Lenkene merket med * i dette innlegget er reklame (affiliate). Du kan stole på at jeg aldri vil anbefale noe jeg ikke selv har testet og synes er bra.

Skal du lage onlinekurs eller medlemsportal, og er ute etter den beste tjenesten for både deg og studentene dine? Da har jeg løsningen til deg: Kajabi. Her kan du lese hvorfor jeg anbefaler Kajabi som kursplattform.

Amy anbefalte Kajabi til meg

Da jeg satt sommeren 2018 og skulle lage ferdig kurset Skrivemaskinen, begynte jeg å se etter en kursplattform jeg kunne bruke. Jeg hadde tidligere brukt Teachable til et gratiskurs, men jeg var ikke helt fornøyd, så jeg lurte på om ikke det fantes et bedre alternativ.

Ikke lenge etter anbefalte Amy Porterfield noe som het Kajabi. Hun hadde tidligere hatt alle kursene sine i WordPress, men skulle nå flytte dem over til Kajabi.

«Hmm, interessant», tenkte jeg.

Amy er mitt store forbilde for å drive business, og jeg stoler veldig på hennes anbefalinger og forklaringer. Derfor sjekket jeg selvfølgelig ut Kajabi med en gang. Og falt pladask.

Den 5. august 2018 registrerte jeg meg for å teste Kajabi gratis i 28 dager, og siden har jeg ikke sett tilbake. Nå flytter jeg stadig mer av businessen min over til Kajabi, og jeg elsker det.

Kajabi er nok mest kjent for å være et sted hvor du kan lage og selge onlinekurs, men den har veldig mange andre muligheter og funksjoner enn bare det. Kajabi selv kaller seg en «alt i ett-plattform».

Jeg bruker som sagt Kajabi til veldig mange forskjellige ting nå, og jeg skal gå igjennom mer detaljert og forklare hva og hvorfor i dette blogginnlegget.

Fordi jeg er affiliate, har jeg en lenke hvor du kan teste Kajabi gratis i 28 dager. Da kan du se selv hvor utrolig bra det er.

Hvorfor er Kajabi så bra?

Hva er det som gjør at jeg liker Kajabi som kursplattform så godt? Det er mange ting.

Enkelt å bruke

Det er viktig for meg at det er enkelt å bruke. Jeg synes generelt sett tekniske løsninger ikke er så vanskelige å bruke, men det handler mer om at det sparer meg for både tid og penger. Tid og penger jeg kan bruke på å bygge opp businessen min.

Du klarer sannsynligvis fint å sette opp Kajabi selv, og det vil heller ikke ta deg mer enn en dag. Det betyr at du enten sparer penger fordi du ikke trenger å leie noen til å gjøre det for deg, eller du sparer tid fordi du ikke trenger å knote med det i en uke.

Dette punktet er en av de viktigste grunnene til at jeg anbefaler å bruke en «alt i ett-plattform» som Kajabi, i stedet for å selv sette opp medlemsportalen på WordPress med en plugin.

I Kajabi er alt integrert og gjort klart, du må bare sette det opp slik du vil ha det. Du trenger ikke knote med feilmeldinger, oppdateringer eller ting som krasjer.

24 timers chat-support

Det er ikke mange som slår supporten til Kajabi. Det er stort sett veldig kort ventetid, og de er tilgjengelige hele døgnet.

Min erfaring er at de er ganske kunnskapsrike, og veldig ivrige etter å hjelpe. Det er ikke mange ganger jeg ikke har fått svar på eller løst det jeg lurer på. Om den du snakker med ikke vet svaret eller at det er for teknisk for dem, kan de sende problemet ditt videre til ingeniører som bidrar med support.

Jobber hele tiden med å forbedre og komme med nye funksjoner

Det viktigste for en tjeneste, er at de funksjonene de har er gode og fungerer. Det er viktigere enn at de hele tiden kommer med nye funksjoner. Men, når systemet er godt testet og ting er stabile, er det viktig at bedriften lytter til kundene og kommer med de forbedringer og nye funksjoner som vi ønsker. Og det er Kajabi gode på.

De har en egen database der du kan legge inn ønsker og stemme opp og ned andres ønsker. Du kan også se en oversikt over hvilke funksjoner Kajabi allerede jobber med, og som kommer om ikke lenge.

Siden jeg begynte å bruke Kajabi i 2018 har det komme mange store oppdateringer. De har relansert e-postsystemet, laget en ny måte å bygge sider på og forbedret statistikk-delen kraftig. Blant annet.

Automatiseringer

Jeg. Elsker. Automatiseringer.

Det er så utrolig viktig for en business, særlig når man er én person som skal gjøre mange ting alene. Å bruke automatiske funksjoner sparer meg for tid, og det gjør at alt fungerer sømløst.

I Kajabi kan du både gi tagger og utføre handlinger basert på automatiseringer du har satt opp. Jeg tagger for eksempel de som blir medlem i Blogg til Business med at de er medlemmer og med prisen de betaler. Da er det enkelt for meg å se hvem som er medlem og hvor mange jeg har som betaler de forskjellige prisene.

Disse taggene og handlingene kan knyttes sammen med eksterne programmer, for eksempel ConvertKit. Når noen melder seg på Blogg til Business sendes de også automatisk over til skjemaet mitt i ConvertKit, og får alle tagger de skal ha der. De legges også til på en velkommen-serie med e-poster og får alle nødvendig informasjon.

Alt det skjer automatisk, uten at jeg trenger å gjøre noe som helst.

Affiliateprogram

Når businessen din etter hvert vokser, vil du kanskje vurdere å benytte deg av affiliate for dine egne produkter og tjenester. At du lar studenter og medlemmer promotere ditt onlinekurs eller medlemsportal, mot at de mottar en andel av summen.

Det systemet finnes allerede i Kajabi, og det gjør hele affiliatejobben mye enklere.

Affiliateprogrammet er ikke tilgjengelig på den laveste prisplanen, men du vil sannsynligvis ikke ha bruk for det før du har flere produkter og kunder og må oppgradere uansett.

De har maler, som gjør det enkelt for deg

En annen ting jeg digger ved Kjabai som kursplattform, er at de har gjort så mye som mulig så enkelt som mulig for oss ved å gi oss maler.

Du finner maler på oppsett til kurs, maler på salgstrakter og maler til oppsett på salgssider og landingssider.

Malene er moderne og fine, og det beste av alt er at de er basert på statistikk Kajabi har om hva som fungerer og ikke.

Fordi vi er så mange som selger kurs og gir bort freebies via Kajabi, har de mye data om hvilke sider som konverterer bra og ikke. Dette bruker de når de bygger maler.

På den måten får vi et forslag til hva som bør ligge hvor og hva som skal med, basert på det Kajabi har sett gjør det bra.

Prøv Kajabi gratis i 28 dager og se selv, registrer deg her!

Dette bruker jeg Kajabi til

Du kjenner kanskje Kajabi som kursplattform, et sted å ha og selge onlinekurset ditt. Og det var slik jeg også startet med å bruke Kajabi.

Men, etter hvert som jeg har sett hvor bra Kajabi er, har jeg flyttet flere og flere av tingene mine over dit. Her er alt jeg bruker Kajabi til nå:

Salgssider

Jeg har salgssiden til både kurset Skrivemaskinen og medlemsportalen Blogg til Business på Kajabi. Det finnes egne eksterne tjenester hvor du kan lage salgssider, for eksempel LeadPages, men det synes jeg er helt bortkastede penger. Kajabi er et mye bedre valg. Det er mer brukervennlig enn LeadPages, og du kan lage akkurat like fine og gode salgssider.

Det er såkalt «drag and drop»-sidebygger. Alle funksjonene du kan velge mellom ligger som knapper, og så trykker du bare på det du vil legge til. Du kan enkelt endre rekkefølgen på boksene ved å dra dem opp og ned. Det er enkelt å endre farger, laste opp bilder og video og legge til kjøp-knapper.

Å bygge en salgsside i Kajabi er rett og slett gøy!

Landingssider

I tillegg til at jeg bruker Kajabi for å selge produktene mine, har jeg også begynt å bruke det for å bygge e-postlisten min. Jeg har tidligere brukt landingssidene i ConvertKit, som fungerer helt fint, men sidebyggeren i Kajabi er enda bedre. Det er enklere å lage fine landingssider som øker sjansen for at noen laster ned freebien min og melder seg på e-postlisten min.

Derfor flytter jeg nå alle landingssidene mine over til Kajabi, litt etter litt.

Klikk her for å se eksempel på en landingsside jeg har laget i Kajabi.

Kurset Skrivemaskinen

Skrivemaskinen var altså det første jeg brukte Kajabi til. Det var enkelt å sette opp strukturen og legge inn innholdet i kurset.

Videoene ligger lagret i skylagringen hos Kajabi, og det er ingen begrensninger på hvor mange videoer du kan laste opp. Det tar ikke opp plass på din konto.

Det er også enkelt å laste opp filer du vil legge ved, enten det er en lydfil eller en PDF.

Jeg bruker malen «Premier» til kurset mitt.

Medlemsportalen Blogg til Business

Siden jeg allerede hadde Kajabi som kursplattform for Skrivemaskinen, var det et enkelt valg for meg å velge det også for å bygge medlemsportalen Blogg til Business.

En medlemsportal fungerer helt annerledes enn et onlinekurs, mens selv om Kajabi i utgangspunktet ble bygget for kurs, går det fint an å bruke den til medlemsportal også.

Det fungerer helt på samme måten med å laste opp videoer, PDF-er, lydfiler og alt annet.

Til Blogg til Business bruker jeg malen «Victoria».

Det finnes også en annen, stor fordel ved å ha begge produktene mine på Kajabi.

Når studentene mine har begge produktene, noe veldig mange har, har de tilgang til begge uten å måtte logge ut og inn.

Så lenge de kjøper kurset Skrivemaskinen og melder seg inn i Blogg til Business med samme e-postkonto, kan de enkelt bytte mellom produktene via menyen. Alt de eier fra meg ligger samlet i et bibliotek, og de kan enkelt bytte frem og tilbake.

E-postmarkedsføring

Jeg bruker ikke Kajabi til e-postmarkedsføringen min. Det bruker jeg fortsatt ConvertKit til, og jeg har ingen planer om å flytte over den biten foreløpig.

Les mer: Hvorfor jeg valgte ConvertKit i stedet for MailChimp – og ikke har angret et sekund!

Noe av grunnen er at jeg har så mange tagger og systemer satt opp i ConvertKit at det blir en massiv jobb å flytte. Men hovedgrunnen er at foreløpig er ikke e-postsystemet i Kajabi kraftig nok for meg. Det har ikke like mange funksjoner som ConvertKit har. Derfor blir jeg på ConvertKit, enn så lenge.

Men, jeg vet at mange bruker e-postsystemet til Kajabi og at de synes det fungerer bra. Så, hvis du ikke allerede har en ekstern e-postleverandør kan du fint klare deg med Kajabi.

Jeg vet også at de jobber mye med e-post i Kajabi, det er en prioritet for dem. De lanserte en helt nye og mye bedre e-postløsning for ikke lenge siden, og de jobber fortsatt med å legge til funksjoner og gjøre den enda bedre.

Nettsiden og bloggen din

Jeg har nettsiden og bloggen min på WordPress, og liker det godt. Men, om du synes at WordPress er vanskelig, kan Kajabi være et veldig godt alternativ. Jeg vet om flere som har lagt ned WordPress-siden sin og flyttet hele siden og bloggen til Kajabi. Rie Aleksandra Walle i Bedre Bedrift, er et eksempel.

Det enkelt å bygge en fin nettside i Kajabi, du kan bruke maler og sidebyggeren på samme måte som for en salgsside eller landingsside. I tillegg slipper du å fikse ting som krasjer selv, og holde plugins oppdaterte.

Det skal ikke være noe merkbar forskjell for SEO om du bruker WordPress eller Kajabi.

Det handler mer om at du bruker riktig nøkkelord for målgruppen din, og bruker det på de riktige stedene. Det fungerer akkurat likt, uansett om du skriver i WordPress eller Kajabi.

Den eneste forskjellen jeg vet, er at du ikke kan bruke en plugin som Yoast, til å guide deg med SEO. Yoast i seg selv gjør ingenting for SEO, så det betyr teknisk ingenting. Men det er et verktøy som hjelper deg til å se om du har fått på plass nøkkelordet nok steder, at ikke avsnittene er for lange og slike ting. Den kan gjøre det enklere for deg å få best mulig SEO.

Salgstrakter

Dette er en funksjon jeg ikke har satt meg så mye inn i ennå, men Kajabi har også muligheten til å sette opp pipelines, eller salgstrakter. Det er en veldig populær funksjon, som mange liker godt.

Det fungerer slik at du enten kan bygge den fra bunnen av selv, eller de har lagt inn noen maler du kan bruke.

Du kan for eksempel begynne med en landingsside hvor du gir bort en freebie, som så kobles til en e-post der du følger opp. De sendes så over i en hel e-postsekvens der du gir verdi før du leder inn mot et webinar og sender dem til en påmeldingsside. Etter webinaret følger du opp med salgs-e-poster.

Malene gjør det enklere for deg å sørge for at du ikke hopper over noen steg, og alt er samlet inne i Kajabi.

Min favoritt-ting med Kajabi

De gjør det gøy å vokse og tjene penger.

De har noe som heter #kajabihero, og det er Kajabis måte å gi noe tilbake til oss på. Det er rett og slett et belønningsprogram for oss som tjener penger via Kajabi.

De har satt forskjellige terskler, og etter hvert som du tjener penger og når tersklene, får du e-post fra Kenny og gaver fra Kajabi i posten.

Du kan få pins som forteller hvor mye du har tjent, notatbok, t-skjorte, moscow mule-kopp, airpods og masse annet gøy.

Du kan lese mer om #kajabihero, nivåene og premiene her.

Hvor mye koster det?

Prisen er ofte det som holder folk litt igjen fra å velge Kajabi. Det er ikke den billigste plattformen, men det er heller ikke den dyreste.

Sannheten er at du får det du betaler for. Kajabi som kursplattform er suveren, og du betaler for å få den kvaliteten.

Du kan velge mellom forskjellige prisplaner i Kajabi, og den rimeligste koster $119 i måneden hvis du velger å betale for ett år om gangen. Den koster $149 hvis du betaler måned for måned.

Du kan se en full oversikt over alle planene og funksjonene her.

Men, du får 28 dager gratis til å teste det først hvis du registrerer deg via min lenke her:

En ting som er veldig viktig å huske på, er at du fort faktisk kan komme billigere ut av det ved å bruke Kajabi.

Fordi Kajabi er mer enn bare en kursplattform, kan du faktisk spare inn penger på å droppe andre tjenester. Hvis du bruker LeadPages, kan du droppe den. Hvis du bruker WordPress og betaler for domene og hosting, kan du droppe det. Hvis du bruker en ekstern e-postleverandør kan du droppe den og samle alt i Kajabi.

Du kan altså forenkle og spare mange kroner ved å samle alt i Kajabi.

Uansett er Kajabi som kursplattform et fantastisk verktøy, som jeg både elsker og anbefaler.

Kunne du tenke deg å bruke Kajabi?

PS: Lurer du på hvordan Kajabi er sammenliknet med Teachable? Du finner en stor oversikt som sammenlikner dem her.

Author: Blogg Bedre

Jeg lærer ambisiøse bloggere som deg hvordan du kan bygge en suksessfull blogg som kan hjelpe deg til å leve det livet du ønsker. På Blogg Bedre får du tips, råd, sjekklister, verktøy, hjelpemidler og masse annet som hjelper deg til å bygge en suksessfull blogg.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

2 thoughts on “Hvorfor jeg bruker og anbefaler Kajabi som kursplattform

 1. Jeg kunne absolutt tenke meg å bruke Kajabi. Men jeg hører stadig om hvor viktig det er å eie sine egne ting og ha det på egne plattformer. Hva tenker du om det?

  Posted on 27. april 2020 at 07:52
  1. Generelt sett er jeg enig. Sånn som at du bør bygge e-postliste og ikke basere kundebasen din på sosiale medier, for eksempel. Eller å ha bloggen på WordPress fremfor blogg.no. Men når det gjelder et kurs eller en medlemsportal, er det litt annerledes.

   For det første betaler du jo for det, så du er en kunde. Ikke en bruker. På sosiale medier gjør de det de vil med plattformene for å få mest mulig annonseinntekter. Du er en bruker som bare må henge med på det de gjør. Som en kunde, har du et helt annet forhold. De driver plattformen med deg i fokus, det er jo deg de får pengene fra, ikke annonser.

   I tillegg er du egentlig avhengig av en tredjepartsløsning uansett, for et kurs eller en medlemsportal. Selv om du skulle lage det på WordPress-siden som du eier, må du bruke en plugin. Det finnes ikke en slik funksjon i selve WP. Den pluginen kan fjernes, krasje og de kan endre på den, selv om den ligger på din WP. Du styrer ikke over den, selv om du styrer over din WP.

   Jeg mener at å ha kurset på Kajabi (eller noen av de andre ferdige kursplattformene) er tryggere enn å sette det opp selv på WP. Fordi support og sikkerhet er integrert. I WP må du selv sette det opp, du må selv sørge for at det er oppdatert hele tiden, og du må selv fikse det hvis noe krasjer. Det skjer ukentlig at det er sikkerhetsbrudd i plugins, det er derfor det er så viktig å oppdatere dem med en gang det kommer nye versjoner. Alt dette tar Kajabi seg av for deg, sånn at du kan fokusere på innholdet, ikke det tekniske 😊

   Posted on 27. april 2020 at 07:59