Lenkene merket med * i dette innlegget er reklame (affiliate). Det vil si at jeg får en sum hver gang du kjøper via den lenken. Det bidrar til at jeg har råd til å drive og videreutvikle Blogg Bedre, og jeg setter stor pris på alle som bruker lenkene mine! Du kan stole på at jeg aldri vil anbefale noe jeg ikke selv har testet og synes er bra.

Hvis du har lest noen av mine tidligere innlegg eller følger meg på sosiale medier, vet du at jeg elsker å planlegge. E-L-S-K-E-R, faktisk.

Å forhåndsplanlegge og publisere på Instagram og andre sosiale medier er helt klart noe av det smarteste du kan gjøre for å både få flere følgere og få mer tid til andre ting.

Les mer: 5 verktøy som effektiviserer ditt arbeid med sosiale medier

Jeg har brukt Buffer siden starten

Det finnes mange verktøy som kan hjelpe deg med forhåndsplanlegging. De fleste har en gratisversjon, og så kan du oppgradere hvis du trenger for eksempel flere kontoer, flere brukere eller vil planlegge enda lenger frem i tid.

Jeg har brukt Buffer siden jeg lanserte Blogg Bedre, og liker den veldig godt. Jeg betaler ca 95 kroner i måneden, og poster til Facebooksiden min, Facebook-gruppen og til Instagram.

Men selv om Buffer har fungert veldig bra for meg, så ville jeg teste et annet verktøy til Instagram. Det finnes nemlig flere andre verktøy, som er laget kun for forhåndsplanlegging på Instagram.

Jeg valgte å teste Planoly*, for å se om det finnes andre verktøy som fungerer minst like godt, eller kanskje også bedre enn Buffer til Instagram.

Ingen deler direkte for deg

Jeg må forresten nevne at ingen forhåndsplanleggingstjenester publiserer direkte til Instagram for deg. Instagram tillater ikke det som heter tredjepartsapplikasjoner, Du vil derfor alltid selv måtte dele innlegget.

Men, ved å bruke disse tjenestene vil du få et pushvarsel til den tiden du har satt at det skal deles. Da åpner du varselet, og bildet ligger klart. Du trykker på del, og sendes til Instagram, hvor du kan lime inn teksten du har skrevet (bare trykk og hold og velg lim inn). Teksten er automatisk kopiert for deg. Så klikker du del, som du normalt gjør når du deler et innlegg.

Det krever to sekunder av deg, men det er uansett mye raskere enn om du skulle måtte tenke på noe å skrive når du deler. Og det sørger for at du alltid deler innleggene til tidspunktet du ønsker.

Testen:

Jeg har brukt Buffer til å dele til Instagram i mange måneder, og har god erfaring på hvordan det er. Jeg betaler cirka 95 kroner i måneden for tjenesten.

For å sammenlikne på et jevnt grunnlag, valgte jeg å begynne rett på den billigste betalings-versjonen av Planoly* også. Men de har gratisversjon hvis du vil teste det.

Jeg har brukt Planoly til å planlegge Instagram i cirka 6 uker nå, og har derfor fått god tid til å teste det ordentlig ut.

Her er min evaluering av de to tjenestene til å publisere på Instagram:

BUFFER

Jeg har, som nevnt, brukt Buffer lenge, og liker den godt. Men, det er alltid noe som kan bli bedre, eller noe som ikke er optimalt. Her er positive og negative ting ved Buffer:

+ Kan sette faste tider

Jeg liker at på Buffer kan du sette faste tidspunkt som innlegget skal deles på, slik at når du legger inn et innlegg kommer tidspunktet opp som et eget forhåndsutfylt valg. Du må ikke scrolle deg gjennom et klokkeslett.

 

 

 

+ Enkel registrering

Det er enkelt og raskt å lage seg en konto. Det er enkelt å legge inn de forskjellige profilene du vil dele til.

+ Enkel app

Buffer finnes som app til telefonen. Du må installere den for å få pushvarsel om deling til Instagram. Appen er enkel å installere, og enkel å bruke. Du får et varsel når det er på tide å dele, og du kan se i appen om et innlegg har blitt delt eller ikke.

+ Kan legge inn innlegg ved å klikke på dag

Jeg liker enkeltheten ved at man kan klikke på dagen man vil ha innlegget, og så får man mulighet til å skrive det inn direkte. Det fungerer bare på månedsvisning, ikke ukevisning.

– Ikke visuell feed for Instagram

Du får ikke bildene opp i kalenderen når du legger dem inn. Dermed kan du ikke se visuelt hvordan feeden din vil se ut. Det gjør at du ikke kan se om feeden din ser bra ut, om bildene passer sammen osv. Det er kun tekst som vises.

Planoly*

Det tok meg litt tid å bli vant til en ny plattform med litt andre funksjoner og utseende, men det går egentlig veldig greit. Her er positive og negative ting ved Planoly.

+ Visuell oversikt over innlegg

Dette er nok Planolys største styrke! Kalenderen har en visuell fremstilling av innleggene på ukesbasis, og kanskje det viktigste av alt er at du har alle bildene dine i en spalte til venstre for kalenderen.

Her kan du vise enten innlegg du har planlagt i kalenderen, innlegg du har lagt inn og skrevet men ikke satt til publisering, eller alle. På denne måten kan du se hvordan feeden din blir, om bildene passer sammen osv. Du får også antall kommentarer og likes på bildene når de er publisert.

+ Enkel registrering

Det er enkelt å registrere seg på Planoly og så koble til Instagram-kontoen din.

+ Enkel app

Du må installere appen for å kunne bruke Planoly, slik at den kan sende pushvarsel til mobilen din. Appen er oversiktelig og enkel å bruke.

+ Hashtag manager

Dette er en helt ny funksjon som de nettopp har lagt til, og jeg elsker den! Dette tror jeg vil spare både meg og mange andre for veldig mye tid. De har laget noe som heter #Hashtags i profilen, hvor du kan gå inn og lagre forskjellige sett med tags.

Her kan du legge inn tags de mest vanlige type innlegg du pleier å dele, og hver gang du laster opp et bilde til Planoly, kan du gå inn og legge til det settet som passer. Denne funksjonen er kun på mobil, men det er helt genialt hvis du er på farten og vil legge inn et bilde!

+ Kan legge inn kladd uten bilde

Denne funksjonen digger jeg, og har brukt den mye! Du kan legge inn en kladd til bilde, slik at hvis du vet at du skal ha et innlegg til en konkret dag og du vet hva det skal stå, du har bare ikke bildet klart, så kan du lage innlegget allikevel. Når du da har tatt eller fått bildet, klikker du på innlegget i kalenderen og velger “swap” for å legge inn det ekte bildet.

På den måten kan du enkelt jobbe langt frem i tid i en bolk, for eksempel en søndag du setter deg ned og jobber i et par timer, selv om ikke bildet er klart.

– Kan ikke sette fast tid

En ting som er bedre på Buffer, er at du kan sette fast tidspunkt til publisering. Det kan du ikke her. Du må enten sette klokken hver gang, eller du kan dra inn bildet i kalenderen på ukesbasis og slippe det på klokkeslettet du vil ha. Det er nok litt en vanesak også, nå er jeg vant til det. Men da jeg begynte savnet jeg å kunne velge et fast klokkeslett.

– Kalenderen går fra søndag til lørdag

I kalenderen der du legger inn innleggene dine, viser den søndag som første dag i uken. Uken går altså fra søndag til lørdag. Det er vanlig i USA av en eller annen grunn. På mange tjenester kan man ofte velge om søndag eller mandag skal være første dag. Det kan man dessverre ikke på Planoly.

Jeg har vært i kontakt med kundeservice, og de svarer bare at det ikke går, men at de skal ta det med i vurderingen (bla bla). Igjen, man blir jo vant til det, men jeg liker fortsatt ikke at søndag er første dag.

– Ikke mulig å legge til post ved å klikke på dagen i kalenderen

En annen liten ting som irriterer meg litt, er at man ikke kan legge inn nytt innlegg ved å klikke på klokkeslettet og dagen, og så opprette. Du MÅ klikke “add new media” oppe til venstre, lagre, og så dra det inn i kalenderen. Det føles litt tungvint.

Konklusjon:

Både Buffer og Planoly er gode tjenester. Men jeg må innrømme at jeg nå kommer til å bytte over til å kun bruke Planoly* for Instagram.

Det er rett og slett mye gøyere å bruke Planoly! Det gir meg mye bedre oversikt med det visuelle oppsettet til venstre, det er gull for å se at bildene harmonerer og alt ser fint ut. Når Instagram faktisk handler veldig mye om gode bilder, er det en såpass viktig funksjon at det nesten alene er verdt byttet.

I tillegg er det veldig praktisk og enkelt å kunne legge inn kladd-bilder, slik at man kan planlegge selv om man ikke har fått bildet eller vet helt hvilket bilde man skal ha ennå.

Jeg ble rett og slett overbevist av Planoly, og kommer nå til å bruke og anbefale det til å forhåndsplanlegge på Instagram!

PS: Jeg bruker fortsatt Buffer til Facebook, og det kommer jeg til å fortsette med.

* Jeg er nå affiliate for Planoly*, men det ble jeg ikke før etter at jeg hadde testet det i flere uker. Men jeg ble rett og slett så imponert at jeg har lyst til å anbefale det videre til andre.

Author: Blogg Bedre

Blogg Bedre hjelper deg å få tid til å skape drømmebloggen! Få tips og råd, gratis sjekklister og verktøy som effektiviserer bloggingen din.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

4 thoughts on “Hvilket verktøy er best for å publisere på Instagram? Test av Planoly VS Buffer

 1. Da skal det jammen testes med Planoly! Høres litt morsomt ut, alltid gøy å teste noe nytt!

  Posted on 12. september 2017 at 09:55
  1. Så bra, Lena! Jeg håper du liker det 🙂

   Posted on 12. september 2017 at 11:42
 2. Så bra, gleder meg til å teste ut. Takk for nok et godt innlegg og tips til gode hjelpemidler. Det er en jungel der ute av apper og verktøy, det er mange ganger vanskelig å finne ut hva man skal velge, og det du anbefaler funger alltid 🙂

  Posted on 14. september 2017 at 00:06
  1. Hei Renate! Tusen takk for så fine ord, jeg er veldig glad for at du har nytte av tipsene mine! 😊

   Posted on 15. september 2017 at 08:15