Lenkene merket med * i dette innlegget er reklame (affiliate). Det vil si at jeg får en sum hver gang du kjøper via den lenken. Det bidrar til at jeg har råd til å drive og videreutvikle Blogg Bedre, og jeg setter stor pris på alle som bruker lenkene mine! Du kan stole på at jeg aldri vil anbefale noe jeg ikke selv har testet og synes er bra.

Synes du det er vanskelig å finne noe du kan ønske deg til jul? Er du litt lei av å få ting du ikke trenger, og som ofte bare blir liggende og ta plass?

Vi er heldige, de fleste av oss. Vi har det meste av det vi trenger, og er det noe vi trenger, kan vi gå og kjøpe det selv. Dermed blir det ofte litt vanskelig både å kjøpe julegaver, men også å ønske seg noe.

Det er jo også unødvendig for partner, samboer og familie og venner å bruke penger på noe som egentlig ikke blir brukt. Da er det mye bedre å heller bruke pengene på noe du faktisk vil ha!

Har du tenkt over at du faktisk kan ønske deg ting til bloggen eller bloggingen? Det kommer jeg til å gjøre i år!

Jeg har brukt litt tid til å tenke igjennom hva det faktisk er jeg kan ønske meg og har et reelt behov for, og tenkte jeg skulle dele det med dere! Så kan dere jo sende lenken rundt til familie og venner og tipse om noen (eller alle) av tingene på listen! Eller kanskje bare sørge for at nettleseren med dette innlegget står åpen akkurat idet mannen skal til å bruke PC-en. Sånn helt tilfeldig, selvfølgelig 😉

Ønskene mine er forskjellige prisklasser, noe er billig og noe er litt dyrere. Dermed finner du helt sikkert noe som passer for både familie og venner.

Her er min ønskeliste, dette er perfekte julgaver til en blogger!

1. Betalt hosting for ett år

Hvor digg hadde ikke det vært, om noen betalte hostingen for meg i ett år?! Det er kanskje ikke så enkelt for andre å faktisk gå inn og betale, så det beste er nok å ønske seg summen ett år er. Men det er en skikkelig digg gave. Å betale for hosting er en sånn kjip utgift. Det må jo gjøres hvis man bruker wordpress.org, men det er som å kjøpe vaskemidler liksom. Det er viktig, men det er ikke noe gøy.

Jeg bruker Siteground* til hosting, og er kjempefornøyd med det. Kundeservice er helt fantastisk, sammenliknet med andre firmaer jeg har brukt tidligere. De svarer på chat i løpet av 2 minutter, og er utrolig hjelpsomme. Om du ønsker å bytte hosting til et sted hvor siden din er rask, mer eller mindre aldri nede, og kundeservice er helt i toppklassen, så anbefaler jeg virkelig Siteground.

2. Betalt epostleverandør for ett år

Det samme gjelder egentlig å betale epostleverandøren, hvis du har en utgift på det. Det er kjedelig, men det er viktig.

Om du bruker en gratistjeneste eller ikke har nådd så mange eposter at du må betale ennå, kan du jo kanskje inngå en avtale? For å motivere deg til å få flere eposter, kan du jo si at når du når så mange at du må betale, så skal den personen betale for deg.

Jeg bruker ConvertKit* til å sende mine nyhetsbrev, og elsker det. De har ikke gratisversjon, det koster $29 fra første abonnent, men det er det verdt, synes jeg. Du får et veldig godt verktøy, som lar deg automatisere en hel haug av oppgaver. Du kan tagge personer, lage utrolig personlig innhold basert på hva de klikker på og leser, og sette opp visuelle trakter som viser hvor leserne sendes basert på hva de klikker på. Om du ønsker en epostleverandør som gir deg et overlegent verktøy, så er ConvertKit plassen.

3. Webkamera

Jeg har frem til nå bare brukt kameraet på laptopen min, og det går greit. Men jeg har planer og ønsker om å drive mer med video til neste år. Og da vil jeg ha noe som har bedre oppløsning og kvalitet.

Det finnes sikkert veldig mange forskjellige kameraer som er gode, så du kan jo se selv hvilken prisklasse du vil ligge på. Jeg har gjort litt research, og ønsker meg dette kameraet. Det skal være ganske bra, og ikke så altfor dyrt. Jeg har ikke testet det selv, ettersom jeg ikke har det men ønsker meg det. Men jeg har søkt litt rundt i amerikanske Facebookgrupper, og mange bloggere bruker dette og er veldig fornøyde.

4. Mikrofon og lydopptaker

Hvis du skal gjøre noe med video, enten det er YouTube eller Facebook live, MÅ du ha god lyd. Ellers kan du like godt la være. Akkurat dette produkter har jeg allerede kjøpt, men det er så bra og viktig at det bare måtte med på ønskelisten din.

Jeg bruker en opptaker som heter Zoom. Den fungerer både som opptaker når du spiller inn video, og du kan bruke den som mikrofon når du sender live. Jeg har også en liten mikrofon (mygg) i tillegg som jeg kobler inn i Zoomen, slik at lyden blir helt optimal. Fest myggen på genseren din, koble den inn i Zoomen og slå på begge to.

5. Ny mal til bloggen

Kanskje du vil oppgradere til wordpress.org, og trenger en mal? Eller kanskje du allerede er på wordpress.org, og vil ha en ny mal? Det finnes en del gratismaler, men de som koster litt er uten tvil bedre. Både fordi de ofte har brukt litt mer tid på å lage dem, og fordi du unngår at “alle andre” også bruker dem.

Hvilken mal du trenger er selvfølgelig helt opp til deg og din blogg. Det finnes mange fine steder du kan lete. Du kan for eksempel søke etter wordpress themes på Pinterest og i Google. Du finner også mange fine themes på Creativemarket*.

6. Søte notatbøker og gode penner

Ooooh, jeg elsker notatbøker! Det er helt lol, men det er så gøy å skrive i en notatbok. Selv om jeg bruker digitale kalendere og notatapper og sånt, så er jeg fortsatt helt nødt til å fysisk skrive ned ting også. Noen ganger lager jeg huskelister, andre ganger planlegger og drodler jeg.

Det finnes veldig mange fine notatbøker, og jeg elsker å se hos Lagerhaus. De har så mange morsomme og litt annerledes bøker og kontorutstyr generelt. Ikke er det dyrt, heller.

7. Laptop-veske

Jeg er mye på kafe og jobber, og da er det gøy å ha med seg laptopen i en kul veske. Du kan kjøpe en stor veske med plass til mer i, om du foretrekker det, men jeg liker det som heter sleeves. Det er bare en slags lomme til laptopen, ikke en stor veske.

Det finnes mange forskjellige motiver, kvalitet og butikker. Du kan for eksempel kjøpe via society6.com, eller du kan se på Kina-favoritten aliexpress.com. Bare husk at hvis du ønsker deg noe fra ali, kan det ta 2-3 uker i posten så du må være ute i god tid. Og husk å gi beskjed om hvilken størrelse laptopen din er, så du får riktig.

Jeg har bestilt fra aliexpress selv tidligere, og selv om de er veldig billige, så fungerer de veldig bra. Jeg har to forskjellige, og de er i utmerket kvalitet. Jeg har hatt dem i flere år, nå.

8. Fotoapparat/utstyr

Kanskje du kan ønske deg et nytt kamera? Eller en linse til kameraet? Jeg elsker å bruke dette objektivet. Den er fast, altså at man ikke kan zoome. Den har 50 mm, og tar nydelige bilder av både mat og portretter.

Eller hva med en lampe som gir lys om vinteren, eller når du skal ha webinarer eller Facebook live? Jeg bruker to av disse når jeg har sendinger og tar bilder.

9. Betaling av verktøy du bruker

Kanskje du har noen andre verktøy eller ting du betaler for månedlig eller årlig, som du kan ønske det blir betalt? Jeg har for eksempel abonnement på både Buffer og Planoly*, som jeg bruker til å forhåndsplanlegge mine innlegg på Facebook og Instagram. Jeg har også abonnement på stockphotos hos en fotograf.

Du kan lese mer om Buffer og Planoly her!

10. En kul kaffekopp

Ingen blogger overlever dagen uten minst tre kopper kaffe (eller te). Jeg synes det er nesten like gøy med kaffekopper som med notatbøker, og elsker disse koppene fra Xo Sarah! Hun er egentlig en blogger som hjelper andre bloggere å få flere følgere og mer trafikk. Men siden hun opprinnelig er designer, lager hun også kult tilbehør for bloggere. Det finnes også andre designere på Society6 som har laget kopper for bloggere.

Det finnes selvfølgelig også mange, mange andre kule kopper og butikker, ta deg en runde i nettbutikkene og lag en ønskeliste du kan sende eller lagre lenker til dem du liker.

Fant du noe du kan ønske deg? Eller har du noen tips til andre ting som er perfekte julegaver til en blogger?

Author: Blogg Bedre

Jeg lærer ambisiøse bloggere som deg hvordan du kan bygge en suksessfull blogg som kan hjelpe deg til å leve det livet du ønsker. På Blogg Bedre får du tips, råd, sjekklister, verktøy, hjelpemidler og masse annet som hjelper deg til å bygge en suksessfull blogg.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.