Det er ingen tvil om at gode bilder er en veldig viktig del av innholdet ditt, både på bloggen og sosiale medier. Vi mennesker er visuelle, vi liker å se fine farger og bilder som tiltaler oss.

Det er generelt sett ikke så viktig om du har bilder med masse hvitt, eller om du foretrekker mørke bakgrunner og effektfullt lys. Fordi uansett hvilken stil du har valgt for bloggen og ditt innhold, så er det en ting som er viktigere enn alt.

Du må ha GODE bilder.

Hvis du ikke har gode bilder, er du i trøbbel. Det vil påvirke hvor mange lesere du har, og hvor mange følgere du har på sosiale medier. Særlig Instagram.

Hva med Photoshop?

Gode bilder handler selvfølgelig om innhold, men det handler også om andre ting. Bildet må være skarpt, og det trenger veldig ofte å bli lysere. Mange velger å bruke et fast filter for å sørge for at alle bildene har samme stil, eller legge tekst på bildene for en ekstra effekt.

Det beste og mest kjente verktøyet til fotoredigering, er Adobe Photoshop. Det er et fantastisk verktøy, som har uendelig med muligheter!

Men Photoshop koster ganske mye (nesten 300 kr i måneden). I tillegg er det så stort og komplisert at det kan være vanskelig og overveldende hvis du aldri har brukt det før.

Så hvordan kan du da få redigert bildene dine? Heldigvis finnes det veldig mange gode alternativer! Og de aller fleste av dem er helt gratis, så det er bare å prøve seg frem og finne den du liker best 😊

Her er 7 måter å redigere bildene dine på – som ikke er Photoshop!

1. Canva

Plattform: Windows og OS (nettside), app til iOS

Canva har raskt blitt verktøyet nesten alle foretrekker. Det er egentlig ikke et bilderedigeringsprogram, men et verktøy for design. Men, du kan laste opp dine egne bilder, legge på effekter og skrive på tekst, så det fungerer fint til det også!

Canva er lett å bruke, og alt du trenger å gjøre er å registrere en profil. Det er enkelt oppsett, og designene dine lagres på profilen din. Du kan laste ned det du lager som PDF eller JPG/PNG.

I tillegg er Canva perfekt til å lage bilder til dine kanaler i sosiale medier og hvis du er interessert i å lage guider på PDF, e-bøker, plakater osv. De har maler med riktige mål for det aller meste! Du får en del elementer gratis, og så kan du kjøpe ting som bilder og design i tillegg, om du ønsker det.

Her er 8 måter å redigere bildene dine på – som ikke er Photoshop!

2. Pablo

Plattform: Windows og OS (nettside)

Pablo er ikke så kjent, men det er bilderedigeringsverktøyet til planleggingstjenesten Buffer. Pablo er helt gratis å bruke, du trenger ikke å registrere deg på Buffer, eller ha en betalingskonto.

Du kan lese mer om Buffer i innlegget om 5 verktøy som hjelper deg å planlegge sosiale medier

Pablo funker veldig bra hvis du vil legge tekst på bildene dine. De har også maler som med eksakte mål til de forskjellige sosiale medier-kanalene, og det er enkelt å bruke og lagre bildene. De har også noen gratis stockphotos du kan bruke, hvis du trenger.

Her er 8 måter å redigere bildene dine på – som ikke er Photoshop!

3. GIMP

Plattform: Windows, Linux og OS

GIMP er en god, gammel favoritt! Før alle de nye som Canva og mobilapper kom, var det GIMP de aller fleste brukte. Programmet installeres på PC-en din, og det er gratis.

Det kan brukes til å lage grafikk, logoer, legge tekst på bilder og redigere bildene. Du kan gjøre mange av de samme tingene som Photoshop kan, for eksempel redigere farger, beskjære bildet, endre størrelse og lagre til andre bildeformater. Det er rett og slett et veldig godt alternativ til Photoshop, hvis du har litt interesse og behov for avansert redigering.

Her er 7 måter å redigere bildene dine på – som ikke er Photoshop!

4. VSCO Cam

Plattform: Android og iOS

VSCO har kanskje et komplisert navn, men det er en enkel og spennende app til å redigere bildene dine! Den ble superpopulær med en gang den kom, og veldig mange bloggere sverger til VSCO.

Du kan legge på filter, redigere filteret, justere eksponering, farger og kontrast. Du kan også beskjære bildet og gjøre dem skarpere.

Det som er helt genialt med VSCO, er at det finnes mange guider til filtere og innstillinger på Pinterest! Hvis du søker VSCO, får du opp en uendelig liste med bildeeksempler og hvilke innstillinger de har brukt. Da kan du bare bla til du finner en stil du liker, og se hvilke innstillinger det er.

Her er 8 måter å redigere bildene dine på – som ikke er Photoshop!

5. Snapseed

Plattform: Android og iOS

Snapseed har blitt kåret til en av de beste fotoredigeringsappene, og det er lett å se hvorfor. Den er enkel å bruke, og har veldig mange spennende muligheter! For eksempel har den et bibliotek av fine tekstbokser du kan legge på bildet ditt, hvor du selv kan endre farge og skrive inn det du vil.

Den har mange redigeringsmuligheter og filtere å velge mellom. En fin egenskap er at du kan lagre filter-innstillinger. Da blir det veldig enkelt å sørge for at alle bildene dine har samme stil!

Her er 8 måter å redigere bildene dine på – som ikke er Photoshop!

6. Afterlight

Plattform: Android,  iOS og Windows

Afterlight var en av de mest nedlastede appene til iOS da den kom, og den er fortsatt populær. Du har de mest vanlige mulighetene. Du kan justere farger, lysne, skarpe og øke kontrast. Du kan legge på forskjellige filtere, beskjære og legge på ramme.

Her er 8 måter å redigere bildene dine på – som ikke er Photoshop!

7. PicMonkey

Plattform: Android og iOS

PicMonkey er også en av traverne, som har vært tilgjengelig lenge. Den har mange redigeringsmuligheter, og akkurat som GIMP, så er den en mer direkte konkurrent til Photoshop. Du kan beskjære, rotere og stille lyset, og du kan også legge på filtre og tekst, og lage bildecollager.

En del av de mest grunnleggende verktøyene er gratis, og så kan du kjøpe abonnement hvis du vil ha mer avanserte tjenester.

Her er 8 måter å redigere bildene dine på – som ikke er Photoshop!

Bruker du noen av disse? Hvilken er din favoritt?

Author: Blogg Bedre

Jeg lærer ambisiøse bloggere som deg hvordan du kan bygge en suksessfull blogg som kan hjelpe deg til å leve det livet du ønsker. På Blogg Bedre får du tips, råd, sjekklister, verktøy, hjelpemidler og masse annet som hjelper deg til å bygge en suksessfull blogg.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

10 thoughts on “Slik kan du redigere bildene dine – uten Photoshop!

 1. Jeg leste akkurat disse tipsene. Jeg selv bruker ingen av dem men jeg bruker PhotoScape som jeg har lastet ned til pc. Jeg bruker det vel egentlig bare til å få bedre klarhet i bildene. Men skal prøve VSCO cam på mobilen min. Takker for fine tips.

  Posted on 27. juli 2017 at 17:46
  1. Hei Silje! Den har jeg ikke prøvd før, må sjekke den ut! Tusen takk for tipset! ☺👌

   Posted on 27. juli 2017 at 19:03
 2. Takk for veldig inspirerende tips 🙂 Hege W

  Posted on 29. desember 2017 at 09:57
  1. Bare hyggelig, Hege! Glad det var til hjelp 😊

   Posted on 29. desember 2017 at 12:31
 3. Jeg bruker Picmonkey og elsker denne, mobilversjonen er ikke like god. Den er faktisk ganske søppel. Der har jeg lastet ned Photoshop Express.

  Posted on 2. august 2019 at 08:55
  1. Tusen takk for tipset! Jeg har ikke prøvd mobilversjonen, men bra du har funnet et bedre alternativ 😊

   Posted on 2. august 2019 at 13:35
 4. Takk!! Dette var nyttig. Men én ti g jeg lurer på… Hvis man lager et skjema i Canva. Hvordan får man laget det slik at kunder kan fylle det ut digitalt?

  Posted on 2. august 2019 at 14:06
  1. Jeg har ikke gjort det selv, ettersom jeg bruker Adobe Indesign til det. Men se om denne videoen kan gi deg svaret! https://www.youtube.com/watch?v=09ZGy_HDTpw

   Posted on 2. august 2019 at 14:15
 5. Jeg bruker AFTERLIGHT, men skal jammen se på de andre. Takk for tips!

  Posted on 2. august 2019 at 15:01
  1. Bare hyggelig, Gunn! 😊

   Posted on 3. august 2019 at 02:26