Du drømmer om mer frihet i hverdagen. Du vil drive din egen business, og være din egen sjef. Eller du vil ha mer økonomisk frihet og vil tjene litt ekstra ved siden av den vanlige jobben din.

Eller kanskje du driver din egen business allerede, men føler deg låst i å jobbe direkte 1-1 med kunder.

Kan det å lage et onlinekurs være løsningen?

Ja, helt klart. Det finnes veldig mange gode grunner til å lage et onlinekurs. Det passer for alle slags nisjer og alle slags temaer. Det vil gi deg mer frihet, og det kan gi deg en god inntekt.

Her er 5 grunner til at du bør lage et onlinekurs:

1. Du kan hjelpe mange flere

Den største fordelen for dine lesere og følgere, er at når du lager et onlinekurs kan du hjelpe veldig mange flere samtidig. Du er ikke begrenset av tid og sted.

Hvis du driver med 1-1-tjenester for eksempel, er det veldig begrenset hvor mange personer du kan hjelpe i løpet av en uke, en måned eller ett år. Du har 52 uker i året og 24 timer i døgnet uansett hvor mange kunder du skulle ønske du kunne hjelpe.

Det samme gjelder hvis du arrangerer fysiske kurs. Selv om det gjerne er plass til 10-15 personer som deltar på et fysisk kurs, er det allikevel en stor begrensning på hvor mange du får hjulpet i løpet av et år.

Med onlinekurs er det ingen begrensning. Når du har laget kurset, spiller det ingen rolle for deg tidsmessig om det er 5 eller 500 som kjøper kurset ditt. Det spiller heller ingen rolle om du bor i Oslo eller Alta.

Du kan enkelt hjelpe 500 mennesker fra hele landet, og til og med hele verden.

2. Du kan forandre liv

Det høres ut som en klisjé, men det er sant. Du kan forandre liv med ditt onlinekurs. Og det er en ubeskrivelig fantastisk følelse.

Du har noe viktig å komme med, og verden trenger å høre din stemme. Din måte å se ting på er ulik alle andres, og det er folk der ute som trenger å høre det. Og det spiller ingen rolle hva kurset ditt handler om.

Et kurs om hundedressur kan forandre liv. Det samme kan et kurs om strikking, eller regnskap. Eller sparing og økonomi. Meditasjon. Tekst. Hagestell. Gitarspilling. Vektnedgang.

Når du hjelper målgruppen din med å løse det problemet de har, forandrer du liv.

Noen ganger kan det være ting som fører til store forandringer for studentene dine, kanskje de jobber seg ut av en depresjon. Eller de får bedre helse og blir kvitt sykdommer.

Men det kan også være mindre endringer, som allikevel har stor påvirkning på det enkelte mennesket. Kanskje de får et bedre forhold til barna ved at de lærer å strikke til barnebarna. Eller kanskje de finner en indre glede i å lære å spille gitar.

Uansett opplever studentene dine at du har endret livet deres, og det er ganske vilt å tenke på at du har muligheten til.

3. Det gir deg mer frihet

Jeg vet at du drømmer om mer frihet i livet og hverdagen, og da er det å lage et onlinekurs perfekt for deg. Fordi med et onlinekurs er du ikke avhengig av hverken timebruk eller sted.

Hvis du jobber med kunder 1-1 må du som regel holde litt faste arbeidstider. Du kan ikke bare ta fri når du vil. Du må forholde deg til tidsfrister og kommunikasjon med kundene, som forventer at du er tilgjengelig i vanlig arbeidstid.

Hvis du arrangerer fysiske kurs, krever det at du må være på det konkrete stedet til et fast tidspunkt. Du kan ikke plutselig finne ut at du vil reise til Syden eller hytta, hvis du har et kurs.

Det kan du med et onlinekurs.

Du kan lage kurset fra hvor som helst i verden. Det spiller ingen rolle om du sitter på Hawaii eller i Halden og spiller inn kurset ditt. Det spiller ingen rolle om du lanserer kurset fra Thailand eller Tønsberg.

Internett har gitt oss denne enorme friheten, og å lage et onlinekurs er den ypperste måten å gripe denne muligheten på.

Du kan være hvor som helst i verden og selge kurs og hjelpe studenter. Når som helst.

Alt du trenger er en PC og internett.

Min målgruppe er i Norge, men selv sitter jeg i Thailand og jobber og lanserer kurset. Det er null problem.

Les mer: Hvordan jeg sjonglerte fulltidsjobb og å bygge opp bloggen

Jeg jobber fra Thailand, selv om målgruppen min er hjemme i Norge

4. Du kan skalere og automatisere businessen

Fordi hele prosessen med å lage onlinekurs er mye enklere enn om du skulle ha en fysisk butikk, for eksempel, kan du klare deg uten hjelp og å involvere andre ganske lenge.

Det er du som bestemmer. Det er ditt kurs, og din business. Du setter den opp og driver den akkurat slik du vil og mener er best, uten at du trenger å forholde deg til en sjef eller et styre.

På sikt vil jeg absolutt anbefale deg å for eksempel leie inn en virtuell assistent til å hjelpe deg, fordi når du vokser blir det etter hvert for mange oppgaver for én person.

Men i starten klarer du fint å bygge businessen selv. Du kan lage et onlinekurs, skalere det opp, automatisere en del av oppgavene og bygge businessen sakte og sikkert.

Jeg startet Blogg Bedre i 2016, lanserte blogg- og strategikurset Skrivemaskinen i 2018 og ansatte en virtuell assistent i 2020.

5. Du kan få en god inntekt – over tid

Hvis du gjør en grundig jobb med å lage et onlinekurs og ikke bare kaster noe sammen for å få det lansert, er jeg ikke i tvil om at du kan tjene penger på kurset ditt.

Du vil ikke tjene 500.000 kroner første gangen du lanserer det. Men du bør klare å tjene gode penger hvis du bruker tid og har fokus på kvalitet. Så lenge du tar deg tid til å bygge en solid business og ikke har hastverk, kan du få en god inntekt fra kurs.

Første gangen jeg lanserte Skrivemaskinen tjente jeg 82.370 kroner i løpet av den uken påmeldingen var åpen.

Men det tok jo ikke en uke å tjene de pengene, selv om inntekten kom i løpet av den uken. Det tok meg ett år å lage kurset og bygge grunnlaget.

Det tar tid å sørge for at det er nøyaktig det målgruppen trengte. Å snakke med potensielle studenter, finne ut hva de ønsker, fortelle om kurset og vise at du kan hjelpe dem.

Men bruker du tiden på å gjøre en grundig jobb, kan du tjene bra på onlinekurs.

Men, er onlinekurs på vei ut?

Jeg ser stadig at det er enkelte som påstår eller kommenterer på Facebook at onlinekurs er på vei ut. Det er ikke noe vits i å lage kurs, fordi det er ikke så populært lengre. Man kan ikke selge hundrevis av kurs i en lansering og tjene store penger, slik man kunne før.

Det stemmer. Men ikke fordi onlinekurs er på vei ut.

Det er riktig fordi det har blitt større konkurranse. Det er nå mange, mange flere som lager og selger onlinekurs, og det gjør at det har blitt vanskeligere å selge kurs.

Onlinekurs går ingen steder. Det er veldig populært, og det blir bare et større og større marked.

Men flere kurs på markedet betyr at de som kjøper kurs har mer å velge mellom.

Det gjør at de stiller høyere krav til både kurset og hvem de kjøper av.

Det er derfor det er så viktig å fokusere på kvalitet, og ikke bare kaste sammen et kurs for å få det ut.

Du vil selge mer ved å bruke tid på å snakke med målgruppen og lage et ordentlig bra kurs som er akkurat det de trenger, selv om det tar deg lengre tid å komme i gang med å lansere det og tjene penger.

Det vil gi bedre resultater over tid.

Vanskelig å leve av kun kurs

Selv om du kan tjene gode penger på å lage onlinekurs, kan det være vanskelig å leve av kun det. Det er ikke så mange som klarer det, i alle fall ikke med kun et norsk marked.

Selv om du tjener 82.000 kroner i én lansering, så lanserer du jo ikke kurset hver måned. Du får ikke 82.000 kroner hver måned. Du får det kanskje 3 ganger i året. Og det er sjeldent nok til å leve av.

Det å lage et onlinekurs innebærer også mye prøving og feiling, og det kan ta tid å bygge seg opp til at du tjener 82.000 kroner på én lansering.

Det kan også skje ting som gjør at du har en dårlig lansering, og selger 2 kurs, eller til og med ingen.

Det er sårbart å basere seg på kun én inntektsmåte.

Hvis du skal bygge en onlinebusiness og ønsker å leve av bloggen, vil jeg derfor anbefale deg å tenke på litt forskjellige måter du kan tjene penger på.

Nettbutikk, medlemsportal og affiliateinntekt er alle gode måter du kan tjene penger på. Ved å spre inntekten over flere produkter, kan du sørge for at du kan senke skuldrene litt.

Du slipper å føle at hele livet ditt er avhengig av den ene lanseringen.

Det vil gjøre at du tør å prøve og feile mer og kose deg med businessen din. Fordi det er jo det viktigste av alt, ikke sant?

Vil du lære mer om å tjene penger på bloggen?

Synes du det er interessant og spennende å jobbe med slike strategier? Å lage onlinekurs, å jobbe med målgruppe og finne ut av hvordan du kan hjelpe leserne dine best mulig?

Hvis du ønsker å jobbe mer med det, og lære hvordan du kan tjene penger på bloggen, kan jeg hjelpe deg.

I medlemsportalen Blogg til Business jobber vi med akkurat slike ting.

Der får du de strategiene jeg har brukt for å bygge opp Blogg Bedre til en business jeg nå lever av. Det er ting jeg selv har gjort og fortsatt gjør. Ting jeg vet fungerer.

Vil du lese mer om hvordan jeg kan hjelpe deg til å realisere drømmen din om mer frihet i hverdagen? Drømmen om å bli din egen sjef, og kunne jobbe med det du brenner for?

Les om innholdet og strategiene du får som medlem i Blogg til Business her!

Author: Blogg Bedre

Jeg lærer ambisiøse bloggere som deg hvordan du kan bygge en suksessfull blogg som kan hjelpe deg til å leve det livet du ønsker. På Blogg Bedre får du tips, råd, sjekklister, verktøy, hjelpemidler og masse annet som hjelper deg til å bygge en suksessfull blogg.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.