Jeg er helt sikker på at en stor del av grunnen til at jeg nå jobber for meg selv og lever av bloggen min, er fordi jeg alltid har jobbet strategisk og metodisk. Helt fra starten av har jeg hatt en plan for hva jeg vil si, hva jeg skal skrive om og hvorfor.

Det har gjort at jeg har jobbet på en måte som hele tiden driver meg fremover, jeg har et mål og en plan jeg jobber mot.

Ingenting jeg gjør er tilfeldig. Det har et formål.

Og fordi jeg gjerne vil hjelpe deg til å oppleve den samme fremgangen, synes jeg du også bør begynne å ha en slik innholdsstrategi.

Jeg er ikke i tvil om at en innholdsstrategi for bloggen er et viktig verktøy som kommer til å hjelpe deg.

Hva er en innholdsstrategi?

En innholdsstrategi er enkelt forklart en plan over hva slags innhold du skal publisere når og hvor.

Det er en oversikt du lager for en periode fram i tid, slik at du vet hva som kommer, når det skal komme, hva det handler om og hvor det skal publiseres og deles.

Du skal også tenke på hvorfor du skal skrive om det du bestemmer. Hva er formålet?

Du kan gjerne skrive det inn i et Word-dokument og lagre det, slik at du kan gå tilbake til det og se med jevne mellomrom.

Poenget er at du skal jobbe målrettet og bevisst, og har en tanke bak alt du gjør og skriver.

4 grunner til at du bør du ha en innholdsstrategi for bloggen:

Kanskje du lurer på hvorfor en slik strategi hjelper? Hva er det egentlig den gjør, hvorfor er det nyttig? Her er 4 grunner:

1. Gjør det enklere å jobbe

Når du vet hva du skal gjøre, er det mye enklere å gjøre det. Det gjelder alt her i livet, også for bloggen din.

Hvis du har en plan for innholdet fremover, trenger du ikke bruke tid på å lure på hva du skal skrive om og når det skal publiseres. I stedet kan du bare se på planen din, og sette deg ned og skrive det du har satt opp at du skal skrive.

2. Gjør at du får en helhet over innholdet

Dette er kanskje det viktigste punktet synes jeg. Når du setter deg ned et par timer og lager en plan for innholdet fremover kan du få en oversikt. Du kan gjøre bevisste valg rundt hva du skal skrive om og når.

Du kan se på hvilken tid på året det er, hvilke høytider eller andre relevante dager som kommer, og du kan planlegge innhold som passer til det. For eksempel hvis du er matblogger kan du planlegge et innlegg om kanelboller til kanelbolledagen 4. oktober.

På den måten klarer du å være tidsaktuell, noe som vil gi mer trafikk fordi du gir leserne det de vil ha når de vil ha det.

Jeg kan garantere at det vil være flere som leser innlegget ditt om kanelboller 3. eller 4. oktober, enn hvis du helt tilfeldig publiserer det 3. mars.

3. Gjør at du kan jobbe mer effektivt og mindre stresset

Hvor mye tid bruker du i uken på å lure på hva du skal skrive om? Hvor ofte sitter du kvelden før du skal publisere et nytt innlegg og tenker «Hjelp, hva skal jeg skrive om?»

Med en innholdsstrategi slipper du det. Fordi du vet hva du skal skrive om en måned fram i tid, kan du sette deg ned i god tid før og faktisk skrive innlegget.

Jeg pleier stort sett alltid å ha minst to ferdige innlegg liggende klare til publisering i WordPress.

4. Gjør det enklere å oppnå mål du setter deg

Et mål uten en plan er bare et ønske, heter det. Og det er jeg 100 % prosent enig i. Hvis du har noe spesifikt du ønsker å oppnå eller klare, MÅ du legge en plan for hvordan du skal klare det. Ellers blir det fryktelig vanskelig å klare det. Og det gjelder også på bloggen.

Hvis du vil publisere ett innlegg i uken, er det mye, mye større sjanse for at du klarer det hvis du allerede på forhånd har satt deg ned og bestemt deg for hva innleggene skal handle om og når du skal skrive dem.

Det hjelper også hvis du har større mål, som å lansere et onlinekurs for eksempel.

Hver gang jeg gjør meg klar til ny lansering av kurset mitt Skrivemaskinen, lager jeg en plan for hvilke blogginnlegg jeg skal skrive i ukene før lanseringen. Da sørger jeg for at innleggene er relevante for kurset, og handler om noe som passer sammen med innholdet i kurset.

På den måten tiltrekker jeg meg folk som er interesserte i de temaene, og dermed også sannsynligvis vil være interesserte i kurset.

Hva skal en innholdsstrategi inneholde?

Det er ikke tilfeldig hva en slik strategi tar for seg. Den bør inneholde en oversikt over alt innholdet ditt fremover.

Hvor langt frem i tid du planlegger for er opp til deg. Det kan være lurt å tenke for eksempel tre måneder fram i tid, eller hvert kvartal av året.

Du kan planlegge kortere også, men formålet er å tenke fremover så ikke ha for altfor kort periode.

Innholdsstrategien for bloggen din bør inneholde:

1. Et formål med innlegget

Hvorfor skriver du akkurat dette innlegget? Hva er det du vil oppnå med det?

Akkurat som jeg nevnte tidligere, skriver jeg for eksempel innlegg som passer med Skrivemaskinen i ukene før jeg lanserer kurset. Da er formålet å engasjere og tiltrekke meg de som er interesserte i de samme temaene som kurset handler om.

Det finnes mange formål. Det kan også være å være tidsaktuell. Eller å skape bevissthet rundt noe.

2. Plan for publiseringstidspunkt og hyppighet

Når du legger en innholdsstrategi, bør den inneholde en plan for hvor ofte du skal publisere nye innlegg. En gang i uken? Hvilken dag? To ganger i uken? Hvilket klokkeslett?

Når du setter av faste dager for blogginnlegg blir alt mye enklere å forholde seg til. Da blir det enklere å planlegge fremover, og å skrive ferdig innlegg på forhånd.

3. Oversikt over innhold og tema

Den bør også inneholde en plan for hva slags tema du skal ta for deg i perioden som kommer. Hvis det kommer noen spesielle høytider må du ta hensyn til det og planlegge innhold som passer til det. Hvis du skal lansere noe, eller arrangere kurs eller samling for eksempel, må du planlegge innhold rundt det.

Du bør også skrive ned konkret hva hvert blogginnlegg skal handle om. Lag et oppsett med nøyaktig hva du skal skrive om i hvert innlegg.

Du kan også gjerne kladde litt på innholdet, notere ned stikkord for hva det er du skal skrive om i innlegget.

4. Tanker rundt format

Du må også tenke på hvilket format det skal lages i. Skal du skrive et blogginnlegg? Eller skal du lage video, for eksempel? Eller kanskje begge deler?

Hvordan kan du best formidle det du skal skrive om?

5. Hvordan innholdet skal spres

Hvor skal innholdet deles når du har publisert det?

Skal du dele det på Instagram, eller YouTube? Hvor lenge etter at det er publisert skal du dele det? Skal du dele det i dele-grupper på Facebook? Har du egne Facebook-grupper du skal dele det i? Skal du sende ut nyhetsbrev? Når på døgnet sender du det?

Disse tingene vil blant annet avhenge av hvem målgruppen din er. Det er viktig å ta hensyn til hva som passer dem. Er de studenter leser de sannsynligvis e-poster hele døgnet. Er de travle småbarnsmødre kan det være lurt å sende e-posten på kvelden når ungene har lagt seg.

Les mer: Hva er en målgruppe, og hvorfor er det så viktig?

Dette er noen av tingene du må tenke på når du lager en innholdsstrategi for bloggen din.

Jeg håper du synes det var nyttig, fordi det å ha en slik strategi VIL hjelpe både deg og bloggen din. Det lover jeg.

Har du en innholdsstrategi for din blogg? Eller kommer du til å lage en nå?

Vil du lære mer om innholdsstrategi for bloggen?

Hvis du vil lære mer om innholdsstrategi, og hvordan du kan planlegge og definere innholdet på bloggen din, er kurset mitt Skrivemaskinen noe for deg.

Der går jeg i dybden på ikke bare hva en slik strategi bør inneholde, men jeg viser deg hvordan du lager en innholdsstrategi for bloggen! Du får også arbeidsark som hjelper deg til å sette opp strategien din.

Påmeldingen åpner snart, klikk på bildet for å lese mer:

Author: Blogg Bedre

Jeg lærer ambisiøse bloggere som deg hvordan du kan bygge en suksessfull blogg som kan hjelpe deg til å leve det livet du ønsker. På Blogg Bedre får du tips, råd, sjekklister, verktøy, hjelpemidler og masse annet som hjelper deg til å bygge en suksessfull blogg.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

4 thoughts on “4 grunner til at du bør ha en innholdsstrategi for bloggen din og hva den bør inneholde

 1. Lærer så mye av deg, hele tiden. Jobben du gjør er så viktig, faktisk så har det forandret livet mitt etter at jeg fant deg ❤️

  Dette var veldig nyttig og motiverene.

  Posted on 20. juni 2019 at 08:42
  1. Jeg har ikke ord for hvor fantastisk det er å få sånne tilbakemeldinger, Elisabeth ❤️️ Virkelig! Jeg er takknemlig for at jeg har mulighet til å hjelpe deg, og for at du velger å følge meg 🙏 Tusen takk!!

   Posted on 20. juni 2019 at 10:10
 2. Hei Lene, jeg husker at du har skrevet noe om hva instagrammen din inneholder – altså for eks at en dag poster du noe om livet i Thailand, så er det tips om sosiale medier etc. jeg leter veldig etter denne artikkelen (eller skrev du det på instgram kanskje???)

  Kjenner at jeg – som hobbyfotograf – trenger å lage en innholdsfortegnelse på emner jeg bør rotere på. Det blir mye at jeg lengter etter helgen og fridagene, og det kan jeg jo ikke skrive om hver bidige dag (selv om det ofte er sannheten haha) …
  Har notert meg emner som: Reiser, foto, søndagsturer, hverdagsliv og mat/drink inspo. men tenkte jeg skulle dele det opp enda mer.

  Hilsen Mette

  Posted on 29. november 2019 at 07:07
  1. Hei Mette! Det var nok på Instagram, ja 😊 Jeg varierer litt, men generelt er mandager for ting om livet i Thailand, tirsdager er blogginnlegg, onsdager er grunderlivet og torsdager er praktiske tips. Jeg hadde flere før, men nå som jeg har gått ned til å kun publisere i feeden 4 ganger i uken har jeg droppet noen. Fredager var favoritt-fredag, med deling av andre kontoer. Søndager var motivasjon og inspirasjon, med sitater.

   Posted on 29. november 2019 at 07:16