Å skape mer engasjement er noe av det vanskeligste, men viktigste du som blogger gjør.

Vi vil alle ha en suksessfull blogg med tusenvis av lesere. Og det er selvfølgelig tilfredsstillende å ha mange lesere, men det hjelper liksom ikke når du deler innhold og så er det ingen som bryr seg. Ikke en eneste kommentar. Ingen delinger. Ingen engasjement. De er mange, men de engasjerer seg ikke.

Les mer: Hvorfor engasjement er viktigere enn antall følgere og lesere

Det føles derimot uendelig bra når noen faktisk bryr seg om det du deler, selv om det ikke er så mange! Når de gidder å svare på spørsmål eller legge igjen kommentarer, tagger venner og deler innholdet ditt. Det er engasjement!

Det er ikke lett å skape engasjement, det kommer ikke av seg selv. Du må gjøre grep på bloggen din og måten du driver bloggen på, for å legge til rette for engasjement. Hvor stort engasjement du får, er faktisk mye opp til deg.

Her er 3 effektive måter du kan skape mer engasjement:

1. Sørg for at det er lett å dele innholdet ditt

Før var det veldig vanlig å legge igjen kommentarer på blogger. Det var liksom det stedet man hadde, der man kunne si hva man mente, stille spørsmål eller skryte. Nå er ikke det så vanlig lenger, og de fleste bloggere opplever at antall kommentarer på bloggen synker.

Det er fordi det meste nå foregår i sosiale medier. Både du og leserne dine deler innholdet ditt i sosiale medier, og det er der kommentarer nå kommer. Derfor er det helt essensielt at du sørger for at innholdet ditt er enkelt å dele.

Du må ha deleknapper til de mest brukte sosiale mediene, og de må være synlige. Hvordan du gjør det, avhenger av hvilken plattform du er på. Hvis du kan, anbefaler jeg å installere Sumo. Det fungerer veldig bra, og gir deg knapper du selv kan tilpasse med dine farger. De er godt synlige, og du har mange kanaler å velge mellom. Basic-versjonen er gratis, og du får ganske mye inkludert, blant annet heat maps.

2. Still spørsmål!

Enhver god samtale som flyter bra, inneholder spørsmål. Bare tenk på hvordan samtaler i hverdagen er. Du kommer ikke langt uten å stille spørsmål.

Si at du er på fest. Du møter en ny person som virker spennende. Han er kult kledd, og ser ut som din type person. Dere begynner å prate, og først virker han interessant. Det han sier er spennende. Men han snakker bare om seg selv hele tiden. Han stiller ikke et eneste spørsmål om deg og hva du driver på med. Du går sannsynligvis lei ganske raskt, og trekker deg unna for å snakke med noen andre på festen.

Det samme gjelder for bloggen din! Å holde en monolog oppfordrer ikke til samtale. Sørg for at du stiller leserne spørsmål slik at du oppfordrer dem til å engasjere seg. Det kan være et spørsmål i løpet av teksten, eller du kan avslutte innlegget med et spørsmål. Jeg avslutter alle mine blogginnlegg med å stille et spørsmål om temaet. Jeg spør for eksempel om de har andre erfaringer, eller kanskje de har egne tips de kan tilføye til mine.

3. Skriv gode innlegg for målgruppen

For å skape engasjement og få leserne til å komme tilbake, må du skrive gode innlegg. Det aller viktigste for å få folk til å lese innholdet ditt og engasjere seg, er at du skriver innhold som treffer dem. Det må være innlegg og temaer som er riktig for målgruppen, slik at de føler at innholdet er relevant. Hvis de føler at du har laget innlegget akkurat for dem, det er noe de bryr seg om og synes var bra, er sjansen mye større for at de vil dele det eller legge igjen kommentar.

Det er også viktig å dele innhold jevnlig, både slik at du får god SEO og at leserne husker deg. Men det er ikke nødvendig å publisere noe hver eneste dag. Det er et slit, og det er mye viktigere at innholdet ditt er godt og gjennomtenkt, enn at du publiserer noe middelmådig bare for å dele noe. Leserne foretrekker kvalitet over kvantitet. Hver gang.

Les mer: Hva er SEO?

Vet du ikke hvem målgruppen din er, og hva de vil ha? Ta min GRATIS branding-utfordring og finn ut! I løpet av 5 dager vil du definere målgruppen din, og skape en branding de kommer til å elske. Meld deg på nå!

Har du noen flere tips? Noe du har prøvd, som gir godt engasjement?

Author: Blogg Bedre

Jeg lærer ambisiøse bloggere som deg hvordan du kan bygge en suksessfull blogg som kan hjelpe deg til å leve det livet du ønsker. På Blogg Bedre får du tips, råd, sjekklister, verktøy, hjelpemidler og masse annet som hjelper deg til å bygge en suksessfull blogg.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.