Det er så rart hvordan ting plutselig kan bli helt annerledes enn det man hadde tenkt. Da jeg satt i 2018 og planla hvordan 2019 skulle være, var det å lage en medlemsportal definitivt ikke på listen eller planen min. Jeg hadde ikke tenkt tanken, og jeg visste ikke at det gikk an å ha en medlemsportal!

Spol fram noen få måneder, og nå sitter jeg her med en aktiv medlemsportal!

Les mer: Slik var 2018 for Blogg Bedre — og mine planer og mål for 2019!

Men sånn er det av og til i business. Jeg er stor fan av å lage en plan og følge den og å ikke hoppe på hver eneste nye strategi eller idé man får. Det er viktig å gjennomføre det man har tenkt og å jobbe strategisk.

Men av og til dukker det opp noe man bare VET er riktig og som man bør gjøre. Noen ganger bare faller brikkene på plass, og det føles så riktig.

Det skal man lytte til.

Jeg får være der mer for deg

Da jeg oppdaget Tribe, Stu McLarens kurs om å lage medlemsportal i mai, gikk jeg fra å aldri ha tenkt tanken om en medlemsportal til å ville kjøpe et kurs om medlemsportal til 18.000 kroner mer eller mindre over natten. Det har jeg aldri opplevd før!

18.000 kroner er mye penger. Veldig mye penger. Men det var faktisk ikke en vanskelig avgjørelse. Det føles bare helt riktig og naturlig.

Noe av det handler selvfølgelig om at Stu McLaren er en veldig god markedsfører som solgte kurset bra. Men det var egentlig den åpenbaringen om hvordan jeg kan hjelpe deg på et helt annet nivå i en medlemsportal som gjorde at jeg bare MÅTTE kjøpe kurset og lage en slik portal.

Jeg oppdaget en helt fantastisk mulighet til hvordan jeg kan være til stede og guide deg måned for måned, og kanskje også år for år! Jeg får følge deg på reisen mot å leve av bloggen på en helt annen måte. DET gleder jeg meg enormt til!

Men hva er egentlig denne medlemsportalen, spør du kanskje? Hvordan fungerer den, og hva er det egentlig? Selv om jeg tror vi kommer til å se mye av det i årene framover, er det nok foreløpig et ganske nytt konsept for mange, så jeg forstår at du spør.

Jeg skal forklare alt du trenger å vite i dette innlegget! Og jeg kan jo begynne med navnet på medlemsportalen min

Si hei til Blogg til Business!

Jeg elsker navnet. Jeg har hatt det på notatblokken i flere år, helt siden jeg startet Blogg Bedre. Planen var opprinnelig å lage et kurs med det navnet, hvor jeg skulle lære deg hvordan du kunne gjøre bloggen til en business. Men det passer så utrolig mye bedre til en medlemsportal. Det er bare helt perfekt, synes jeg.

Som navnet sier, så skal medlemsportalen fokusere på å hjelpe deg til å skape det livet du ønsker å leve, ved å gjøre bloggen til en business.

Når åpner påmeldingen?

Fordi jeg ønsker å bruke mesteparten av tiden min på å lage fantastisk innhold som er akkurat det du trenger, er påmeldingen til Blogg til Business er begrenset. Jeg vil ikke bruke halve året på å lansere, jeg vil bruke energien og tiden min på medlemmene. På å gi deg det best mulige innholdet.

Derfor åpner dørene kun to ganger i året, og kun i én uke om gangen. 

Neste gang påmeldingen åpner er 16. mars 2020.

Dørene stenger mandag 23. mars klokken 10.00 Etter det går det ikke lenger an å bli med, og påmeldingen åpner ikke igjen før om flere måneder.

Du kan sette deg på ventelisten her, hvis du ønsker å få e-post med påminnelse når påmeldingen åpner.

Hva er en medlemsportal?

Rent teknisk sett er medlemsportalen en egen nettside, hvor du trenger et brukernavn og passord for å logge inn og få tilgang til innholdet. Det er ikke på bloggen min, og det er ikke på Facebook. Det er en egen portal.

Når du kommer inn i portalen får du tilgang til mange forskjellige ting, som videoer, PDF-er, guider, sjekklister, intervjuer og andre ressurser. Alt er inkludert når du er medlem.

Hvordan fungerer medlemsportalen?

Medlemskapet i Blogg til Business er en abonnementtjeneste, hvor du kan velge om du vil betale på månedsbasis eller årsbasis.

Jeg oppdaterer medlemsportalen med nytt innhold hver eneste måned, hele året.  Innholdet er lagt opp slik at hver måned har et tema, og alt innholdet som legges inn den måneden dreier seg om det temaet.

For eksempel kan en måned handle om hvordan du lager onlinekurs, mens en annen måned kan handle om hvordan du får mer trafikk fra gamle blogginnlegg. Eller en måned kan ha fokus på hvordan du planlegger innhold for bloggen fremover, eller hvordan du finner ut hvilken inntektsmåte som passer best for deg.

Alt innholdet du får den måneden dreier seg om det samme temaet.

Hvem passer medlemsportalen for?

Medlemsportalen er laget for ambisiøse bloggere som vil noe mer. Du som ikke er fornøyd med dagens situasjon, enten det er fordi du ikke liker jobben din, fordi du vil ha mer frihet i hverdagen, eller fordi du vil jobbe med det du brenner for.

Den er laget for deg som vil tjene penger på bloggen, og kanskje også til og med skalere den opp til noe du kan leve av og ha som fulltidsjobb en gang i fremtiden.

Den passer for deg som ikke er ute etter raske løsninger. Jeg vil ikke vise deg hvordan du kan leve av bloggen på tre måneder. Blogg til Business er riktig for deg som vet at det tar tid. Som er opptatt av å bygge stein på stein, så du får det beste grunnlaget. Som vet at kvalitet tar tid. Å bygge relasjoner tar tid. Å skape tillit tar tid.

Må du ha en blogg? Jeg vil anbefale det. Du vil nok finne noe av innholdet interessant og lærerikt selv om du ikke har en blogg, men det meste av innholdet er tilpasset bloggere.

Hva er formålet med portalen?

Portalen er delt opp i 6 nivåer, basert på den reisen jeg mener du bør igjennom for å kunne leve av bloggen. Du kan selv lese igjennom nivåene her og tenke på hvilken av dem du føler passer til deg og som du hører hjemme i.

Noen vil befinne seg på nivå 1, mens andre vil være på nivå 4. Det er ingen fasit. Det betyr ikke noe hvilket nivå du befinner deg på.

Formålet med nivåene er at du skal kunne identifisere hvor du er kommet på DIN reise, slik at du kan se hvilke ting du bør fokusere på der du er NÅ.

Dette vil hjelpe til å redusere følelsen av «åherregudsåmangetingågjørehvorskaljegbegynne».

Inne i portalen finner du det samme oppsettet, med egne mapper med innhold tilpasset de forskjellige nivåene. Det vil være forskjellige tips og strategier du bør fokusere på i nivå 2 og nivå 6.

Derfor er innholdet delt opp i disse nivåene inne i portalen, slik at du vet hvor du finner innhold tilpasset der du er nå.

Innholdet jeg deler hver måned fordeler seg på disse nivåene. En måned er innholdet relatert til nivå 2, en annen måned nivå 4.

På den måten kan du fokusere på innholdet som er laget for det nivået du befinner deg på akkurat nå. Det forenkler arbeidet for deg, fordi du slipper å lure på hva det er du bør bruke tiden din på og hva som ikke er like viktig riktig ennå.

Du har tilgang til alt innholdet i portalen uansett hvilket nivå du befinner deg på, så du kan selv gå inn på innholdet i andre nivåer hvis du ønsker det.

Oppsettet er laget på denne måten med nivåer for å forenkle det for deg og guide deg. Men alt innholdet er tilgjengelig for alle, uansett nivå.

hva slags innhold er det?

Du får nytt innhold hver uke. Jeg laster opp nye ting i medlemsportalen på mandager, og hver tredje onsdag i måneden er det livesending.

Her er oversikten:

1. Minileksjoner

Hver første mandag i måneden får du en minileksjon. Dette er videoer på maks 15 minutter, aldri mer. Her er enten jeg selv er på kamera og snakker om et tema eller jeg filmer skjermen min og lærer bort noe. Videoen vil også inneholde en liten utfordring til deg, som du får en uke på å gjøre.

Videoene er maks 15 minutter fordi de skal være konkrete og enkle, så du skal rekke å se dem og gjøre det du skal uten å bli overveldet.

2. Ressurser

Hver andre mandag i måneden, uken etter at du har fått minitreningen, får du en ressurs som er relatert til månedens tema. Det kan være alt fra en sjekkliste, guide, arbeidsbok, mal eller eksempel, til et Excelark, en quiz eller noe annet. Formålet er at det skal hjelpe deg videre og til å implementere og jobbe med månedens tema.

3. Intervjuer

Det finnes mange flinke norske bloggere, og vi kan både lære av hverandre og la oss inspirere av hverandre. Det ønsker jeg å fremheve, derfor får du hver måned et intervju med en norsk blogger. Personen og temaet vil være relatert til månedens tema, og intervjuet vil fokusere på hvordan den personen har gjort det, deres erfaringer og tips.

For eksempel har jeg intervjuet Norges største matblogger, Trine Sandberg fra trinesmatblogg.no. Men hun snakker ikke om mat. Hun forteller om hvordan hun jobber strategisk og planlegger alt hun gjør. Hun kommer med sine tips og triks til hvordan hun sjonglerer alle oppgavene og tingene hun gjør for å drive bloggen og businessen.

4. Livesending med Q&A

Fordi jeg ønsker å være med deg på denne reisen og hjelpe deg underveis, får medlemmene bli med i en lukket Facebookgruppe. Der vil jeg ha månedlig livesending hvor du kan stille spørsmål og be om mine tilbakemeldinger på alt du måtte ønske.

I tillegg vil det bli bonuser, overraskelser og andre superhemmelige ting som dukker opp når du minst aner det 🤫

Det er et community

I tillegg til at du får tilgang til medlemsportalen med det faglige innholdet, er det som nevnt også en lukket Facebookgruppe kun for medlemmene. Jeg vet at community og det å kunne dele erfaringer og høre andres meninger er viktig for deg, så derfor blir dette et stort element i medlemsportalen min.

Jeg er aktivt til stede og svarer på spørsmål, og det vil bli mange muligheter for å diskutere, stille spørsmål, be om tilbakemeldinger og ha det moro og bli kjent med andre bloggere som har samme drøm og mål som deg.

Hva koster det?

Nå i starten mens jeg bygger opp portalen er prisen lavere enn den kommer til å være fremover. Det vil si at den prisen du får tilbud om nå, vil du aldri se igjen etter denne lanseringen.

Jeg tilfører ny læring og verdi til medlemsportalen og Facebookgruppen hver eneste måned, hele året. Derfor stiger prisen neste gang medlemsportalen åpner for påmelding .

Blir du medlem nå blir prisen låst til det nivået. Så lenge du forblir medlem vil prisen aldri stige for deg.

Er det bindingstid?

Nei. Du kan melde deg ut når du vil, om du skulle ønske det.

Hva er forskjellen på medlemsportalen og Skrivemaskinen?

Innholdet i kurset Skrivemaskinen og i medlemsportalen Blogg til Business er helt forskjellig.

For det første er Skrivemaskinen et kurs, mens Blogg til Business er en medlemsportal. Det er en stor og viktig forskjell.

Kurset Skrivemaskinen fokuserer på å skrive gode tekster og lage godt innhold som hjelper deg til å bygge tillit med leserne dine. Det lærer deg hvordan du jobber strategisk for å skape innhold målgruppen din trenger og vil ha, og hvordan du skriver intelligente tekster som blir lagt merke til og skiller seg ut i mengden.

Medlemsportalen handler også veldig mye om strategisk jobbing, men med et annet fokus og en annen vinkel.

Blogg til Business fokuserer på å legge et solid og godt grunnlag for å bygge opp en business basert på bloggen din. Alt vi gjør i medlemsportalen er vinklet på hvordan du kan tjene penger på bloggen i en eller annen form.

Det handler ikke om hvordan du bygger opp bloggen din. Du bør ha en blogg fra før, jeg viser deg ikke hvordan du setter opp bloggen og kommer i gang med blogging.

Ikke for nybegynnere

Blogg til Business inneholder mer avanserte strategier for hvordan du tar bloggen din videre til det neste nivået.

Vi jobber for eksempel med ting som hvem som faktisk er målgruppen for det du skal drive selge. Ikke for bloggen som helhet, men spesifikt for akkurat det du vil selge og tjene penger på. Jeg hjelper deg også med å definere og kartlegge hvordan du kan tjene penger på bloggen, hvilken strategi eller måte som passer best for akkurat deg.

Du får strategier for lansering. Vi snakker om onlinekurs og medlemsportaler. Vi snakker om hvordan du får mer trafikk så flere oppdager deg. Vi snakker om e-postlister og challenges.

Vi tar for oss alt som ligger mellom å definere hvordan du vil tjene penger på bloggen, til hvordan du kan fortsette å bygge opp og skalere businessen din når du har lansert.

Kurset og medlemsportalen passer sammen og utfyller hverandre, gode og strategiske tekster og innhold som engasjerer og treffer målgruppen er også viktig for å tiltrekke seg kunder. Du kan derfor gjerne både ta kurset og være medlem i portalen, du vil ikke få det samme innholdet begge steder. Siden det ikke er det samme innholdet har rekkefølgen heller ingenting å si. Du kan ta kurset uavhengig av medlemsportalen, både før du blir med og etter at du har meldt deg inn.

INGENTING KOMMER AV SEG SELV

Helt til slutt må jeg påpeke at det å bli medlem i Blogg til Business ikke automatisk vil gi deg mulighet til å leve av bloggen. Jeg gir ingen garantier for hvor mye du vil tjene, og om du kan leve av bloggen.

Jeg lover å lære deg alt jeg gjør som bidrar til at jeg kan leve av Blogg Bedre, men du må også selv gjøre jobben.

Jeg skal hjelpe deg og støtte deg så godt jeg kan, men din suksess avhenger av din egen innsats.  Dine resultater er avhengig av din nisje, ditt produkt og din arbeidsinnsats. Det kan variere stort fra person til person og marked til marked.

Høres det ut som noe for deg? Da kan du klikke deg inn her og lese mer! 

Author: Blogg Bedre

Jeg lærer ambisiøse bloggere som deg hvordan du kan bygge en suksessfull blogg som kan hjelpe deg til å leve det livet du ønsker. På Blogg Bedre får du tips, råd, sjekklister, verktøy, hjelpemidler og masse annet som hjelper deg til å bygge en suksessfull blogg.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.