Det er så rart hvordan ting plutselig kan bli helt annerledes enn det man hadde tenkt. Da jeg satt i 2018 og planla hvordan 2019 skulle være, var det å lage en medlemsportal definitivt ikke på listen eller planen min. Jeg hadde ikke tenkt tanken, og jeg visste ikke at det gikk an å ha en medlemsportal!

Spol fram 6 måneder, og nå sitter jeg her og ikke bare lager, men lanserer min nye medlemsportal!

Les mer: Slik var 2018 for Blogg Bedre — og mine planer og mål for 2019!

Men sånn er det av og til i business. Jeg er stor fan av å lage en plan og følge den og å ikke hoppe på hver eneste nye strategi eller idé man får. Det er viktig å gjennomføre det man har tenkt og å jobbe strategisk.

Men av og til dukker det opp noe man bare VET er riktig og som man bør gjøre. Noen ganger bare faller brikkene på plass, og det føles så riktig.

Det skal man lytte til.

Jeg får være der mer for deg

Da jeg oppdaget Tribe, Stu McLarens kurs om å lage medlemsportal i mai, gikk jeg fra å aldri ha tenkt tanken om en medlemsportal til å ville kjøpe et kurs om medlemsportal til 18.000 kroner mer eller mindre over natten. Det har jeg aldri opplevd før!

18.000 kroner er mye penger. Veldig mye penger. Men det var faktisk ikke en vanskelig avgjørelse. Det føles bare helt riktig og naturlig.

Noe av det handler selvfølgelig om at Stu McLaren er en veldig god markedsfører som solgte kurset bra. Men det var egentlig den åpenbaringen om hvordan jeg kan hjelpe deg på et helt annet nivå i en medlemsportal som gjorde at jeg bare MÅTTE kjøpe kurset og lage en slik portal.

Jeg oppdaget en helt fantastisk mulighet til hvordan jeg kan være til stede og guide deg måned for måned, og kanskje også år for år! Jeg får følge deg på reisen mot å leve av bloggen på en helt annen måte. DET gleder jeg meg enormt til!

Men hva er egentlig denne medlemsportalen jeg nå lager, spør du kanskje? Hvordan fungerer den, og hva er det egentlig? Selv om jeg tror vi kommer til å se mye av det i årene framover, er det nok foreløpig et ganske nytt konsept for mange, så jeg forstår at du spør.

Jeg skal forklare alt du trenger å vite i dette innlegget! Og jeg kan jo begynne med navnet på medlemsportalen min

Si hei til Blogg til Business!

Jeg elsker navnet. Jeg har hatt det på notatblokken i flere år, helt siden jeg startet Blogg Bedre. Planen var opprinnelig å lage et kurs med det navnet, hvor jeg skulle lære deg hvordan du kunne gjøre bloggen til en business. Men det passer så utrolig mye bedre til en medlemsportal. Det er bare helt perfekt, synes jeg.

Som navnet sier, så skal medlemsportalen fokusere på å hjelpe deg til å skape det livet du ønsker å leve, ved å gjøre bloggen til en business.

Når åpner påmeldingen?

Dørene til medlemsportalen åpner klokken 07.00 torsdag 22. august, og er åpen i kun FIRE dager. Påmeldingen stenger kl 07.00 mandag 25. august.

Etter det går det ikke lenger an å bli med, og påmeldingen åpner ikke igjen før om flere måneder.

Du kan sette deg på ventelisten her, hvis du ønsker å få e-post med påminnelse når påmeldingen åpner.

Hva er en medlemsportal?

Medlemsportalen er en egen nettside som du trenger brukernavn og passord for å logge inn på.

Når du kommer inn på nettsiden får du tilgang til mange forskjellige ting, som videoer, PDF-er, guider, sjekklister, intervjuer og andre ressurser. Alt er inkludert når du er medlem.

Medlemskapet er en abonnementtjeneste, hvor du enten kan betale på månedsbasis eller årsbasis.

Hvordan fungerer medlemsportalen?

Portalen oppdateres hver måned, hele året. Da legger jeg ut nytt innhold som du får tilgang til. Hver måned har et tema, og alt innholdet som legges inn den måneden dreier seg om det temaet.

Hvem passer medlemsportalen for?

Medlemsportalen er laget for bloggere som vil leve av bloggen sin. De som vil tjene penger på den og aller helst tjene nok til å ha den som fulltidsjobb.

Du vil nok finne noe av innholdet interessant og lærerikt selv om du ikke har en blogg, men det meste av innholdet er tilpasset bloggere.

Hva slags innhold er det i portalen?

Portalen er delt opp i 6 nivåer, basert på den reisen jeg mener du bør igjennom for å kunne leve av bloggen. Du kan selv lese igjennom nivåene her og tenke på hvilken av dem du føler passer til deg og som du hører hjemme i.

Noen vil for eksempel befinne seg på nivå 1, mens andre vil være på nivå 4. Det er ingen fasit, og det betyr ikke noe hvilket nivå du befinner deg på.

Formålet med nivåene er at du skal kunne identifisere hvor du er kommet på DIN reise, slik at du kan se hvilke ting du bør fokusere på der du er NÅ.

Inne i portalen finner du nemlig det samme oppsettet, med egne mapper med innhold tilpasset de forskjellige nivåene. Det vil være forskjellige tips og strategier du bør fokusere på i nivå 2 og nivå 6 for eksempel. Derfor er innholdet delt opp i disse nivåene inne i portalen, slik at du vet hvor du finner innhold tilpasset der du er nå.

Innholdet jeg deler hver måned vil altså fordele seg på disse nivåene. En måned vil innholdet være relatert til nivå 2 hvor du bygger basen din, en annen måned nivå 4 hvor du skaper struktur rundt jobbingen din.

På den måten kan du fokusere på innholdet som er laget for det nivået du befinner deg på akkurat nå. Det forenkler arbeidet for deg, fordi du slipper å lure på hva det er du bør bruke tiden din på og hva som ikke er like viktig riktig ennå.

Men du har tilgang til alt innholdet i portalen uansett hvilket nivå du befinner deg på, så du kan selv gå inn på innholdet i andre nivåer hvis du ønsker det.

Oppsettet er laget på denne måten med nivåer for å forenkle det for deg og guide deg, men alt innholdet er tilgjengelig for alle, uansett nivå.

hva slags innhold blir det?

Hver måned laster jeg opp fire nye ting i medlemsportalen, en ny ting hver uke. Du vil få:

1. Minileksjoner

Her får du videoer på maks 15 minutter, hvor jeg enten selv er på kamera og snakker om et tema eller jeg filmer skjermen min og lærer bort noe. Videoen vil også inneholde en liten utfordring til deg, som du får en uke på å gjøre.

Videoene er maks 15 minutter fordi de skal være konkrete og enkle, så du skal rekke å se dem og gjøre det du skal uten å bli overveldet.

2. Ressurser

Uken etter at du har fått videoen, får du en ressurs som er relatert til månedens tema. Det kan være alt fra en sjekkliste, guide, arbeidsbok, mal eller eksempel, til et Excelark, en quiz eller noe annet. Formålet er at det skal hjelpe deg videre og til å implementere og jobbe med månedens tema.

3. Intervju

Det finnes mange flinke norske bloggere, og vi kan både lære av hverandre og la oss inspirere av hverandre. Det ønsker jeg å fremheve, derfor får du hver måned et intervju med en norsk blogger. Personen og temaet vil være relatert til månedens tema, og intervjuet vil fokusere på hvordan den personen har gjort det, deres erfaringer og tips.

4. Livesending med Q&A

Fordi jeg ønsker å være med deg på denne reisen og hjelpe deg underveis, får medlemmene bli med i en lukket Facebookgruppe. Der vil jeg ha månedlig livesending hvor du kan stille spørsmål og be om mine tilbakemeldinger på alt du måtte ønske.

I tillegg vil det bli bonuser, overraskelser og andre superhemmelige ting som dukker opp når du minst aner det 🤫

Det blir et community

I tillegg til at du får tilgang til medlemsportalen med det faglige innholdet, er det som nevnt også en lukket Facebookgruppe kun for medlemmene. Jeg vet at community og det å kunne dele erfaringer og høre andres meninger er viktig for deg, så derfor blir dette et stort element i medlemsportalen min.

Jeg kommer til å være aktivt til stede og svare på spørsmål, og det vil bli mange muligheter for å diskutere, stille spørsmål, be om tilbakemeldinger og ha det moro og bli kjent med andre bloggere som har samme drøm og mål som deg.

Hva koster det?

Nå i den første lanseringen kommer prisen til å være ekstra lav, og den vil aldri være så lav igjen. Allerede neste gang medlemsportalen åpner for påmelding vil prisen være høyere.

De som blir medlem i den første lanseringen nå i august får status som «grunnleggere» av medlemsportalen, og for dem vil prisen være 249 kroner per måned eller 2490 for et år. Velger du å bli med på årsbasis får du altså to måneder gratis, og betaler bare for 10 måneder.

Blir du medlem nå når den første lanseringen åpner 22. august blir prisen låst til det nivået, og så lenge du forblir medlem vil prisen aldri stige.

Årsaken til at grunnleggerne får en så lav pris er at medlemsportalen og innholdet ikke er ferdig og klart.

portalen er ikke ferdig

Det er viktig å være tydelig på det, at portalen ikke er ferdig. Det er minimalt med innhold som ligger og venter for dem som blir med som grunnleggere. Den vil fylles med nytt innhold og til slutt bugne av masse god informasjon, men i starten vil det ikke være en stor mengde materiale som venter.

Det er fordi jeg trenger din hjelp og dine meninger.

Formålet som grunnlegger er at du er med og bidrar til å utvikle medlemsportalen.

Jeg skal bruke tiden fremover på å lage innholdet, og tilpasse det basert på dine tilbakemeldinger. Dine meninger og innspill vil være viktige, og bidrar til at jeg kan gjøre medlemsportalen så god og nyttig som mulig for deg.

Det betyr også at det ikke nødvendigvis kommer nytt innhold til tiden hver måned og uke nå i starten. Det tar tid å lage innholdet, og det tar også tid å samle deres tilbakemeldinger og gjøre endringer.

Men i bytte mot denne hjelpen, får du altså denne lave prisen til 249/2490, som jeg aldri kommer til å tilby igjen. Win for oss begge, spør du meg!

Er det bindingstid?

Nei. Du kan melde deg ut når du vil, om du skulle ønske det.

Hva er forskjellen på medlemsportalen og Skrivemaskinen?

Innholdet i kurset Skrivemaskinen og i medlemsportalen Blogg til Business blir helt forskjellig. Mens kurset Skrivemaskinen fokuserer på strategier for å skape engasjement, skrive gode tekster og bygge opp blogginnlegg, får du helt andre strategier og tips i medlemsportalen.

Den vil fokusere på å bygge opp en fanbase av folk som vil kjøpe av deg, å hjelpe deg til å definere og kartlegge hvordan du kan tjene penger på bloggen, strategier for lansering, og hvordan du kan fortsette å bygge opp og skalere businessen din når du har lansert.

Kurset og medlemsportalen passer sammen og utfyller hverandre, gode tekster som engasjerer er også viktig for å tiltrekke seg kunder. Du kan derfor gjerne både ta kurset og være medlem i portalen, du vil ikke få det samme innholdet begge steder. Siden det ikke er det samme innholdet har rekkefølgen heller ingenting å si. Du kan ta kurset uavhengig av medlemsportalen, både før du blir med og etter at du har meldt deg inn.

INGENTING KOMMER AV SEG SELV

Helt til slutt må jeg påpeke at det å bli medlem i Blogg til Business vil ikke automatisk gi deg mulighet til å leve av bloggen. Jeg gir ingen garantier for hvor mye du vil tjene, og om du kan leve av bloggen.

Jeg lover å lære deg alt jeg gjør som bidrar til at jeg kan leve av Blogg Bedre, men du må også selv gjøre jobben.

Jeg skal hjelpe deg og støtte deg så godt jeg kan, men din suksess avhenger av din egen innsats.  Dine resultater er avhengig av din nisje, ditt produkt og din arbeidsinnsats. Det kan variere stort fra person til person og marked til marked.

Høres det ut som noe for deg? Da kan du klikke deg inn her og lese mer og sette deg på ventelisten! Påmeldingen åpner 22. august.

Author: Blogg Bedre

Jeg lærer ambisiøse bloggere som deg hvordan du kan bygge en suksessfull blogg som kan hjelpe deg til å leve det livet du ønsker. På Blogg Bedre får du tips, råd, sjekklister, verktøy, hjelpemidler og masse annet som hjelper deg til å bygge en suksessfull blogg.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.