Lenkene merket med * i dette innlegget er reklame (affiliate).  Du kan stole på at jeg aldri vil anbefale noe jeg ikke selv har testet og synes er bra.

Hvis du har lest noen av mine tidligere innlegg eller følger meg på sosiale medier, vet du at jeg elsker å planlegge. E-L-S-K-E-R, faktisk.

Å forhåndsplanlegge og publisere på Instagram og andre sosiale medier er helt klart noe av det smarteste du kan gjøre for å både få flere følgere og få mer tid til andre ting.

Les mer: 5 verktøy som effektiviserer ditt arbeid med sosiale medier

Jeg har brukt Buffer siden starten

Det finnes mange verktøy som kan hjelpe deg med forhåndsplanlegging. De fleste har en gratisversjon, og så kan du oppgradere hvis du trenger for eksempel flere kontoer, flere brukere eller vil planlegge enda lenger frem i tid.

Jeg har brukt Buffer siden jeg lanserte Blogg Bedre, og liker den veldig godt. Jeg betaler ca 95 kroner i måneden, og poster til Facebooksiden min, Facebook-gruppen og til Instagram.

Men selv om Buffer har fungert veldig bra for meg, så ville jeg teste et annet verktøy til Instagram. Det finnes nemlig flere andre verktøy, som er laget kun for forhåndsplanlegging på Instagram.

Jeg valgte å teste Planoly*, for å se om det finnes andre verktøy som fungerer minst like godt, eller kanskje også bedre enn Buffer til Instagram.

Nå kan de dele direkte for deg

Tidligere var det slik at ingen forhåndsplanleggingstjenester kunne publisere direkte til Instagram for deg. Instagram tillot ikke det som heter tredjepartsapplikasjoner. Du måtte derfor alltid selv dele innlegget når du fikk et pushvarsel.

Men, fra og med 31. januar 2018, har Instagram endret på reglene. Nå tillater de at innlegg deles automatisk! (Halleluja!)

Det vil si at nå fungerer det som på Facebook, at du forhåndsplanlegger og så går det automatisk ut av seg selv på det tidspunktet du har satt.

Men det er to viktige forutsetninger: Du MÅ ha businesskonto på Instagram, og du må bruke en av de offisielle Instagram-partnerne. Planoly er en offisiell partner.

Testen:

Jeg har brukt Buffer til å dele til Instagram i mange måneder, og har god erfaring på hvordan det er. Jeg betaler cirka 95 kroner i måneden for tjenesten.

For å sammenlikne på et jevnt grunnlag, valgte jeg å begynne rett på den billigste betalings-versjonen av Planoly* også. Men de har gratisversjon hvis du vil teste det.

Jeg har brukt Planoly til å planlegge Instagram i cirka 6 uker nå, og har derfor fått god tid til å teste det ordentlig ut.

Her er min evaluering av de to tjenestene til å publisere på Instagram:

BUFFER

Jeg har, som nevnt, brukt Buffer lenge, og liker den godt. Men, det er alltid noe som kan bli bedre, eller noe som ikke er optimalt. Her er positive og negative ting ved Buffer:

+ Kan sette faste tider

Jeg liker at på Buffer kan du sette faste tidspunkt som innlegget skal deles på, slik at når du legger inn et innlegg kommer tidspunktet opp som et eget forhåndsutfylt valg. Du må ikke scrolle deg gjennom et klokkeslett.

 

 

 

+ Enkel registrering

Det er enkelt og raskt å lage seg en konto. Det er enkelt å legge inn de forskjellige profilene du vil dele til.

+ Enkel app

Buffer finnes som app til telefonen. Du må installere den for å få pushvarsel om deling til Instagram. Appen er enkel å installere, og enkel å bruke. Du får et varsel når det er på tide å dele, og du kan se i appen om et innlegg har blitt delt eller ikke.

+ Kan legge inn innlegg ved å klikke på dag

Jeg liker enkeltheten ved at man kan klikke på dagen man vil ha innlegget, og så får man mulighet til å skrive det inn direkte. Det fungerer bare på månedsvisning, ikke ukevisning.

– Ikke visuell feed for Instagram

Du får ikke bildene opp i kalenderen når du legger dem inn. Dermed kan du ikke se visuelt hvordan feeden din vil se ut. Det gjør at du ikke kan se om feeden din ser bra ut, om bildene passer sammen osv. Det er kun tekst som vises.

Planoly*

Det tok meg litt tid å bli vant til en ny plattform med litt andre funksjoner og utseende, men det går egentlig veldig greit. Her er positive og negative ting ved Planoly.

+ Visuell oversikt over innlegg

Dette er nok Planolys største styrke! Kalenderen har en visuell fremstilling av innleggene på ukesbasis, og kanskje det viktigste av alt er at du har alle bildene dine i en spalte til venstre for kalenderen.

Her kan du vise enten innlegg du har planlagt i kalenderen, innlegg du har lagt inn og skrevet men ikke satt til publisering, eller alle. På denne måten kan du se hvordan feeden din blir, om bildene passer sammen osv. Du får også antall kommentarer og likes på bildene når de er publisert.

+ Enkel registrering

Det er enkelt å registrere seg på Planoly og så koble til Instagram-kontoen din.

+ Enkel app

Du må installere appen for å kunne bruke Planoly, slik at den kan sende pushvarsel til mobilen din. Appen er oversiktelig og enkel å bruke.

+ Hashtag manager

Dette er en helt ny funksjon som de nettopp har lagt til, og jeg elsker den! Dette tror jeg vil spare både meg og mange andre for veldig mye tid. De har laget noe som heter #Hashtags i profilen, hvor du kan gå inn og lagre forskjellige sett med tags.

Her kan du legge inn tags de mest vanlige type innlegg du pleier å dele, og hver gang du laster opp et bilde til Planoly, kan du gå inn og legge til det settet som passer. Denne funksjonen er kun på mobil, men det er helt genialt hvis du er på farten og vil legge inn et bilde!

+ Kan legge inn kladd uten bilde

Denne funksjonen digger jeg, og har brukt den mye! Du kan legge inn en kladd til bilde, slik at hvis du vet at du skal ha et innlegg til en konkret dag og du vet hva det skal stå, du har bare ikke bildet klart, så kan du lage innlegget allikevel. Når du da har tatt eller fått bildet, klikker du på innlegget i kalenderen og velger “swap” for å legge inn det ekte bildet.

På den måten kan du enkelt jobbe langt frem i tid i en bolk, for eksempel en søndag du setter deg ned og jobber i et par timer, selv om ikke bildet er klart.

+ Kan planlegge stories

Du kan også planlegge Instagram stories i Planoly, ikke bare bilder til feeden. Det vil si at du kan lage små videosnutter på PC-en, og laste dem opp. Du kan også lage bilder, legge på tekst osv, og laste dem opp. Digger det!

– Kan ikke sette fast tid

En ting som er bedre på Buffer, er at du kan sette fast tidspunkt til publisering. Det kan du ikke her. Du må enten sette klokken hver gang, eller du kan dra inn bildet i kalenderen på ukesbasis og slippe det på klokkeslettet du vil ha. Det er nok litt en vanesak også, nå er jeg vant til det. Men da jeg begynte savnet jeg å kunne velge et fast klokkeslett.

– Kalenderen går fra søndag til lørdag

I kalenderen der du legger inn innleggene dine, viser den søndag som første dag i uken. Uken går altså fra søndag til lørdag. Det er vanlig i USA av en eller annen grunn. På mange tjenester kan man ofte velge om søndag eller mandag skal være første dag. Det kan man dessverre ikke på Planoly.

Jeg har vært i kontakt med kundeservice, og de svarer bare at det ikke går, men at de skal ta det med i vurderingen (bla bla). Igjen, man blir jo vant til det, men jeg liker fortsatt ikke at søndag er første dag.

– Ikke mulig å legge til post ved å klikke på dagen i kalenderen

En annen liten ting som irriterer meg litt, er at man ikke kan legge inn nytt innlegg ved å klikke på klokkeslettet og dagen, og så opprette. Du MÅ klikke “add new media” oppe til venstre, lagre, og så dra det inn i kalenderen. Det føles litt tungvint.

Konklusjon:

Både Buffer og Planoly er gode tjenester. Men jeg må innrømme at jeg nå kommer til å bytte over til å kun bruke Planoly* for Instagram.

Det er rett og slett mye gøyere å bruke Planoly! Det gir meg mye bedre oversikt med det visuelle oppsettet til venstre, det er gull for å se at bildene harmonerer og alt ser fint ut. Når Instagram faktisk handler veldig mye om gode bilder, er det en såpass viktig funksjon at det nesten alene er verdt byttet.

I tillegg er det veldig praktisk og enkelt å kunne legge inn kladd-bilder, slik at man kan planlegge selv om man ikke har fått bildet eller vet helt hvilket bilde man skal ha ennå.

Jeg ble rett og slett overbevist av Planoly, og kommer nå til å bruke og anbefale det til å forhåndsplanlegge på Instagram!

PS: Jeg bruker fortsatt Buffer til Facebook, og det kommer jeg til å fortsette med.

* Jeg er nå affiliate for Planoly*, men det ble jeg ikke før etter at jeg hadde testet det i flere uker. Men jeg ble rett og slett så imponert at jeg har lyst til å anbefale det videre til andre.

Author: Blogg Bedre

Jeg lærer ambisiøse bloggere som deg hvordan du kan bygge en suksessfull blogg som kan hjelpe deg til å leve det livet du ønsker. På Blogg Bedre får du tips, råd, sjekklister, verktøy, hjelpemidler og masse annet som hjelper deg til å bygge en suksessfull blogg.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

14 thoughts on “Hvilket verktøy er best for å publisere på Instagram? Test av Planoly VS Buffer

 1. Da skal det jammen testes med Planoly! Høres litt morsomt ut, alltid gøy å teste noe nytt!

  Posted on 12. september 2017 at 09:55
  1. Så bra, Lena! Jeg håper du liker det 🙂

   Posted on 12. september 2017 at 11:42
 2. Så bra, gleder meg til å teste ut. Takk for nok et godt innlegg og tips til gode hjelpemidler. Det er en jungel der ute av apper og verktøy, det er mange ganger vanskelig å finne ut hva man skal velge, og det du anbefaler funger alltid 🙂

  Posted on 14. september 2017 at 00:06
  1. Hei Renate! Tusen takk for så fine ord, jeg er veldig glad for at du har nytte av tipsene mine! 😊

   Posted on 15. september 2017 at 08:15
 3. Det er jo litt tungvindt å bruke flere verktøy….Ville ikke Hootsuite, eller Buzzbundle være en god ide?

  Posted on 22. desember 2017 at 15:24
  1. Hei Glenn! Om du bruker Hootsuite eller Buffer blir for så vidt det samme, de er ganske like på mange måter. Men jeg foretrekker å bruke Planoly selv om man må bruke to programmer. Det er fordi det er laget for Instagram, og man har da helt andre verktøy og muligheter enn man har i et program som er for alle kanaler 😊 Du har mulighet for å planlegge stories, legge inn bildeserier, og se feeden visuelt, ikke minst. Ingen av disse finnes i Hootsuite, så vidt jeg vet.

   Posted on 22. desember 2017 at 20:39
 4. Takk for tips! Nå har jeg akkurat testet Planoly (gjennom deg, så da håper jeg du tjener litt på det 🙂 ) og så langt virker den helt super! Gud så glad jeg er for at Instagram endelig har tatt til fornuften 🙂

  Du har en super blogg! Jeg driver selv en WordPress-blogg sammen med en venninne, og vi finner masse gode tips og inspirasjon hos deg! Godt det er flere av oss nerdedamene, det er manko på inspirerende blogger i denne kategorien på norsk!

  Hilsen Anniken (og Marie) 🙂

  Posted on 7. april 2018 at 18:23
  1. Hei Anniken! Tusen takk, både for fine ord og for at du brukte min lenke 😘 Det setter jeg veldig stor pris på! Og ja, takk og pris for at de nå tillater autoposting, det gjør hverdagen så mye enklere. Husk at du også kan forhåndsplanlegge stories i Planoly, det er gull! Og kjempegøy at dere finner inspirasjon hos meg, når dere selv er så flinke! Jeg har vært inne på siden/bloggen deres også, dere er gode 👏 Og helt enig, det er manko med både damer og norsk innhold i denne kategorien, så heia oss hehe ⭐️😀

   Posted on 7. april 2018 at 18:36
   1. Tusen takk Lene, for fine ord 🙂

    Enig, heia oss!!! 😀

    Posted on 7. april 2018 at 19:01
 5. Jeg tester Planoly, men sliter litt. Jeg forhåndsplanla innlegg i går som skulle komme norsk tid kl 21.10, men det skjedde ingenting. Altså pm 09.10. Det lå noen meldinger på mobilen min om Planoly, jeg skjønner kanskje at jeg skulle ha trykket på de varslene? Eller?
  Jeg har det både på pc og på mobilen. Det stod der jeg leste at tiden skulle stille seg inn automatisk i forhold til min mobil sin klokke, men jeg skjønte det altså ikke helt. Ingenting skjedde.
  Uansett. Jeg prøver videre…

  Posted on 28. mai 2018 at 19:11
  1. Hei Mette! Ja, det høres ut som du har installert appen, men ikke satt opp automatisk posting. Du må ha appen, og da får du meldinger om å dele. Men hvis du vil at de skal gå ut automatisk, må du gjøre det på kontoen din. Du kan lese mer her 🙂 https://www.planoly.com/instagram/enable-auto-posting

   Posted on 28. mai 2018 at 21:40
   1. Det har jeg gjort nå. Jeg har laget en ny side for bloggen på facebook (er jeg ikke automatisk administrator for den siden da??) og jeg har klart å knytte til instagram til facebook. Likevel får jeg ikke til. den pop up når jeg skal knytte til facebook etc sier følgende:
    In order to enable Auto-posting, please make sure these are setup properly.

    1. Your Instagram account needs to be a Business Profile account
    2. Is your Instagram account linked to that specific FB business page?
    3. Do you have admin rights for the specific FB business page?
    4. Once these are completed, you’ll be able to enable auto-post on Planoly.

    Da er jeg lost… hm…

    Posted on 29. mai 2018 at 17:46
 6. Har brukt Planonly selv i et halvt år, er kjempefornøyd!

  Posted on 13. desember 2018 at 13:28
  1. Så bra! 😊 Jeg har blitt helt avhengig 😂

   Posted on 13. desember 2018 at 14:08