Da jeg satt i sofaen og kjøpte domenet bloggbedre.no lørdag 25. juni hadde jeg ikke sett for meg at jeg to år senere skulle skrive et innlegg om veien fram til at jeg sa opp jobben for å satse fulltid på bloggen.

Les mer: Jeg har sagt opp jobben for å satse fulltid på bloggen!

På den tiden drev jeg dessertbloggen House of Treats. Den tok mye tid, og jeg synes det var ganske gøy. Men jeg var litt sånn… Meh. Det var liksom ikke nok å bare lage oppskrifter, ta bilder og dele. Jeg ville noe mer. Ville få noe mer ut av det jeg gjorde.

Byttet bakebollen med Indesign

Så jeg begynte å søke litt rundt på Google. Jeg husker ikke helt hva jeg søkte etter. Men jeg husker at jeg fant Melyssa Griffin ganske fort, og at jeg tenkte YES da jeg så innholdet hun delte. Det var dette jeg var ute etter! Tips og strategier for å gjøre dessertbloggen bedre.

Jeg stupte inn i det, og begynte å lese masse. Jeg lærte om epostlister, og opprettet en konto på MailChimp. Jeg lagde en ukeskalender jeg ga bort mot eposten.

Men jo mer jeg leste, jo mer merket jeg at det var ikke dessertbloggen i seg selv jeg synes var gøy å jobbe med. Det var å innføre strategiene og de tingene Melyssa skrev om.

Hvis jeg var ærlig med meg selv, var jeg egentlig ganske lei av å lage desserter for bloggen. Det var blitt et ork. Jeg følte at jeg ikke kunne lage en kake uten å ha tid til å ta bilde av den og lage et innlegg. Det var ikke kos å bake lenger.

Men jeg koste meg med å planlegge Instagram, lage logo og leke med fonter. Det ble sånn at jeg heller satt og jobbet i Indesign enn å lage oppskrifter. Jeg lagde faktisk tre logoer til House of Treats mot slutten 😂

Og jeg merket at ikke bare likte jeg det, men jeg var ganske flink til det også. Mange av tingene jeg lærte bygde på og passet inn i det jeg allerede kunne som journalist. Noe av det kunne jeg fra før, andre ting lærte jeg veldig fort. Da begynte tankene å kverne.

«Hvorfor ikke?»

Kanskje jeg kunne dele dette med noen?

Gjennom all min research og googling, hadde jeg ikke funnet en eneste norsk konto som snakket om disse tingene. Men dette måtte jo være noe andre norske bloggere også var interessert i å lære mer om?

Jeg begynte å leke med ideen om å starte en ny blogg om alt det jeg lærte og oppdaget at jeg kunne. Jeg husker jeg satt i sofaen og tenkte på hvilke saker jeg kunne skrive. At jeg hadde masse jeg kunne skrive. Jeg diskuterte det med samboeren, som bare «hvorfor ikke?».

Ja, hvorfor ikke.

14. juni opprettet jeg et Worddokument og begynte å drodle på navn. 18. juni registrerte jeg Blogg Bedre som enkeltpersonsforetak i Brønnøysundregisteret. 25. juni kjøpte jeg domenet.

Jeg var i gang.

En forsiktig start

Det er ganske sprøtt hvor mye som kan skje på to år. Hvor mye man rekker å gjøre. Hvor mye ting utvikler seg. Hvordan ting utvikler seg.

Nå, to år senere, sitter jeg altså her og er ferdig med den vanlige fulltidsjobben. Nå jobber jeg fulltid i Blogg Bedre. Jeg er min egen sjef.

To år er ikke så lenge, men veien hit har allikevel ikke vært hverken enkel eller rask.

Jeg lanserte bloggbedre.no 1. september 2016. Jeg hadde tre innlegg ferdig skrevet og publisert, slik at det skulle være litt forskjellig å lese på. Jeg hadde også begynt å dele innhold på sosiale medier før jeg lanserte, slik at jeg hadde bygget opp litt interesse.

Den dagen jeg lanserte, hadde jeg følgende tall:

Epostliste: 29 abonnenter
Facebook-side: 6 likes
Facebook-gruppe: 16 medlemmer
Instagram: 42 følgere

Ikke akkurat noe som tilsa at dette var en fulltidsjobb. Men jeg behandlet det som det, allikevel.

Ting forandrer seg underveis

Jeg hadde en plan og en strategi fra første dag. Jeg publiserte et nytt innlegg hver eneste uke helt frem til våren 2018. Da måtte jeg gå ned til annenhver for å få tid til å lage kurset jeg skal selge.

Jeg forhåndsplanla Instagram og Facebook hver uke, og brukte tid på å se hva som fungerte og ikke. Jeg har for eksempel testet flere stiler på Instagram. En stund hadde alle bildene mine rosa rammer. Det fungerte greit i feeden, men det var ikke optimalt for meg. Det ble vanskelig å dele bilder som ikke var planlagte, siden jeg ikke fikk lagt på rammen på mobilen.

Sakene og temaene jeg har skrevet om har også endret seg litt underveis. Da jeg startet, trodde jeg at jeg skulle skrive en god del om WordPress. Det har blitt tre innlegg. Det er fortsatt WordPress som er mitt fokus som bloggplattform. Jeg kommer ikke til å skrive om blogg.no. Men jeg merket at både dere og jeg likte saker som handlet mer om sosiale medier og strategier bedre. Så da har jeg fokusert mer på det.

Ballen begynte å rulle

Det tok ikke så lang tid fra jeg lanserte, til jeg merket at dette var noe det var interesse og behov for. Det fungerte. Kanskje det faktisk var noe jeg kunne tjene litt penger på også?

Jeg tenkte igjennom hvilke måter det går an å få inntekter via bloggen på, og lagde en grov plan for meg selv. Den gjelder fortsatt, og jeg skrev om den for ikke så lenge siden.

Les mer: Hvordan jeg skal tjene penger på Blogg Bedre

Jeg begynte å få mail med spørsmål, og til og med også henvendelser om private oppdrag.

Jeg tok det første private oppdraget i januar 2017, fem måneder etter at jeg lanserte. Siden da har jeg hatt 6-7 andre oppdrag, men jeg har takket nei til flere fordi jeg ikke har hatt tid. Det er ikke det som er riktig å jobbe med for meg ennå, det er andre ting som må prioriteres først.

Etter 6-7 måneder, tok trafikken seg godt opp. Det var stadig bedre lesertall hver måned. Sosiale medier økte, og antall medlemmer i Facebookgruppen steg.

Epost først – fortsatt

Hovedfokuset mitt i starten var helt klart å bygge epostlisten. Noe av det første jeg lærte, var at en epostliste er det viktigste verktøyet du har når du skal selge noe.

I starten lagde jeg flere små PDF-er, som jeg ga bort mot epostadressen. Det fungerte greit, og jeg fikk noen nye abonnenter jevnlig. Men jeg følte jeg trengte noe mer. Noe større. I mars 2017 lagde jeg en gratis brandingutfordring. Da fikk epostlisten fart på seg.

 

Siden har jeg også laget gratiskurset Bedre blogg på en dag og i oktober lanserte jeg en instagramutfordring. Det ble en stor suksess.

I tillegg har jeg laget flere små og store PDF-er, enkle sjekklister og guider. Nå vokser epostlisten min med 150-250 adresser i måneden, litt etter hvor mye jeg promoterer disse produktene.

Epost var og vil alltid være den viktigste strategien min for Blogg Bedre.

Jeg er sliten

Men ingenting av dette kommer gratis. Det koster. Både penger, tid og energi.

Penger har ikke vært noe problem, jeg har valgt å investere og tatt meg råd til de tingene jeg trenger. Tid og energi har det vært verre med.

Siden jeg har hatt en vanlig fulltidsjobb ved siden av helt frem til nå, har jeg i praksis hatt to fulltidsjobber. Jeg har vært på jobb fra 8-16, og når jeg har kommet hjem har jeg satt meg ved PC-en og jobbet med bloggen. Det har blitt mange 70-80-timersuker.

Jeg har svart på mail, skrevet blogginnlegg, jobbet med kurset, planlagt sosiale medier, vært aktiv på sosiale medier, hjulpet kunder og skrevet nyhetsbrev nesten hver eneste dag siden jeg lanserte.

Sommeren 2017 tok jeg ikke fri. Så fort ferien fra den vanlige jobben begynte, gjøv jeg løs på Blogg Bedre. Jeg delte nye blogginnlegg hver uke hele sommeren, og var aktiv på sosiale medier. I tillegg lagde og lanserte jeg gratiskurset Bedre blogg på en dag. Da ferien var over og jeg skulle begynne på jobb igjen, var jeg utslitt.

Jeg var rett og slett utmattet. Både mentalt og fysisk.

Og det har jeg vært ofte og mye, både før og etter.

Tøft å balansere to jobber

Det koster å satse. Det koster å ha to jobber.

Jeg har ikke snakket så mye om det tidligere, men jeg har vært sykmeldt og utbrent to ganger siden 2010. Det er ikke hemmelig, jeg har bare fokusert på å snakke om andre ting. Det begynte lenge før jeg lanserte Blogg Bedre, så overarbeid er noe jeg har slitt med lenge. Lange dager og mye stress er dessverre en stor del av journalistbransjen.

Og selv om jeg nå har jobbet i litt roligere former som kommunikasjonsrådgiver, har det fortsatt vært travelt og tøft å balansere det med bloggingen.

Særlig når det er så gøy å blogge. Å skrive innlegg, jobbe med kurs og lage nye ting. Jeg har rett og slett måtte legge bånd på meg. Begrense det jeg gjør og lager. Lære meg å la noen ting vente.

Jeg lærte mye av sommeren 2017. Sånn kan jeg ikke ha det. Så siden da har jeg vært flinkere til å ta pauser. Ha noen dager hvor jeg ikke jobber med bloggen i det hele tatt. Og det hjelper. Det er helt nødvendig.

Og det er noe jeg må ha enda større fokus på nå som jeg skal jobbe for meg selv. Det er fort gjort å bare sitte og jobbe hele dagen. Men nå har jeg i alle fall tiden på dagtid til å fokusere på Blogg Bedre, og ikke en annen jobb. Det tror og håper jeg vil hjelpe mye. Men det er definitivt noe jeg må jobbe med, og en av tingene jeg har snakket litt om tidligere som kan bli vanskelig.

Les mer: 11 ting jeg gleder og gruer meg til nå som jeg skal jobbe for meg selv

Ja, vi gjør det!

Det var egentlig ikke et konkret og spesifikt øyeblikk jeg sa «nå skal jeg leve av bloggen». Det har skjedd litt gradvis, i løpet av det siste året.

Mannen og jeg har snakket om å flytte utenlands i mange år. Vi holdt på å flytte til London for noen år siden, men det ble til slutt ikke noe av. Jo flere ganger vi har reist til Thailand i januar for å komme oss bort fra vinteren, jo mer har tanken vokst fram. Kanskje vi skal flytte hit?

Vi diskuterte og snakket om det i mange måneder. Litt løst og litt fast. Hvordan skulle vi få råd til det?

Jo mer vi snakket om det, jo mer lyst fikk vi. Og jo mer lyst vi fikk, jo flere muligheter så vi. Vi har begge yrker som gjør at vi kan jobbe via internett. Han er dataingeniør og kunne jobbe som konsulent. Jeg kunne satse på bloggen.

Etter at vi var i Thailand januar 2017, hadde vi vel egentlig tatt avgjørelsen. Da vi kom hjem bestemte vi oss.

November 2018. Da skal vi flytte.

det ordner seg alltid

I tiden frem til det har jeg jobbet med å bygge videre på Blogg Bedre så godt jeg kan. Jeg har gjort det jeg har rukket. Grunnlaget er lagt, og nå har jeg tid til å bygge det videre. Bygge det opp. Satse. Gi alt.

Så gjenstår det å se hvordan det går. Om vi trives i Bangkok. Om jeg klarer å skape en inntekt jeg kan leve av.

Men uansett hva som skjer, så får vi en opplevelse vi aldri kommer til å glemme. Jeg har ikke angret et sekund på at jeg har sagt opp, eller på at vi skal flytte. Jeg gleder meg, og er superspent på hva fremtiden bringer!

Jeg er optimist av natur. Mitt motto er: Enten går det bra, eller så går det sikkert bra, det også.

Det tror jeg fortsatt helhjertet på.

Author: Blogg Bedre

Jeg lærer ambisiøse bloggere som deg hvordan du kan bygge en suksessfull blogg som kan hjelpe deg til å leve det livet du ønsker. På Blogg Bedre får du tips, råd, sjekklister, verktøy, hjelpemidler og masse annet som hjelper deg til å bygge en suksessfull blogg.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

8 thoughts on “Veien fra jeg startet Blogg Bedre til jeg sa opp jobben og satset fulltid på bloggen

 1. Fantastisk inspirerende historie! Er det noen som kan klare det her så er det du! Tenk at vi «møttes» ved at du ga meg en liten like på insta ….takk for det, for det har endret mye for meg. Jeg har gått noen runder med meg selv og en liten smell! Men jeg er så takknemlig for alt og hva du deler og lærer bort. Lykke til masse masse masse !

  Posted on 31. juli 2018 at 09:36
  1. Tusen hjertelig takk for så utrolig fine ord, Mette ❤️️ Jeg setter veldig stor pris på at du følger og støtter meg. Ja, sosiale medier er artig, så gøy at man kan bli kjent med folk man aldri ville møtt ellers!

   Posted on 1. august 2018 at 22:51
 2. Jeg syns dere er så tøffe!! Veldig interessant å lese om hele prosessen! Du er helt motsatt av meg, du er mye mer strukturert og langtidsrettet og det er lærerikt å se hva som faktisk kreves for å få et slikt prosjekt på beina. Gleder meg til fortsettelsen! 🙂

  Posted on 31. juli 2018 at 10:22
  1. Tusen takk! Gøy at du synes det er lærerikt 😀 Og veldig takknemlig for at du følger meg ❤️️

   Posted on 1. august 2018 at 23:02
 3. Veldig fint innlegg Lene, kjekt å få innblikk i hva som ligger bak en slik blogg!

  Posted on 6. oktober 2018 at 22:45
  1. Tusen takk, Sigrid! Gøy å høre at du likte det 😊 Det vil komme litt flere av den type innlegg etterhvert, det er gøy å fortelle om hvordan ting foregår behind the scenes også!

   Posted on 7. oktober 2018 at 09:22
 4. Dette er en utrolig inspirerende historie! Veldig spennende å få høre om hele prosessen og alle valgene og stadiene som skjedde underveis. Tusen takk for gode tips, strategier og ikke minst for at du tør og satse og dele det med oss. Lykke til og stå på videre!

  Posted on 14. oktober 2018 at 21:52
  1. Så gøy at du synes det, Rebekka! 😄 Jeg har lyst til å dele den siden også, om å bygge opp en blogg til en business. Ikke bare tips for Instagram eller epostlisten. Det kommer flere av denne typen innlegg etterhvert! Tusen takk ❤️️

   Posted on 15. oktober 2018 at 15:40