«Hvordan klarte du å bygge opp en blogg du tjener nok penger på samtidig som du hadde en jobb? Hvordan sjonglerte du fulltidsjobb og bloggen? Det virker umulig å rekke og klare det.»

Det er et av de spørsmålene jeg får oftest når jeg forteller at jeg har sluttet i jobben og nå lever av Blogg Bedre.

Det enkle svaret er at jeg var dedikert, jobbet steinhardt og strategisk.

Så ligger det selvfølgelig mer i det enn det.

Jeg trengte ikke et nytt prosjekt – men klarte ikke la være

Som for de aller fleste begynte bloggen min som et prosjekt ved siden av jobben. Jeg hadde vanlig jobb som kommunikasjonsrådgiver i Norges Astma- og Allergiforbund (NAAF) da jeg opprettet Blogg Bedre i juli 2016.

Jeg jobbet fulltid og det var travelt. Jeg var den eneste som jobbet med kommunikasjon, og hadde ansvar for alt fra sosiale medier og kontakt med media, til å designe grafisk materiell og styre nettsidene. I enkelte perioder var jeg også på jobbreise rundt om i Norge flere ganger.

Det var alltid mye å gjøre, og jeg var til og med sykmeldt på grunn av utbrenthet en periode i 2014.

Jeg trengte virkelig ikke et nytt prosjekt. Jeg trengte ikke mer å gjøre.

Men jeg klarte ikke la være.

Da ideen om å starte Blogg Bedre dukket opp i hodet mitt, var det ingen vei utenom. Jeg bare måtte gjøre det, og jeg visste med en gang at dette var noe jeg ville bygge opp til noe større. Noe jeg elsket, og ville drive med.

Det tok to år

Det tok 1 år og 9 måneder fra jeg startet Blogg Bedre til jeg sa opp jobben i NAAF. Jeg sendte oppsigelsen 23. april 2018.

Her har jeg akkurat sendt e-posten der jeg sier opp min stilling i NAAF.

Den 1. august 2018 hadde jeg min første arbeidsdag som min egen sjef i Blogg Bedre. Da var det nesten på dagen 2 år siden jeg registrerte enkeltpersonsforetaket og kjøpte domenet.

Det var en helt fantastisk følelse. Å ikke måtte stå opp og dra på kontoret og jobbe med noen andres drøm og mot noen andres mål.

Les mer: Ett år siden jeg startet for meg selv – 10 spørsmål og svar om hvordan året har vært

Men det kom ikke gratis. Det skjedde ikke av seg selv. Jeg delte ikke et nytt innlegg nå og da og så kunne jeg si opp jobben og leve av bloggen to år etterpå.

På ingen måte.

Jeg hadde to fulltidsjobber

Det har vært mye jobbing. I perioder veldig mye jobbing.

I starten var det litt roligere. Jeg jobbet med bloggen stort sett hver dag, men det ble gjerne et par timer på kvelden.

Så ble det mer og mer, etter hvert som jeg ble klarere på hva jeg ville og hvordan jeg skulle få det til.

Det siste året jobbet jeg to fulltidsjobber. Det var NAAF på dagen og Blogg Bedre på kvelden og i helgene.

Det begynte sommeren 2017. Da bestemte jeg meg for å lage gratiskurset Bedre blogg på en dag, for å både gi bort noe litt større gratis mot e-postadressen for å bygge e-postlisten, og for å vise fram min lærestil så potensielle kunder kunne se hvordan jeg er og hva jeg kan.

Allerede her jobbet jeg strategisk og hadde en plan.

Jeg visste ikke hva jeg skulle selge og hva det skulle handle om, men jeg visste at jeg trengte å vise fram lærestilen og gi verdi sånn at når jeg skulle begynne å selge noe etter hvert, så var de klare.

Jeg satt inne hele sommerferien fra NAAF og lagde kurset.

Da ferien var over og jeg skulle tilbake på jobb, var jeg utslitt.

Kurset var ferdig, men det var jeg også.

Så jeg roet det ned litt og tok noen flere pauser enn jeg hadde gjort fram til da.

Jobbet kvelder, helger og ferier

Men selv om jeg ble mer bevisst på behovet for å ta litt pauser og koble av, var det fortsatt en fulltidsjobb.

En normal arbeidsdag for meg var at jeg sto opp, dro på jobb i NAAF og dro hjem rundt 15.30.

Jeg satte meg og jobbet et par timer mens jeg lagde middag. Jonas kom som regel hjem 17.30, så vi spiste 18.

Deretter satte jeg meg og jobbet igjen, og jobbet stort sett fram til jeg la meg rundt 23. Noen dager med en pause til trening innimellom.

Slik var det stort sett hele uken, alle ukene.

Helgene gikk nesten bare til jobbing. Da sto jeg opp, spiste frokost, og satte meg til å jobbe.

Noen helger reiste vi selvfølgelig bort eller gjorde andre ting, men da var stort sett PC-en med.

Jeg har skrevet blogginnlegg på fly, jobbet på hotellrom i Bergen, hjemme i sofaen hos mamma og pappa i Kristiansand, på kafé i Amsterdam, på stranden i Vietnam, og mange andre steder.

Her sitter jeg på stranden i Da Nang i Vietnam og jobber.
Det finnes mange fine kafeer å jobbe på i Amsterdam.

Jeg har alltid PC-en med.

Onlinekurs er løsningen

Jeg begynte å planlegge å slutte i jobben og flytte til Thailand ca 1,5 år før vi gjorde det. Vi flyttet 4. november 2018, så det var altså ikke mange månedene etter at jeg begynte å jobbe med Blogg Bedre at jeg begynte å planlegge for å leve av det.

Og akkurat det har vært helt essensielt for at det bare tok meg to år. Det å ha en god plan i bunnen.

Jeg visste at jeg ville lage og selge onlinekurs. Jeg visste ikke hva temaet skulle være, men det var ikke så viktig i starten. Strategien med å fokusere på å selge kurs var det viktigste.

Det var også en veldig bevisst avgjørelse, at det var onlinekurs jeg ville leve av. Fordi det ville gjøre det mye enklere for meg å kunne tjene nok penger samtidig som jeg hadde en vanlig fulltidsjobb.

Uansett hvordan du vrir og vender på det, så har døgnet ditt bare 24 timer. Du rekker bare det du rekker. Du får ikke flere dager i uken eller flere timer i døgnet uansett hvor hardt du jobber.

Da er det helt nødvendig å finne løsninger som gir mest mulig tilbake for det arbeidet du gjør i de timene.

Og onlinekurs gjorde det mulig for meg. Fordi det er skalerbart.

Hvis du selger 1-1-tjenester hvor du for eksempel er PT, grafisk designer eller andre ting som gjør at du jobber direkte med kunder, vil det automatisk begrense hvor mye du kan tjene.

Fordi du kan ikke ta mer enn et visst antall kunder i uken eller måneden. Det er rett og slett fysisk umulig.

Og da er det vanskelig å tjene nok til å slutte i jobben. Så enkelt er det.

Med et onlinekurs kan du lage én ting, én gang, og hjelpe hundrevis av kunder samtidig. Du kan tjene 100.000 kroner på én uke, ved å selge 20 kurs til 5000 kroner. Og du kan lansere det igjen og igjen.

Det er umulig med 1-1-tjenester, og også veldig vanskelig med annonser og sponsede innlegg.

Å holde fokus er helt nødvendig

Jeg var og er hele tiden veldig bevisst på å jobbe strategisk og å ha en plan. Jeg vet hva jeg skal oppnå og hva jeg vil, og holder fokus på det.

Du kan jobbe hundre timer i uken i to år og ikke klare å tjene nok penger til å slutte i jobben hvis du ikke jobber målrettet. Du må jobbe med de riktige tingene. De som gir effekt, de som gir inntekt og driver deg og businessen framover.

Du tjener ikke 100.000 på en uke ved å dele et blogginnlegg hver dag.

Du tjener ikke 100.000 på en uke ved å dele bilde på Instagram hver dag.

Mitt fokus var hele tiden å lage onlinekurset Skrivemaskinen, og ingenting var viktigere enn det. Ingenting tok fokus bort fra det.

Derfor gikk jeg ned fra å dele blogginnlegg hver tirsdag, til annenhver tirsdag. Fordi kurset var viktigere. Det var det som skulle gi meg inntekt, og det hadde prioritet.

Jeg brukte cirka ett år på å lage kurset ved siden av fulltidsjobben, inkludert tiden det tok meg å ta et kurs om å lage kurs fra Amy Porterfield først.

Jeg hadde virkelig ikke klart det så raskt uten Amys kurs. Der fikk jeg oppskriften og verktøyene jeg trengte til å bare sette i gang og gjøre jobben. Jeg slapp å bruke timevis på nettet og på å prøve å finne ut av alt selv.

Jeg investerte for å spare tid

Det er nemlig også en ting jeg er helt overbevist om at har vært viktig og har hjulpet meg mye i denne prosessen, og det at jeg rakk å lage kurset ved siden av jobben.

Det å se at tid er penger, og at når man har begrenset med tid er det en investering å kjøpe kurs som forenkler arbeidet og gjør at jeg bruker mindre tid på det.

Jeg er SÅ glad for at jeg kjøpte kurset fra Amy, og jeg går fortsatt inn og lærer fra det og tar leksjoner på nytt den dag i dag. Fordi man blir aldri ferdig, det er alltid ting som kan forbedres eller nye strategier man kan legge til.

Det er viktig å benytte seg av de verktøyene man har tilgang til, som kan hjelpe. Jeg betaler også for å bruke tjenester som publiserer innhold for meg på sosiale medier, slik at jeg kan planlegge én dag i uken i stedet for å måtte sitte med det hver eneste dag. Det gjør meg effektiv, og gjør at jeg sparer tid.

Du kan ikke ha et scarcity mindset, som det heter. Det å hele tiden jobbe ut i fra at du ikke skal bruke noe penger på tjenester eller personer som kan hjelpe. Uttrykket å spare seg til fant passer til en viss grad.

Fordi du må bruke penger for å tjene penger. Jeg bruker tusenvis av kroner i året på kurs og tjenester. Men det gjør at jeg rekker å jobbe med ting som gir meg inntekt, i stedet for ting som bare tar tid og ikke gir meg noe tilbake.

Har det kostet?

Ja. Uten tvil.

Er det verdt det?

Ja. Uten tvil.

Alt har en pris. Så blir det opp til hver enkelt å veie opp om den prisen er verdt det, eller ikke.

Jeg så nesten ikke på TV det året jeg lagde Skrivemaskinen. Altså, jeg så fortsatt «Home and Away» hver dag, noen ting kan man ikke ofre (haha). Men jeg prioriterte å jobbe med kurset eller å skrive blogginnlegg fremfor å se på serier.

Jeg ble sliten. Veldig sliten i perioder. Jeg var alltid «på» og hadde alltid mobilen eller PC-en med.

Jeg ble også lei. Veldig lei.

Men jeg var veldig klar på hvorfor jeg gjorde dette. Hvorfor jeg orket. Hva målet var, og hva vi skulle og ville. Drømmen. Og da orket jeg allikevel. Da var det verdt det.

Nå har ikke jeg barn, så det gjør selvfølgelig ting litt enklere for meg, det er jeg fullstendig klar over. Men jeg vet at det går an selv om man har barn også, fordi det finnes det mange eksempler på.

Det finnes folk som står opp en time eller to tidligere om morgenen for å jobbe med businessen før barna står opp. Det er ikke noe gøy å stå opp 4.30 eller 5, men de vet at det er da de kan jobbe med businessen og drømmen sin, så de gjør det. Og de klarer det.

Det finnes også mange som tar inn på hotell en helg eller et døgn av og til for å jobbe med businessen. De får alenetid, får fokusere og kan kose deg med å jobbe uten avbrytelser.

Kanskje noen av de tingene kan passe for deg?

Det blir bedre

Trøsten er at det blir bedre.

Når man kommer ordentlig i gang og får lansert og begynner å tjene penger, kan man senke skuldrene litt.

Nå som jeg jobber fulltid med Blogg Bedre, jobber jeg mye mindre enn da jeg sjonglerte jobben og bloggen. Da jobbet jeg 60-70-timersuker. To fulltidsjobber.

Nå jobber jeg alt ifra 18 timer én uke, til 35 timer en annen uke. Det varierer veldig, og er avhengig av hva som skjer den uken. Har jeg en lansering er det mye jobbing, men da kan jeg ta litt pauser og jobbe mindre når den er over.

Nå har jeg bare én fulltidsjobb, og det er en jobb jeg elsker.

Author: Blogg Bedre

Jeg lærer ambisiøse bloggere som deg hvordan du kan bygge en suksessfull blogg som kan hjelpe deg til å leve det livet du ønsker. På Blogg Bedre får du tips, råd, sjekklister, verktøy, hjelpemidler og masse annet som hjelper deg til å bygge en suksessfull blogg.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

2 thoughts on “Hvordan jeg sjonglerte fulltidsjobb og å bygge opp bloggen

 1. Åhh! Det sank stressnivået mitt flere hakk! Takk for det 😅
  Det å tro at man kan rekke alt er kanskje den største fella en kan gå i, å spre seg tynt utover. Blir jo umulig å nå målet på den måten. 🥺
  Nå skal jeg hjem og justere litt! 🌺

  Posted on 3. september 2019 at 16:27
  1. Så godt å høre, jeg er veldig glad for at jeg kan bidra til å senke stressnivået. Det er bra! 😀

   Posted on 5. september 2019 at 03:37