Vi bruker timevis hver uke på å bygge opp Instagram-kontoen vår. Vi planlegger. Vi tar bilder. Vi tar nye bilder. Vi skriver gode tekster. Vi engasjerer oss i andres innhold. Vi lager stories.

Da er det ufattelig kjedelig å miste alt det, i løpet av to sekunder. Men det kan skje, hvis du blir hacket.

Det er faktisk ikke så uvanlig å oppleve at Instagram-kontoen blir hacket, og hvis det skjer mister du med all sannsynlighet alt du har gjort. Du mister tilgangen og kontoen må som regel slettes.

I tillegg kan du oppleve det som svært ubehagelig fordi de som tar over kontoen din begynner ofte å spre spam og dele innhold du absolutt ikke står inne for. Uten at du kan gjøre noe.

At du kan miste alt på to sekunder er en av grunnene til at jeg alltid sier at du bør ha en e-postliste i bunnen av alt du gjør, og ikke bare stole på sosiale medier.

En e-postliste kan ingen ta fra deg, og om Instagram-kontoen din skulle bli hacket og du mister alle følgerne, har du fortsatt mulighet til å snakke med følgerne og kundene på e-post.

Les mer: Hvorfor du bør starte en e-postliste nå

Men uansett om du har en e-postliste eller ikke, så bør du i alle fall sørge for at Instagram-kontoen din er så trygg som mulig.

Det finnes særlig én ting du bør gjøre, og du bør gjøre det NÅ hvis du ikke allerede har gjort det.

Slå på totrinnsverifisering

Den beste måten å unngå at andre får tilgang til Instagram-kontoen din, er å slå på totrinnsverifisering. Da får du en melding med en kode på mobilen når du (eller andre) forsøker å logge inn, og du må taste inn koden før du blir logget inn.

Du kan velge om du vil bruke SMS eller en autentiseringsapp som Google Authenticator for å motta koden.

Dersom andre forsøker å logge inn vil de ikke kunne motta den koden, og da får de ikke logget inn.

I tillegg blir du da klar over at noen forsøker å hacke deg, og du kan gå inn med en gang og bytte passord og sørge for at ikke noen har tilgang til kontoen din.

Se en kort video av hvordan du slår på totrinnsverifisering her:

Bruk et sikkert passord

Du bør også gjøre det vanskelig for dem å tippe passordet ditt.

Ikke bruk navnet på barnet ditt og fødselsdatoen, for eksempel. Hvis du deler bilde av barnet ditt som har bursdag, skriver hvor gammelt barnet blir og hva det heter, tar det noen to sekunder å hacke deg. Og hackerne vet at mange bruker slike passord.

Det beste er å bruke et passord som ikke betyr noe spesielt. Du kan enten skrive det ned i en bok hjemme, eller bruke en passordtjeneste som LastPass. Det gjør jeg, og det fungerer veldig bra.

Du kan også gjerne endre passordet ditt med jevne mellomrom.

Hvordan vet du om du har blitt hacket?

De får ofte tilgang ved å enten gjette passordet ditt eller ved at de sender deg falske e-poster der de ber deg bekrefte passordet og logge inn på nytt. Da sendes du til en falsk side som innhenter informasjonen du skriver inn, og vipps så har de tilgang.

Som regel merker du at du har blitt hacket ved at du ikke får logget inn på Instagram. Passordet ditt virker ikke lenger, og du kommer ikke inn.

Et annet tegn er det skjer noe mistenkelig hver gang du forsøker å logge inn, for eksempel at du alltid må koble til Facebook-kontoen din igjen.

Det skjer dessverre ofte, og hvem som helst kan bli rammet. Både Maria Mena og Farmen-kjendis Amalie Snøløs opplevde det.

Maria Mena hadde nesten 80.000 følgere og kontoen ble slettet. Hun hadde før det mottatt e-post hvor hun måtte bekrefte passordet.

– Og i går, onsdag, merket jeg at jeg ikke lenger hadde tilgang til min egen konto, forklarer Mena til VG.

Det føles veldig ubehagelig når andre tar kontroll over dine kontoer.

– Jeg kjenner jeg får en klump i magen, det er noe av det ekleste jeg har vært med på, sier hun.

Amalie Snøløs oppdaget at hun hadde blitt hacket da appen oppførte seg rart hver gang hun gikk inn.

– Problemet var at jeg måtte logge inn med Facebook på nytt hver gang jeg skulle åpne Instagram-appen. Og da skjønte jeg at noe var galt, sier hun til tv2.no.

Hva hvis du har blitt hacket?

Forsøk å bytte passord, hvis du kommer inn på kontoen. Hvis du kommer inn bør du også slå på totrinnsverifisering og inndra tilgangen til andre apper du har latt få bruke Instagram.

Ta kontakt med Instagram og meld ifra at kontoen din har blitt hacket.

Ellers er det dessverre ikke så veldig mye du kan gjøre. Det er derfor det er så viktig å ta forholdsregler og unngå å bli hacket i utgangspunktet.

Har du slått på totrinnsverifisering?

Author: Blogg Bedre

Jeg lærer ambisiøse bloggere som deg hvordan du kan bygge en suksessfull blogg som kan hjelpe deg til å leve det livet du ønsker. På Blogg Bedre får du tips, råd, sjekklister, verktøy, hjelpemidler og masse annet som hjelper deg til å bygge en suksessfull blogg.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

2 thoughts on “Slik unngår du at Instagram-kontoen din blir hacket

  1. Og der var totrinnsverifisering aktivert! Takk for tips 😄

    Posted on 28. februar 2019 at 19:19
    1. Godt å høre! 👏😊 Bare hyggelig.

      Posted on 1. mars 2019 at 08:33