Lenkene merket med * i dette innlegget er reklame (affiliate). Du kan stole på at jeg aldri vil anbefale noe jeg ikke selv har testet og synes er bra.

Å ha en epostliste og sende nyhetsbrev er viktigere enn å være på sosiale medier.

What? Sier du kanskje. Men ja, jeg mener faktisk det.

Altså, misforstå meg rett, det er både gøy, nyttig og bra å være på sosiale medier. Men som et verktøy for å bygge opp bloggen din til noe større, noe du kanskje kan leve av, MÅ du ha en epostliste. Så enkelt er det, faktisk.

Les mer: Hvorfor du bør ha en epostliste

Hvordan fungerer det?

Helt enkelt forklart, så er en epostliste en liste med eposter du har samlet. Disse epostene får du ved å friste leserne dine til å legge igjen eposten sin på bloggen din.

Så sender du dem en epost jevnlig, for eksempel en gang i uken. Du kan sende mange forskjellige typer eposter, alt fra siste blogginnlegg til eksklusive tilbud.

Det finnes mange måter å få leserne til å legge igjen eposten sin på. Den beste er å friste dem med å gi bort noe de vil ha.

Les mer her: Slik får du leserne til å melde seg på epostlisten din – garantert!

Det finnes også noen ting man bør unngå å gjøre, når man starter en epostliste. For eksempel bør du unngå å kalle det nyhetsbrev når du promoterer listen din.

Les mer her: 6 vanlige feil å gjøre når du starter en epostliste

Hvordan lager du nyhetsbrev?

Når du har bestemt deg for at du skal starte en epostliste, er det første du må gjøre å velge leverandør. Du får ikke laget påmeldingsskjemaer eller tatt imot eposter før du ha registrert deg på en tjeneste og så lagt inn skjema fra denne tjenesten på bloggen.

Det finnes veldig mange forskjellige leverandører du kan bruke til å lage nyhetsbrev. Noen er enkle, andre er mer kompliserte. Noen er rimelige, andre er dyre. Det kan være litt vanskelig å vite hva som passer for deg og hvordan de forskjellige leverandørene er. Derfor har jeg laget en oversikt til deg!

Her er en oversikt over forskjellige leverandører du kan bruke til å lage nyhetsbrev:

MailChimp

MailChimp er kanskje den mest kjente leverandøren, og sannsynligvis også den mest brukte, i alle fall i Norge. Det er en fin leverandør å begynne med hvis du er helt ny når det kommer til nyhetsbrev.

Det er gratis å bruke MailChimp frem til du når 2000 eposter i listene dine. Etter det koster det noe hver måned, og prisen avhenger av hvor mange abonnenter du har.

Du får nå automatisering av eposter i gratisversjonen. Det vil si at du kan legge inn faste eposter som sendes automatisk når noen melder seg på listen din, eller basert på andre hendelser.

Å ha en epostliste er viktigere enn å være på sosiale medier. Her får du en stor oversikt over forskjellige leverandører du kan bruke til å lage nyhetsbrev!

Noen negative ting

Det er også noen ulemper med MailChimp. Det er litt vanskelig å bruke, selve oppsettet av hvordan alt fungerer er ikke så intuitivt. Mange blir litt frustrerte når de må klikke seg rundt.

MailChimp er listebasert, ikke abonnentbasert. Det vil si at alt må gjøres i hver sin liste. Du har ingen stor felles liste som alle som melder seg på havner i. Hvis du skal gi bort noe, for eksempel en PDF, så må du lage en egen liste for hver eneste ting du vil gi bort. Da får du fort mange lister, og ikke en felles liste for alle du vil sende din ukentlige epost til. For å løse det, må du manuelt kopiere alle adresser til en felles liste, som du så sender epost til.

Akkurat dette gjør også at du kan nå 2000 abonnenter ganske fort. Hvis samme personen melder seg på alle listene dine, teller de som en adresse i hver liste. Altså hvis du har 10 forskjellige guider du gir bort, har du 10 lister. Hvis Lise melder seg på alle 10, vil Lise telle som 10 personer.

Pris: Fra $10 i måneden

Gratisversjon: Ja, inntil 2000 abonnenter

CONVERTKIT*

ConvertKit er min favoritt på denne listen, og jeg har brukt dem siden jeg lanserte Blogg Bedre. ConvertKit har mange styrker, kanskje den største er at tjenesten er laget for bloggere. Det er laget av en blogger som heter Nathan Barry, som merket at de tjenestene som var tilgjengelige ikke var optimale for hvordan bloggere og entreprenører bruker epost. Derfor laget han rett og slett sitt eget system!

Se en stor gjennomgang av alle ConvertKits funksjoner her!

ConvertKit er abonnent-fokusert, det vil si at alle som melder seg på er samlet i én felles liste. Det spiller ingen rolle hvilket påmeldingsskjema de bruker, de har bare én profil, hvor alt de gjør lagrer seg. På den måten er det veldig enkelt å holde orden i abonnentene, og du betaler aldri dobbelt for dem.

Å ha en epostliste er viktigere enn å være på sosiale medier. Her får du en stor oversikt over forskjellige leverandører du kan bruke til å lage nyhetsbrev!

Du kan segmentere abonnentene i grupper, for eksempel et segment med alle som melder seg på en i løpet av en viss periode, eller alle som har en spesifikk tag.

Du kan nemlig også tagge alle sammen, og det er den delen av ConvertKit jeg bruker mest og elsker! Når noen melder seg på et skjema eller klikker en lenke, kan du si at de skal få en tag du velger. For eksempel kan du tagge folk med interesse, hvis de klikker på et innlegg om Instagram får de taggen «Instagram». Hvis jeg da for eksempel skal selge et kurs om Instagram, har jeg automatisk en stor gruppe med abonnenter jeg VET er interessert i det temaet!

Å ha en epostliste er viktigere enn å være på sosiale medier. Her får du en stor oversikt over forskjellige leverandører du kan bruke til å lage nyhetsbrev!

Det finnes også mange andre styrker, som at man veldig enkelt kan lage automatiserte e-postsekvenser som sendes ut. Det betyr at e-postene sendes det tidspunktet du setter, for eksempel hver tirsdag. Da går det automatisk, du trenger ikke gå inn hver tirsdag og sende eller forhåndsinnstille det.

Noen negative ting

Det er ingen gratisvariant av ConvertKit , men du får 14 dagers prøvetid når du melder deg på. I tillegg kan du heve kjøpet i løpet av de første 30 dagene og få tilbake pengene om du skulle ombestemme deg.

Siden det er så mange nyttige funksjoner, har det også vært litt komplisert å holde orden på alle automatiseringer og regler man setter opp. Men, det blir mye bedre nå, ettersom ConvertKit har rullet ut et visuelt oppsett, i stedet for bare en liste.

ConvertKit har god leveringsprosent, altså andel e-poster som faktisk kommer frem til abonnentene.

Pris: Fra $29 i måneden

Gratisversjon: 14 dager

Aweber

Aweber er et ganske stort verktøy med mange funksjonaliteter. Det er en stabil tjeneste, som har holdt på helt siden 1998. Det er gjerne ikke denne tjenesten du begynner med hvis du er helt ny, fordi du vil sannsynligvis ikke ha bruk for veldig mange av funksjonene de har. Men om du har en eksisterende liste som du bruker aktivt og er ute etter noe som er mer avansert, kan Aweber passe.

De har maler på eposter med dra og slipp-funksjon, du kan tilpasse med HTML, du kan sette opp automatiske eposter basert på hendelser og du kan tagge abonnentene.

Å ha en epostliste er viktigere enn å være på sosiale medier. Her får du en stor oversikt over forskjellige leverandører du kan bruke til å lage nyhetsbrev!

Noen negative ting

Det er generelt få klager på Aweber, folk er stort sett fornøyd. Men kan være litt komplisert å bruke, brukergrensesnittet er ikke nødvendigvis så enkelt som det burde være. Hvis man ikke liker eller er god på litt tekniske funksjoner, kan det bli frustrerende.

Pris: Fra $19 i måneden

Gratisversjon: 30 dagers gratis prøveperiode

MadMimi

MadMimi eies av GoDaddy. Det er en ganske liten og enkel tjeneste med en litt annerledes stil og branding. Denne tjenesten spiller på å være annerledes og morsom. Er du ute etter noe som er ganske enkelt og ikke krever noen avanserte funksjoner, kan MadMimi være OK.

Å ha en epostliste er viktigere enn å være på sosiale medier. Her får du en stor oversikt over forskjellige leverandører du kan bruke til å lage nyhetsbrev!

Noen negative ting

Det er ganske få funksjoner, så ønsker du ting som segmentering, automatisering og tagging, er ikke dette tjenesten for deg. Dette er en helt grunnleggende tjeneste uten noe ekstra.

Pris: Fra $10 i måneden

Gratisversjon: Ja, inntil 100 abonnenter

Infusionsoft

Dette er verktøyet for eliten. Har du veldig store lister som du tjener gode penger på, kan du vurdere Infusionsoft. Her får du alt du trenger, samlet i én leverandør. Du får et eget kundesystem, ikke bare en liste med abonnenter. Du får automatisering på både eposter og salg, du kan koble til nettbutikk med handlevogn som kan ta imot betalinger rett i systemet.

Store bloggere som Melyssa Griffin og Amy Porterfield bruker Infusionsoft, men de har da et supportteam som hjelper dem med det. Du får din egen kundekontakt hos Infusionsoft.

Å ha en epostliste er viktigere enn å være på sosiale medier. Her får du en stor oversikt over forskjellige leverandører du kan bruke til å lage nyhetsbrev!

Noen negative ting

Det er et veldig avansert verktøy med veldig mange muligheter som kan gjøre hvem som helst overveldet. Det kalles spøkefullt for Confusionsoft 🙊 Det er mye mer enn bare en eposttjeneste, og sannsynligvis ikke noe du har behov for. Enkelte mener også at Infusionsoft har lav leveringsprosent, altså andelen eposter som faktisk havner i folks innboks.

Pris: Fra $99 i måneden + $999 i engangsbeløp for opplæring

Gratisversjon: Nei

MailerLite

MailerLite er helt klart den store favoritten blant veldig mange amerikanske bloggere. Da jeg foretok en enkel undersøkelse om epostleverandører i en gruppe, svarte 13 personer på spørsmålet mitt. Av dem svarte 6 personer at de elsket MailerLite. Altså nesten halvparten. De andre 7 var fordelt over Seva, Aweber, ActiveCampaign og MailChimp.

Årsaken til at den er så populær, er at den er lett og brukervennlig, og har mange muligheter. Det er enkelt å bruke, og likner litt på Seva. Den har dra og slipp-redigering, automatisering og segmentering, landingssider, klikk-kart (viser hvor i mailen folk har klikket) og statistikk.

Den er også svært rimelig sammenliknet med de andre leverandørene, og du får mye for pengene på MailerLite.

Å ha en epostliste er viktigere enn å være på sosiale medier. Her får du en stor oversikt over forskjellige leverandører du kan bruke til å lage nyhetsbrev!

Noen negative ting

Statistikken du får er ikke veldig avansert på gratisversjonen, men det er ganske vanlig. Det er heller ikke mulig å koble til integrasjoner, altså andre programmer som kursplattformer osv.

Pris: Fra $10 i måneden

Gratisversjon: Ja, inntil 1000 abonnenter

Drip

Drip er en ganske vanlig leverandør i USA, men det er nok ikke mange i Norge som har hørt om det. Det er en godt likt tjeneste, men den er litt dyrere enn mange av de andre, uten at den har så veldig mye mer funksjoner. På gratisversjonen får du tilgang til automatisering, integrasjon fra andre programmer (for eksempel kurs eller nettbutikk).

Du kan tagge brukere, og la ting skje automatisk basert på hvilke tagger de får.

Å ha en epostliste er viktigere enn å være på sosiale medier. Her får du en stor oversikt over forskjellige leverandører du kan bruke til å lage nyhetsbrev!

Noen negative ting

En av de som svarte på min enkle undersøkelse på Facebook, sa at hun hadde sluttet med Drip fordi hun opplevde problemer med at epostene hennes veldig ofte var inntil 45 minutter forsinket i sendingen. Oppsettet rundt automatiseringer er litt forvirrende å bruke, den er ikke like brukervennlig som Seva. Drip skal ha god leveringsprosent, altså andel eposter som faktisk kommer frem til abonnentene.

Pris: Fra $49 i måneden

Gratisversjon: Ja, inntil 100 abonnenter

Active Campaign

Active Campaign er en annen favoritt blant amerikanske bloggere. Den har et godt visuelt oppsett, som gjør at det er enkelt å bruke. Og akkurat som i Seva, teller abonnentene bare én gang, uansett hvor mange skjemaer de melder seg på. Du får automatisering for eposter, dra og slipp-design, statistikk, segmentering og integrering med eksterne programmer (for eksempel kurs).

Den er ganske rimelig, og du får dermed ganske mye verdi for pengene.

Å ha en epostliste er viktigere enn å være på sosiale medier. Her får du en stor oversikt over forskjellige leverandører du kan bruke til å lage nyhetsbrev!

Noen negative ting:

Du har ikke mulighet til å sette opp sending av epost via ditt eget domene (custom domain sending) eller fjerne Active Campaigns branding på den rimeligste planen. Noen mener at verktøyet du lager epostene har noen mangler og er gammeldags. Dashboardet er også litt rotete.

Pris: Fra $17 i måneden

Gratisversjon: 14 dagers gratis prøveperiode

Get Response

Det er nok ikke den mest brukte tjenesten, men Get Response er en OK leverandør. Det er en av de første som kom på markedet. Den var opprinnelig bare i Europa, men er nå over hele verden. Her får du dra og slipp-redigerer, du kan segnmentere, gjøre A/B-tester, og du får automatisering. Du får landingssider, og du kan integrere med andre programmer, for eksempel Outlook eller kurs. Den er ganske enkel å bruke og du får noen avanserte muligheter.

Hvis du aldri har vært borti epostlister og nyhetsbrev før, kan den nok virke litt vanskelig å bruke.

Å ha en epostliste er viktigere enn å være på sosiale medier. Her får du en stor oversikt over forskjellige leverandører du kan bruke til å lage nyhetsbrev!

Noen negative ting:

Den støtter ikke emojis, og du får ikke pengene tilbake hvis du sier opp før perioden er over. Den er litt komlisert å bruke.

Pris: Fra $15 i måneden

Gratisversjon: 30 dager gratis prøveperiode

Campaign Monitor

Campaign Monitor er ganske enkel å bruke, og har avanserte tjenester som automatisering og segmentering. Automatiseringen er ganske avansert med mange muligheter. Campaign Monitor har split-testing, men bare på et veldig enkelt nivå. Du får mange fine maler til epostene å velge mellom.

Den har en egen app du kan bruke til iPad for å samle inn eposter offline på events.

Å ha en epostliste er viktigere enn å være på sosiale medier. Her får du en stor oversikt over forskjellige leverandører du kan bruke til å lage nyhetsbrev!

 

Noen negative ting:

Du får ikke landingssider, og de tillater ikke integrasjon med eksterne tjenester som Gmail eller kurs. Du får ikke bibliotek til å lagre bilder, du kan ikke importere adresser fra Gmail eller andre adressebøker. Du har ingen live statistikk.

Pris: $9 i måneden

Gratisversjon: Nei

Har du en epostliste? Hvilken leverandør bruker du, i så fall? Eller fant du en her som du vil prøve?

Author: Blogg Bedre

Jeg lærer ambisiøse bloggere som deg hvordan du kan bygge en suksessfull blogg som kan hjelpe deg til å leve det livet du ønsker. På Blogg Bedre får du tips, råd, sjekklister, verktøy, hjelpemidler og masse annet som hjelper deg til å bygge en suksessfull blogg.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

2 thoughts on “10 forskjellige leverandører du kan bruke til å lage nyhetsbrev

  1. Hei.
    Det finnes også flere Norske leverandører av nyhetsbrev. Jeg jobber i et av de største som heter Make AS. Vi tilbyr gratis norsk support på e-post chat og telefon.

    Posted on 8. april 2018 at 15:29
    1. Ja, det finnes flere norske. Min erfaring er at de er veldig dyre, og ikke så brukervennlige. De er mer for store firmaer, ikke bloggere og små businesseiere. Men jeg har ikke sjekket eller testet deres firma da, så jeg skal ikke påstå at det gjelder dere også 😊

      Posted on 8. april 2018 at 18:38