Lenkene merket med * i dette innlegget er reklame (affiliate). Det vil si at jeg får en sum hver gang du kjøper via den lenken. Det bidrar til at jeg har råd til å drive og videreutvikle Blogg Bedre, og jeg setter stor pris på alle som bruker lenkene mine! Du kan stole på at jeg aldri vil anbefale noe jeg ikke selv har testet og synes er bra.

Har du benyttet deg av gratis stock photos noen gang? Mange bloggere tar egne bilder, men kanskje du synes det er vanskelig? Eller kanskje du blogger om noe som ikke egentlig er noe å ta bilder av, sånn som jeg gjør?

Det kan være vanskelig å finne fine gratisbilder det er lov å bruke på bloggen, og mange lagrer og bruker bilder de finner på Google eller Pinterest. Det er IKKE greit eller lov, det er faktisk tyveri. Bilder er beskyttet av opphavsretten, og du kan ikke bare ta andres bilder. *pekefinger*

Heldigvis finnes det et stort utvalg av lekre gratisbilder du kan bruke!

Mange fotografer selger eller gir bort egne bilder på nettet, og mange er rettet mot bloggere. De tar bilder av pulter, sminke, leker osv, som er generelle og kan brukes av de fleste. Det heter stock photos, eller illustrasjonsbilder. Det er noe jeg bruker ofte, både på bloggen og i sosiale medier. Jeg tar egne bilder av og til, men det er stock photos som er hovedkilden min.

Pass på at de passer til brandingen din

Det finnes veldig mange sider som tilbyr gratisbilder, men ikke alle er like gode. Og ikke alle vil passe til din branding. Akkurat det er et viktig punkt å huske når du bruker stock photos.

Hvis brandingen for bloggen din er feminin, må du bruk feminine bilder. Er brandingen din fargerik, må du bruke fargerike bilder.

Har du ikke en gjennomtenkt branding på bloggen din? Ta min GRATIS brandingutfordring nå! Skap en blogg leserne elsker på bare 5 dager. Meld deg på her:

Det finnes grovt inndelt, to typer steder du finner stock photos. Det første er folk som deg og meg som prøver å drive sitt eget firma. De er gjerne fotografer eller designere, og lever av å ta bilder som er spesielt rettet mot bloggere. Mange av dem har abonnementstjeneste, hvor du betaler for eksempel $20 i måneden, og får tilsendt en bolk nye bilder hver måned.

Noen av dem tar også spesialoppdrag, for dem som ønsker det. Da betaler du for at de tar egne bilder, spesielt til deg. Du får ditt type innhold som passer til din branding.

Den andre typen er store nettsider som tar imot bilder fra mange hundre, kanskje tusenvis av fotografer. Her kan du søke rundt og finne veldig mye forskjellig, både av innhold og stil.

Les mer: 30 måter du kan bruke stockphotos på

Bilder spesielt for bloggere

Alle bildene på disse sidene er gratis, men de fleste krever eposten din mot å gi deg bilder. Det synes jeg er en ganske rimelig pris å betale, ettersom bildene du får er nydelige! Mange av dem vil også sende deg flere bilder gratis etterpå, som regel en gang i måneden.

Disse bildene passer ofte godt til litt feminine blogger/branding. Klikk på navnet for å komme til hver side.

1. Colour U bold

Hvis du liker farger og har en fargerik branding, er denne siden midt i blinken for deg! Du får 50 gratisbilder ved å legge igjen eposten din, og Jasmine har også abonnementstjeneste hvis du vil  kjøpe flere bilder.

2. Ivory mix

Hos Kayla fra Ivorymix får du bilder i forskjellige stiler og farger, og du får en pakke med bilder når du melder deg på epostlisten. Noen er duse med pastellfarger, mens andre er fargerike. Hun har også en del forskjellig tema på bildene, noe er kontorrekvisita, mens andre er av treningsutstyr eller blomster (særlig peoner). Hun sender deg flere gratisbilder hver måned.

3. Styled Stock Society

Elle gir bort 10 nydelige bilder mot eposten din. Bildene er veldig feminine og lekre, og inneholder mye hvitt, rosa, marmor og svart. Det er mye trening, yoga, sminke, kontorrekvisita, kaffekopper og blomster. Hun sender deg nye gratisbilder hver måned.

Hun har også en abonnementstjeneste*. Jeg abonnerer på bildene til Elle, og synes hun er veldig flink! Jeg har kjøpt bilder av andre fotografer tidligere, men jeg har sagt opp den avtalen fordi jeg liker bildene fra Styled Stock Society*. De aller fleste av bildene du finner i blogginnleggene her på Blogg Bedre, er fra Styled Stock Society.

4. Oh Tilly

Hos Oh Tilly får du 3 gratis bilder ved å legge igjen eposten, og du får også tre bilder tilsendt en gang i måneden. Bildene er typisk av pult og arbeidsplass med PC og tilbehør.

5. Haute Stock

Hos Rachel som driver Haute Stock får du tilsendt bilder ved å melde deg på epostlisten, og du får også tilsendt flere gratisbilder hver måned. Bildene er lekre, og varierer fra duse rosafarger til svart og gull. Det er forskjellige motiver, alt fra personer til arbeidsplasser og sesongbaserte motiver.

6. Boss Latina

Du får 10 gratisbilder hos Yami som driver Boss Latina ved å melde deg på epostlisten hennes. Bildene er av god kvalitet, og de er lyse og delikate. De har en elegant følelse, og inkluderer ofte elementer som blomster, sminke, kaffekopper og kontorutstyr.

7. Shafaq O.

Shafaq er webdesigner, og tar litt annerledes bilder. Du får 8 gratisbilder ved å melde deg på listen hennes, og bildene er litt mørke og mer moody enn mange andres. De skiller seg litt ut. Motivene varierer fra alt fra landskap til kosmetikk, og hun har også mammamotiver, for mammabloggere.

8. Moms make cents

McKinzie sender deg 22 bilder helt gratis, når du melder deg på epostlisten hennes! Bildene er fargerike og enkle, med mye hvitt.

9. Just Arpi

Jeg digger bildene til Arpi! De er morsomme og kreative, med trendy elementer som ananas-skåler. Du får 12 gratisbilder ved å melde deg på listen! Motivene varierer, det er alt fra kontorrekvisita til sminke og blomster.

10. CITY GIRL SEARCHING

Jeg har mange bilder fra City Girl Searching, og synes de er veldig lekre. Ved å melde deg på epostlisten får du tilgang til biblioteket med mange gratisbilder. Motivene og fargene varierer, men bildene er som regel lyse og duse.

11. Hello you designs

Hello You Designs er egentlig et sted hvor du kan kjøpe WordPress-maler, men de har også et gratis bibliotek med blant annet bilder. Du får passordet til biblioteket ved å melde deg på epostlisten. Bildene varierer og er veldig kreative og flotte, noen av dem er fotografier, andre er mønstre og grafiske elementer.

Andre typer bilder

I tillegg til de flotte bildene fra bloggere og fotografer over, finnes det også mange store nettsider hvor du finner gratisbilder. Her er det mye mer variert når det kommer til motiv, og det er mye landskap og miljø.

Bildene som vises her er bare et utvalg, det er så mye forskjellig at jeg vil anbefale deg å klikke deg inn og se på hver enkelt side. Det er helt umulig å vise frem spekteret til hver tjeneste.

Her er de mest kjente:

12. Pixabay

Pixabay er kanskje den største som finnes, med rundt 500.000 gratisbilder! Her finner du ikke bare foto, men også illustrasjoner, videoer og vektor-filer. Pixabay har veldig gode sorterings-funksjoner, blant annet etter høyde/bredde, størrelse og farge. Det er mye dyr, mat, reise og natur, blant annet.

13. Pexels

Pexels er egentlig en samleside for flere av de andre sidene her, i et forsøk på å gjøre det enklere å finne bilder. Alle bildene du finner er gratis. De legger til nye bilder hver dag, og med over 3800 bilder i basen er det et godt utvalg.

14. StockSnap

StockSnap er manges favoritt. De har et stort utvalg, og du kan sortere resultat etter hva som er populært, hvor mange ganger det er lastet ned, lagre favoritter, eller bla igjennom bilder som er nylig lagt til.

15. Unsplash

Unsplash tilbyr nye gratisbilder på epost hver tiende dag, i tillegg til at du kan søke på nettsiden. Du kan bla gjennom samlinger, for eksempel «black and white» eller «broer». Eller du kan bla igjennom de nye som er lastet opp. Jeg anbefaler å bytte til mosaikk når du blar, i stedet for det ene store bildet, det kan være litt vanskelig å se så stort.

16. Gratisography

Dette er virkelig et interessant sted, og annerledes bilder! Gratisography drives av fotografen Ryan McGuire, og bildene er utrolig spennende! Noen er mer normale, mens andre er sprø! Alle bildene er gratis og høyoppløste, og sortert i forskjellige kategorier.

17. Kaboompics

Her finner du tusenvis av bilder du kan bruke, og du kan bla igjennom etter kategori, tags, eller bare bla igjennom de nyeste som er lagt til. Du kan også finne bilder etter fargetone, noe som er genialt hvis du leter etter noe spesifikt som passer til din branding. Det er flotte bilder med mye stemning i. Kategoriene har vidt spenn, de varierer fra mat og drikke, mennesker og dyr, til interiør, skjønnhet og reise.

18. Pikwizard

Dette er en ganske ny side, men de har allerede veldig mange fine stockphotos. De har over 100.000 gratisbilder tilgjengelig, og ifølge firmaet selv er over 20.000 av dem eksklusive. Det vil si at det er kun Pikwzard som har akkurat de bildene. Målet deres er å få over 1 million gratis bilder.

Det er stor variasjon i bildene, og det er ganske enkelt å finne gratisbilder med mennesker på, noe som generelt kan være litt vanskelig. Det finnes også bilder som koster noe, så bare sjekk at det ikke står «premium» på dem. Hvis ikke det gjør det, er det bare å laste dem ned og bruke, og de krever ingen kreditering av fotografen.

Har du noen tips til flere sider enn de jeg nevner her? Legg gjerne igjen en kommentar, jeg er alltid på jakt etter fine stock photos!

Author: Blogg Bedre

Jeg lærer ambisiøse bloggere som deg hvordan du kan bygge en suksessfull blogg som kan hjelpe deg til å leve det livet du ønsker. På Blogg Bedre får du tips, råd, sjekklister, verktøy, hjelpemidler og masse annet som hjelper deg til å bygge en suksessfull blogg.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

6 thoughts on “Her er 18 sider med lekre stock photos du kan bruke til bloggen – helt gratis og lovlig!

 1. Åh herlig innlegg! Jeg havner alltid på sider som ser lovlig og gratis helt inntil siste øyeblikk hvor du skal laste bildet. Takk!

  Posted on 20. juni 2017 at 21:58
  1. Hurra, så bra at det kunne hjelpe deg! ☺ Bare hyggelig!

   Posted on 20. juni 2017 at 22:11
 2. Så flotte tips, Lene, takk! 🙂

  Posted on 21. juni 2017 at 16:28
  1. Bare hyggelig, Hedda! Håper du finner masse fint 🙂

   Posted on 21. juni 2017 at 16:53
 3. er det noe krav til link til eier av bildet ?

  Posted on 27. juni 2017 at 01:08
  1. Jeg har ikke sett at noen av dem krever det, men de fleste ønsker det/oppfordrer til at man tagger dem, naturlig nok. Det pleier å stå enten på siden der du laster dem ned, eller i eposten du får med bildene.

   Posted on 27. juni 2017 at 07:29