Å finne navn til bloggen er kanskje noe av det aller vanskeligste i hele prosessen med å blogge. Føler du at du nesten blir litt handlingslammet, og bare ville gi opp? Det forstår jeg! Å finne et godt navn er så viktig, og så vanskelig. Det er så stor avgjørelse at du nesten ikke vet hvor du skal begynne en gang. Ikke sant?

Uansett om du sitter jobber med å lage en ny blogg akkurat nå, eller jobber med en rebranding av din eksisterende blogg, så trenger du et godt navn. Et navn som klinger bra. Som føles bra. Men hjernen føles tom. Nothing. Nada!

Jeg vet nøyaktig hvordan det er. Jeg jobbet i flere dager med å finne navn til min blogg!

Dette innlegget er det andre i en serie om branding. Her finner du alle innleggene:

 1. Hva er branding – og hvordan gjør du bloggen din til en sterk merkevare?
 2. Hva skal bloggen hete? Slik finner du det perfekte navnet
 3. Alt du trenger å vite om hvordan du lager en fantastisk logo til bloggen din
 4. Slik velger du de riktige fargene til bloggen din! Stor guide med alt du trenger å vite
 5. Slik velger du de riktige fontene til bloggen din! Stor guide med mange eksempler
 6. Designet på bloggen din er viktig! Her er 25 designtips som vil gjøre bloggen din bedre
 7. Den ultimate guiden til branding på sosiale medier
 8. Hva gjør du når du ikke liker bloggen din lenger? 6 tegn på at du trenger en rebranding

Navnet du velger skal jo i utgangspunktet følge bloggen og bedriften din i mange år fremover, så du bør velge et godt navn som du kan leve med lenge. Dessverre er det mange som opplever at de misliker eller føler at navnet ikke lenger passer allerede etter noen måneder. Det skjer ofte hvis man velger navnet uten å ha tenkt nøye igjennom det.

Jeg tror mange ikke tenker over hvor viktig et godt bloggnavn er, og bare velger det første og beste de kommer på. Så kommer de i gang med bloggingen, og etter hvert føles navnet helt feil.

Det finnes millioner av bloggnavn der ute, og i hovedsak kan vi dele dem inn i to kategorier.

Ditt eget navn eller noe helt annet.

Hvilken variant skal du velge?

Det finnes ingen fasit for hvilket navn som er best eller riktig. Eller hvilken type navn du bør velge. Hvilket navn som er riktig for deg og din blogg, avhenger av flere ting.

Skal du velge ditt eget navn?

Veldig mange velger å kalle bloggen det man selv heter, altså gi den sitt eget navn. Det kan fungere veldig godt.

En av grunnene til å velge sitt eget navn, er om det er du som er merkevaren. Handler bloggen mye om deg og det du gjør? Bruker du deg selv i innleggene og bildene? Hvis du er i fokus på bloggen, kan det føles ganske naturlig at bloggen heter det du heter.

Det har for eksempel treningsbloggeren Helene Drage gjort. Hun er frontfiguren på bloggen, hvor hun selv er merkevaren. Hun bruker seg selv som eksempel, forteller om sine historier og bruker seg selv på bildene og i videoene. Da fungerer det godt med hennes eget navn.

Å finne navn til bloggen kan være veldig vanskelig! Her får du gode råd til hva slags navn du bør velge, og hvordan du finner det beste navnet!

Ved å bruke ditt eget navn, får bloggen litt mer personlighet, med de positive og negative egenskaper du som blogger har. Leserne forbinder det med deg, og har et ansikt å sette innholdet til.

Hvis du vil bruke ditt eget navn, er det viktig å vurdere om navnet ditt fungerer som bloggnavn. Er det vanskelig å lese? Er det et uvanlig navn det er vanskelig å huske? Skrives det på en uvanlig måte, sånn at folk kommer til å skrive det feil?

Viktig å tenke på:

Bygger du opp bloggen til noe sukessfullt som kan selges? Noen ganger kommer det firmaer og vil kjøpe det man gjør, hvis man gjør det bra. Og da er det vanskeligere å selge hvis det har ditt navn og er så nært knyttet til deg som merke. Det kan være lurt å ha i bakhodet hvis du har planer om å lage noe som kan bli større.

I tillegg må du tåle eksponeringen ved at ditt navn og du selv blir fremhevet. Du kan ikke gjemme deg bak bloggnavnet.

Skal du velge et generelt bloggnavn?

Alternativet til å bruke sitt eget navn, er å velge et generelt navn. Det er selvfølgelig mye vanskeligere å komme på et godt navn som ikke er ditt navn, og jeg brukte mange dager på å komme frem til og bestemme meg for Blogg Bedre. Det virker sikkert som et veldig naturlig navn nå, men når man er helt i startgropa og sitter med tusenvis av muligheter foran seg, er det ikke alltid så lett!

Hvis du velger et generelt navn, bør du bruke god tid på å finne et som fungerer godt. Ikke forhast deg. Det er en av de viktigste tingene du gjør, så bruk tiden det tar.

Navnet bør være beskrivende og man bør skjønne hva bloggen handler om. Det trenger ikke hete bokstavelig talt akkurat det bloggen handler om, men noe som gjør at man skjønner temaet eller hva man kan forvente.

Det kan gjerne være et morsomt navn som er litt spesielt, eller et ordspill, men det bør ikke være for rart eller komplisert. Hvis det blir for fjernt eller spesielt, blir det vanskelig for leserne.

Hvis du liker å være privat og ikke vise frem deg selv så mye, kan et generelt bloggnavn fungere bra. Du kan gjemme deg litt bak navnet, hvis du ikke er klar for å bruke deg selv for mye. Jeg vil anbefale å ha et bilde av deg selv i bioen på bloggen, slik at folk får et forhold til deg. Men du trenger ikke bruke deg selv i innleggene.

Slik finner du et godt navn

Hvis du har bestemt deg for å bruke ditt eget navn, er jo saken ganske enkel. Men hvis du vil velge et annet navn til bloggen, har tiden nå kommet for å finne det navnet.

Så hvordan gjør du det?

1. Brainstorm

Eller braindump, er mer riktig. Lag deg enten et dokument på PC-en, eller sett deg ned med penn og papir og skriv ned ord som beskriver det du skal blogge om. Her er det bare å pøse ut, ikke begrens deg selv. Skriv ned masse forskjellige ord som gjerne er litt på siden av akkurat det du blogger om også. Jeg skrev for eksempel ned blogg, læring, hjelp, undervise, ekspert, tips, råd osv.

Tenk også på hvilken følelse du vil at bloggen skal gi. Positiv, støttende, hjelpende, oppmuntrende, kritisk, opplysende etc.

Det er bedre å ha for mange enn for få, så bare skriv til du er tom! Legg det gjerne fra deg en dag eller to også, for å la det synke inn litt. Ofte kommer det nye ord til deg underveis, når du sitter på bussen eller skal til å sovne. Skriv dem ned og før dem inn på listen!

Etter noen dager, har du da en god liste med mange forskjellige ord som passer for innholdet ditt.

2. Kombiner ordene

Når du har en stor liste med mange ord, er det på tide å leke ordleken fra “Nytt på nytt”. Nå skal du sette sammen ordene til nye ord!

Gå igjennom listen og se om det er noen av ordene som fungerer som ett ord, eller som passer sammen i to ord. Lag mange forslag, sett sammen mange forskjellige ord. Ikke tenk så mye på om du liker dem eller ikke, bare lag en liste med mange forslag.

Når du har gjort det, kan det være lurt å la den ligge en dag igjen, slik at du ser på det med nye øyne når du setter deg ned og leser dem igjen.

Her er noen av kombinasjonene jeg hadde på min liste:

Å finne et godt navn til bloggen kan være noe av det vanskeligste med å komme i gang! Her viser jeg deg hvordan du finner et godt navn du ikke angrer på etter to uker.

3. Eliminer

Kanskje er du så heldig at du har funnet et alternativ som bare funker med en gang du ser det, og vet at det er navnet. I så fall er du heldig, og gratulerer! 🙂

Men ellers må du sette deg ned og begrense utvalget. Det kan være vanskelig å velge blant listen, og å finne en klar favoritt. Et triks kan være å begynne i motsatt ende. Stryk ut de du ikke liker. Det er ofte lettere. Da sitter du gjerne igjen med en håndfull navn som fortsatt er alternativer til slutt.

4. Spør eventuelt om feedback

Hvis du står mellom noen få valg, kan det være en idé å spørre andre om feedback og hvilke de synes fungerer. Men jeg vil råde deg til å være litt varsom med akkurat dette.

Hvis du skal spørre noen, spør noen som er i målgruppen din. Vær også klar over at folk alltid vil ha forskjellige meninger, så det er nesten garantert at uansett hvilket du velger, er det noen som vil foretrekke et annet navn.

Det aller viktigste er din følelse og hva du føler representerer bloggen best.

5. Sjekk at navnet er ledig

Før du begrenser listen enda mer og velger et konkret navn, må du sjekke om det er ledig på sosiale medier. Det er fryktelig dumt om du forelsker deg i et navn som ikke er ledig i sosiale medier.

Jeg vet at noen velger å bruke navnet allikevel, og bruker alternative navn i sosiale medier. Men jeg vil anbefale å finne noe som er ledig. Det er mye enklere å fortelle folk hvordan de finner deg hvis du kaller deg det samme som på bloggen. Å be folk gå til bloggbedre_01 er ikke like enkelt som å si gå til bloggbedre.

Du kan sjekke om navnet er ledig på Namechk. Den søker gjennom brukernavn på veldig mange steder, blant annet Facebook, Instagram, Reddit, Blogger, YouTube og WordPress. Den søker også i domener, men ikke .no.

Hvis navnet er tatt, er feltet grået ut, slik du kan se på bildet under. Jeg søkte etter bloggbedre, og da kommer det at Facebook og Instagram er tatt. WordPress er ledig fordi jeg har self hosted på bloggbedre.no, og ikke blogger på bloggbedre.wordpress.com.

Å finne et godt navn til bloggen kan være noe av det vanskeligste med å komme i gang! Her viser jeg deg hvordan du finner et godt navn du ikke angrer på etter to uker.

PS: Det er også viktig å tenke på hvordan url-en blir. Det er nemlig ikke alle navn som ser like gode ut når de skrives sammen til ett ord.

Hva med Pen Island? Det blir penisland.net… Experts exchange? Det blir expersexchange.com. Speed of art blir speedofart.com.

Du kan le til flere totalt upassende domenenavn her! 🙈

6. Nå må du velge!

Når du har gått igjennom de siste alternativene og sett hvilke som er ledige, er det på tide å velge! Bruk magefølelsen din. Hvilket liker du best?

Klarer du ikke velge? Står det mellom to navn? Jeg har et triks som kan hjelpe deg å avsløre hvordan du egentlig føler, hvilken du liker best.

Få noen til å se på de to navnene og bestemme hvilket som skal bort. Få personen til å si det høyt “Nå fjerner jeg xx fra listen”. Hvordan var magefølelsen? Føltes det greit, eller tenkte du med en gang inni deg “neeeei!”. Da er kanskje det favoritten din?

Min erfaring er i alle fall at hvis man får noen til å velge, merker du på magefølelsen om du føler den avgjørelsen er feil eller riktig. Magefølelsen er som regel riktig!

Legg igjen en kommentar hvis du ønsker innspill på ditt navneforslag! Jeg kommer gjerne med feedback 🙂 Fortell meg også gjerne hvordan du kom frem til akkurat ditt navn!

Author: Blogg Bedre

Jeg lærer ambisiøse bloggere som deg hvordan du kan bygge en suksessfull blogg som kan hjelpe deg til å leve det livet du ønsker. På Blogg Bedre får du tips, råd, sjekklister, verktøy, hjelpemidler og masse annet som hjelper deg til å bygge en suksessfull blogg.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

8 thoughts on “Hva skal bloggen hete? Slik finner du det perfekte navnet!

 1. Hei! Jeg er en 58 år gammel kvinne med mye og variert livseerfaring. Da jeg var 21 år gammel hadde jeg bodd i 5 land. Nesten hele karrieren har vært i reiselivsbransjen. For 3 år siden måtte jeg slutte som flyvertinne i SAS, da jeg fikk diagnosen parkinson, måtte jeg slutte med øyeblikkelig virkning. (Flyvende personnel har meget strenge helsekrav.)Har begynt med boksetrening (!) «rock steady» for parkinsonpasienter. En helt ny verden!

  I mitt «nye liv», har jeg fått vært mye mer sammen med min nå 19 år gamle datter Astrid. Da jeg tidligere var på reisefot, (inntil 5 døgn sammenhengende) bodde Astrid hos faren sin, 200 m fra mitt hus. Hun forlater straks redet, når hun nå skal gå et år på Toneheim musikkfolkehøskole ved Hamar.
  Siden jeg er singel, blir det kanskje både trist og merkerlig å oppleve «tomt redesyndrom».

  Etter at jeg sluttet å fly, er jeg nå gjennom NAV på arbeidsavklaring. D.v.s. at jeg er aktiv arbeidssøker hos AS3, arbeidssøkerkontor.
  I tillegg er jeg deltidsstudent i Enhetsterapi, (kropp,sinn og ånd), hos lege, forfatter og foredragsholder
  Audun Myskja på «Senter for Livshjelp» på Ski. —Jeg har alltid vært interessert i filosofi, livsstil,spiritualitet og helse.
  Ut i fra det du nå vet om meg, hvilket av disse bloggnavnene synes du klinger best?

  Hva synes du om bloggnavn ; Gunillas.Eventyrreise, Gunillas.Univers, Gunillas. Reise, Gunillas.Helsereise,

  Posted on 9. august 2017 at 14:32
  1. Hei Gunilla! Tusen takk for et interessant spørsmål 🙂 Hvilket navn som passer best avhenger litt av hva fokuset og vinklingen på innholdet skal være. Hvis du kommer til å skrive mye om sykdommen din og at hovedfokuset er hvordan livet som person med parkinson er, så kan jo helsereise passe bra! Litt sånn reisen gjennom livet med kronisk sykdom. Hvis det handler mer om andre ting/livet generelt, så er kanskje eventyrreise spennende. Begge navnene er fine, så velg det som du liker best 🙂 Det er viktig at du selv liker navnet og føler at det passer deg og bloggen din. Masse lykke til!

   Posted on 9. august 2017 at 20:43
 2. Nydelig innlegg, akkurat det jeg trengte.
  Skal opprette blogg for å ta min følgerskare med fra Snapchat for å følge min families flytting til Abu Dhabi for 1-2 år. (Har en lite brukt egen blogg fra før). Står fast på navn på denne nye felles bloggen for meg og mannen. Thea og Tor-Martin (vi to voksne) har planer om å blogge begge to, i første omgang fra hvert vårt land, før vi samles i Abu Dhabi om to måneder. Vi har ett barn, og foreldrerollen som expat blir også tema på bloggen. Sliter med å finne et navn som blir beskrivende nok uten å bli for komplisert.

  Posted on 3. januar 2019 at 11:46
  1. Så bra, glad jeg kan hjelpe 😊 Det kan være veldig vanskelig å finne et navn man føler sitter helt, men det beste er bare å bruke litt tid på det, så faller det på plass til slutt. Masse lykke til!

   Posted on 4. januar 2019 at 12:17
 3. Hei! Takk for mange gode tips. Lagde meg ett tankekart med mange forskjellige navn. Innleggene på bloggen vil være mye forskjellig med hovedsaklig om situasjoner i vår hverdag som f eks. vårt valg om å flytte til Spania, at min mann har startet ett nytt selskap i nord norge som omhandler fiske og turister, samt at jeg har lyst til å skrive om urinlekkasje for kvinner og at det finnes hjelp. På tankekartet skrev jeg ned mange med, men selvsagt at min mann kastet denne lappen, men det jeg sitter igjen er at jeg ønsker å kalle den noe med reise. Livetsreise, familiensreise, fiskefruesreise, eventyrligreise.
  Hva tenker du om disse? Ha en fin dag 🙂

  Posted on 15. mars 2019 at 08:08
  1. Hei Christina! Å finne navn er ikke lett, så veldig bra at du lagde tankekart og jobbet deg igjennom det 😊 Selv om det selvfølgelig var dumt at den ble kastet. Reise er jo et fint ord, med tanke på livets reise. Det er egentlig ikke så viktig hva jeg synes, det som betyr noe er målgruppen din. Hvem er det du skriver for? Hvilken alder? Kjønn? Hvilke interesser har de? Hva vil DE lese om, og hvilket av disse navnene foretrekker de? Generelt vil jeg si at kanskje fiskefrue ikke passer så bra, ettersom jeg da som leser ville antatt at du skriver om fisk, og det kan høres ut som en matblogg om fisk for eksempel 😊 Husk også å sjekke at ikke navnet er tatt der du ønsker å ha bloggen din før du bestemmer deg. Lykke til!

   Posted on 17. mars 2019 at 03:57
 4. Hei Lene

  Ei god gammal kjerring i mine beste år, takker for dette innlegget, som virkelig satte mine små grå i fult kaos. Har tullet meg rundt med ord, med og uten meining, har presentert meg selv for mange nye som jeg ikke vet så veldig mye om.
  Har skrevet litt blogg tidligere, men fikk ikke det helt til da. Ønsker å starte å skrive igjen, om livet, natur, humor, plassen jeg bor på, om byen Bergen, fotografere elsker jeg.Har uendelig mye jeg vil skrive om. I korte trekk, mange jern i luften, kan bli noen harde slag, men sier som Pippi «Dette har jeg aldri gjort, men det skal jeg klare.
  Noen alternativ
  «Livets fargekart» «Svingen på livets vei» «På kryss og tvers i livet» «På tur i livet»
  Info taes imot med stor Takk

  Posted on 28. desember 2019 at 15:14
  1. Hei Reidun! Så gøy at jeg kunne hjelpe deg, og sette litt fart på de små grå 😄 Jeg digger innstillingen din, det er en veldig god start! Du trenger ikke kunne alt fra første dag, du kommer til å lære masse underveis. Det viktigste er at du kommer i gang, slik at du kan begynne å lære. Du må også gjerne bli med i den private Facebookgruppen min hvor du kan spørre om råd og be om innspill. Du finner den på https://www.facebook.com/groups/bloggbedre/
   Masse lykke til!

   Posted on 28. desember 2019 at 15:20