jobbe direkte med dem som trenger hjelp, men inntekter fra konsulenttjenester er veldig knyttet til tidsbruk.

Sammenhengen mellom timebruk og inntekt er stor, og det er en inntekt som er vanskelig å skalere. Man har bare et visst antall timer i døgnet, og det begrenser naturlig hvor mye man kan jobbe, og dermed hvor mye man kan tjene.

Planen og målet er å redusere mengden konsulentarbeid etter hvert som inntektene fra andre ting øker.

3. Affiliate-inntekter

Dette er også noe jeg allerede er i gang med, og kommer til å gjøre enda mer av i tiden fremover.

Affiliate-inntekter er også en skalerbar inntekt, det er en fin måte å tjene penger på uten at det er direkte knytte til antall timer man bruker. Jeg er kun affiliate for programmer og tjenester jeg faktisk selv bruker og liker, så det er ikke så mange. Men man kan tjene gode penger allikevel.

Mange av disse tjenestene har både webinarer og salgsperioder hvor det er kampanjer for affiliates. Jeg har deltatt på noen tidligere, men jeg har ikke prioritert det så det er mange jeg ikke har deltatt på.

I løpet av det neste året kommer jeg til å øke fokuset litt mer på de tingene, og forsøke å ta meg tid til å delta på noen flere slike kampanjer.

4. Nettbutikk

Jeg vil starte nettbutikk etter hvert! Dette ligger litt lengre frem i tid, og vi snakker nok enten slutten av 2019 eller kanskje til og med over i 2020. Målet er 2019, men det avhenger litt av hvordan det går med kurset og de andre tingene jeg skal gjøre. Nettbutikk er ikke hovedprioriteten.

Slik jeg har planlagt nå, vil jeg sette opp nettbutikken på bloggen, sannsynligvis ved å bruke WooCommerce eller Easy Digital Downloads. Jeg må sette meg litt mer inn i det før jeg tar en avgjørelse rundt det.

Planen er å selge først og fremst digitale produkter. Det kan være for eksempel maler på innlegg til Instagram, stories, Pinterest, og Facebook. Det er også mulig at jeg selger små guider og e-bøker, for eksempel. Du kan se hva jeg mener og hva jeg ser for meg her hos Love Plus Color, som driver en nettbutikk med innhold som likner litt på det jeg har planer om.

Dette vil også bli en skalerbar inntekt, fordi når jeg først har laget produktene krever det ikke noe særlig flere timer uansett om jeg selger 10 eller 10.000 eksemplarer.

Det er altså mine detaljerte planer for hvordan jeg har tenkt å tjene penger på bloggen, og faktisk klare å skape en arbeidsplass for meg selv av Blogg Bedre.

Så gjenstår det å se om det faktisk går. Om ikke noe, så er jo planer til for å endres, hehe. Men jeg gyver løs med masse pågangsmot og glede, og så ser jeg hvor veien bærer!

Synes du dette høres ut som en god plan? Tjener du penger på bloggen din?

Author: Blogg Bedre

Jeg lærer ambisiøse bloggere som deg hvordan du kan bygge en suksessfull blogg som kan hjelpe deg til å leve det livet du ønsker. På Blogg Bedre får du tips, råd, sjekklister, verktøy, hjelpemidler og masse annet som hjelper deg til å bygge en suksessfull blogg.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

18 thoughts on “Her er min plan for hvordan jeg skal tjene penger på bloggen

 1. Spennende med nettbutikk! Og alt annet, selvsagt. 😉 Gleder meg til signaturkurset ditt. 👏

  Posted on 3. juli 2018 at 09:31
  1. Tusen takk, Rie! Jeg synes også nettbutikk høres spennende ut, og gleder meg til å sette opp og jobbe med det. Selv om det ligger litt langt fram i tid, hehe. Og gleder meg veldig til å lansere kurset! 😀

   Posted on 3. juli 2018 at 09:37
 2. Selv om jeg ikke har kommet igang med blogginga enda, så er det på bloggbedre jeg lærer meg alt om blogging og hvordan jeg skal gjøre ting! Jeg gleder meg til signaturkurset ditt😊

  Posted on 3. juli 2018 at 10:01
  1. Så gøy å høre, Linda! Det er kjempestas at du lærer så mye av det jeg skriver ❤️️ Tusen takk!

   Posted on 3. juli 2018 at 10:14
 3. Jeg tror det er en super plan!
  Godt marked for alt dette på norsk tror jeg 🙂

  Blir spennende å følge med fromover!

  Posted on 3. juli 2018 at 10:19
  1. Så godt å høre, tusen takk Merete! Og tusen takk for at du følger meg og heier på meg ❤️️

   Posted on 3. juli 2018 at 10:22
 4. Imponerende!
  Jeg sitter inne med mye kunnskap etter 25 år som terapeut innen alt.medesin, akupunktør, Rosenterapeut mm, og er. utdannet coach..Har også en blogg, der jeg i første omgang vil fange de som har behov for mitt budskap. Mitt svakeste punkt er det tekniske og få strukturert veien videre, hvor og for hvem vil jeg satse🤗😊
  Spennende å følge deg, jeg er ikke i tvil om at du når målene dine 🌟👍

  Posted on 3. juli 2018 at 12:19
  1. Tusen takk, Gunn! Ja, det er viktig å ha struktur og ha en plan for hvem man vil nå og hvordan. Men det går seg litt til etterhvert også, man lærer jo stadig mer jo lengre man holder på. Min plan og målgruppe har forandret seg siden jeg først lagde en plan, det er helt normalt 😊 Masse lykke til, og tusen takk for at du følger meg! ❤️️

   Posted on 3. juli 2018 at 12:23
 5. Når jeg leste denne bloggposten tenkte jeg for meg selv at onlinekurs – det kom jeg nok aldri til å lage. Men det tok bare 4 timer før idéen gnagde seg fast og ble insisterende.
  Så da er det vel bare å planlegge kurs da! xD

  Posted on 3. juli 2018 at 21:17
  1. Hihi, så gøy å høre! 😍 Skal skrive noen innlegg om å lage kurs etterhvert, jeg har bare måtte gjøre det selv først. Kurs er mye arbeid, men kjempegøy og spennende!

   Posted on 3. juli 2018 at 22:03
 6. Hva med en podcast etter hvert? Intervjue businessfolk/selfmade som er på nett og gjør det bra , a la podden til Raw milk. Burde være et marked for dette i Norge? håper jeg

  Posted on 16. juli 2018 at 22:56
  1. Hei Mette! Jeg tror ikke jeg kommer til å starte podcast. Det er nok et marked i Norge også, garantert! Men det krever veldig mye arbeid og fokus, og det er ikke det som er mitt fokus akkurat nå. Men selvfølgelig, det kan jo alltids forandre seg på sikt! 😊

   Posted on 17. juli 2018 at 10:27
 7. Du bør allerede tjene nok penger til å leve av det før du kan tenke på å si opp!

  Posted on 1. oktober 2018 at 17:22
  1. Og hva kommer kurset ditt til å koste (sånn cirka)?

   Posted on 1. oktober 2018 at 17:24
   1. Det om skriving

    Posted on 1. oktober 2018 at 17:24
    1. Man trenger ikke å tjene nok før man sier opp, så lenge man har en plan 🙂 Det kan være vanskelig å tjene nok til å si opp når man jobber fulltid med en annen jobb, og ikke har tid til å satse og gjøre det ordentlig. Men da er det helt nødvendig å ha en plan for inntekt. Kurset koster 4997 🙂

     Posted on 1. oktober 2018 at 17:56
 8. Du har så mange spennende prosjekter på gang hele tiden. Blir sååå inspirert! Og ikke mints nysgjerrig 😀

  Posted on 10. desember 2019 at 09:44
  1. Så gøy at du synes det, tusen takk! Glad for at jeg kan inspirere 😍

   Posted on 10. desember 2019 at 11:42